DAISEIKAI 8 - трака ми турбината.
Здравейте отново,
Турбината се разтрака повече. Все едно пипа в нещо. При по-ниски обороти. Демек постоянно. Климатика е на 11 месеца. Като го ударя се оправя за момент. Гаранционно ли е? Мога ли да няправя нещо сам? Изглежда сякаш няма достъп.
Отговор: DAISEIKAI 8 - трака ми турбината.
Обади се на фирмата която ти го е монтирала и спри да го налагаш.С ударане няма да се оправят нещата.
Цитат:
Първоначално публикувано от
DDM87
Като го ударя се оправя за момент..
No Comment...
Sent from my Redmi Note 3 using Tapatalk
То че "боя" не е за "коментари" е ясно, но и клима за една торба пари на 11 месеца да се разтрака май също не е за "коментари".
Цитат:
Aleksandars
No Comment...
Точно с почукване или притискане се вижда дали резонанса е в обекта. Съмнявам се на климатик за 3 средни заплати DDM87 да е лупал с парен чук.
Captain obvious to the rescue
Не става въпрос дали климатика е изпитал болка след тупаника, а защо се опитваме да си решим проблема с използването на груба сила. Машината е в гаранция, звънкаш едно телефонче и момчетата ще я прегледат.
Цитат:
DDM87
Здравейте отново,
Турбината се разтрака повече. Все едно пипа в нещо. При по-ниски обороти. Демек постоянно. Климатика е на 11 месеца. Като го ударя се оправя за момент. Гаранционно ли е? Мога ли да няправя нещо сам? Изглежда сякаш няма достъп.
На турбината няма какво да и се разтраква, най вероятно някоя пластмаса дрънчи. Отвори и понамести филтрите, плазмата, предния капак, крилата и може да разбереш кое ти трака.
Цитат:
DDM87
Здравейте отново,
Колега, качи запис на звука, за да го чуем. Мисля, че знам какво е, ако е хлопане. Когато се появи пак, повдигни предната лява част на тялото с около сантиметър нагоре (да се усучи) и сподели какво се случва със звука. Най-добре да е в записа, разбира се. Не го удряй, особено в дясната част. Не носи на бой :)
Пробвах да го усуча чрез натискане нагоре на долните два предни ръба на климатика. Тракането се променя леко, но не спира. Мисля си дали турбината не трака по x.
Иначе не съм се обади още защото до преди няколко дни не тракаше постоянно, а и не обичам да каня непознати да газят вкъщи ако не е наложително. А и наближава датата за профилактика и може би ще го комбинирам.
- - - - - - - - - -
Цитат:
dodo_pv
Колега, качи запис на звука, за да го чуем. Мисля, че знам какво е, ако е хлопане. Когато се появи пак, повдигни предната лява част на тялото с около сантиметър нагоре (да се усучи) и сподели какво се случва със звука. Най-добре да е в записа, разбира се. Не го удряй, особено в дясната част. Не носи на бой :)
Като се прибера ще пробвам пак.
Е, каква е тази дата след 11 месеца? Имам съмнения, че сте един от многото заблудени с гаранционните условия на марката.
Sent from my Redmi Note 3 using Tapatalk
Дадоха ми гаранция 5 години, при условие че веднъж годишно им давам по 40 лева за да изплакнат вътрешното тяло с малко меглио. Иначе е 3 години.
Цитат:
DDM87
Пробвах да го усуча чрез натискане нагоре на долните два предни ръба на климатика. Тракането се променя леко, но не спира. Мисля си дали турбината не трака по x.
Иначе не съм се обади още защото до преди няколко дни не тракаше постоянно, а и не обичам да каня непознати да газят вкъщи ако не е наложително. А и наближава датата за профилактика и може би ще го комбинирам.
Като се прибера ще пробвам пак.
Колега, прочети още няколко пъти какво съм написал по-горе и опитай да го разбереш. Ако не правиш разлика между огъване и усукване, ще се наложи да пуснеш компетентни хора да погазят из вас, за да ти решат проблема. Този форум няма да ти помогне. Не пипай машината!
Цитат:
dodo_pv
Колега, прочети още няколко пъти какво съм написал по-горе и опитай да го разбереш. Ако не правиш разлика между огъване и усукване, ще се наложи да пуснеш компетентни хора да погазят из вас, за да ти решат проблема. Този форум няма да ти помогне. Не пипай машината!
Просто видях вашия коментар след като написах моя. Таа аз го бутнах по y, по z ли трябва да го дръпна?
Цитат:
DDM87
Просто видях вашия коментар след като написах моя. Таа аз го бутнах по y, по z ли трябва да го дръпна?
"повдигни предната лява част на тялото с около сантиметър нагоре"
Не мога да го формулирам по-точно, съжалявам... Проблемът е гаранционен.
Цитат:
dodo_pv
"повдигни предната лява част на тялото с около сантиметър нагоре"
Не мога да го формулирам по-точно, съжалявам... Проблемът е гаранционен.
Демек, да го отделя от стената отляво с един сантиметър?