Да ама при мене спират тока нощем за 10 мин. и ръчното нагласяване отива на кино.
Да ама при мене спират тока нощем за 10 мин. и ръчното нагласяване отива на кино.
Този пост е редактиран от Mega; 12-10-16 в 20:59.
Не съмненията с успиващите се машини ме впечатлява а това, че никой от засегнатите не предприема лично нещо в посока разрешаване на проблема. Чака на готово някой, който и хабер си няма от този евентуален дефект, да му го оправи Ако бях толкова мързелив хейтър, отдавна щях да съм го сменил с AUX или Midea!
Аз за това пуснах темата, за да видя има ли доволни или при всички има проблеми. До тук от статистиката, която си правя е, че има един доволен срещу двама недоволни.
Все пак проблемът с успиването за мен е фрапиращ. Не мога да си представя как ще реагирам, ако климатикът ми не изпълни това, което съм задал и аз студувам заради него. Може успиването да не се случва при всички, но ако се случи при мен ще трябва да го засилвам в продавалника (както прави един от потребителите тук) и да слагам друг. Един вид - залагам много пари и нерви на случайността.
Шумните клапи по-лесно бих ги преглътнал - това ми се струва нищожен проблем в сравнение с успиването.
Май започвам да клоня към още едно Mitsubishi MSZ-FH35VE. А и холът, в който ще се монтира е много по-малък от това, което в момента грея у нас и може проблемът с Auto режима да не е толкова силно изразен.
Не е тук темата и мястото, но ме човърка един въпрос - защо по дяволите толкова бавно излизат нови модели климатици? Моят го слагах преди 3-4 години и тогава изборът беше същия като сега. Как пък няколкото марки правещи прилични климатици не пуснаха нов модел от тогава насам.
Знаеш ли колко Дяйкейкая имат Тошиба? 3; 5; 6; 6.5; 8 ама не са само това, има още.
Новите модели като разработка и влизане в производство струват пари. А някаква революционна технология няма.
Не казахте как излиза от off 8-цата.
Драги totopz, методът на анкетиране, който прилагате, е напълно неадекватен. Това не е рекламен сайт, където да се възхваляват различни технически недоразумения. Или поне аз се старая да не се превърне в такъв, доколкото ми е възможно. На някои това не се харесва, но не ме интересува особено. Това е форумен раздел за климатизатори, където основно се описват и дискутират недостатъците на всеки един модел. Тук пишат хора, които има какво да споделят като проблем. Възхваляването на каквато и да е машина тук намирам за спам, защото идеална такава няма! Памфлети се намират по сайтовете на производители и вносители. Там ще прочетете това, което искате да чуете. До тук от статистиката. Ако имате няакви съмнения относно това, което пиша, опитайте се да намерите тук недоволен ползвател на аукс, хайер или мидея. Почти няма, но това не означава, че високите им класове са най-доброто на пазара. Просто собствениците им са наясно за какво точно са платили и не ни занимават.
Що се отнася до риска със студуването, не го намирам за сериозно по две причини:
1. При правилно оразмерена машина и монтирана на правилното място това не може да се случи;
2. При гаранция от 3 години, успиваща се машина с неразрешен проблем би отишла там, откъдето е дошла и подменена с друга, за сметка на вносителя.
За мен проблема е не, че може да има дефект, а че гаранционната поддръжка се прави на ударена и оставя клиентите си недоволни. Това е неприемливо. Това е, което разбрах за модела и за мен лично е големия проблем. Всяка техника може да има проблем, въпроса е как се отстранява и дали клиента остава доволен. Научих това по трудния начин и сега като търся техника гледам първо кой сервиз отговаря за поддръжката и после дали марката има проблеми с надеждността на продуктите си.
Това не е точно така, аз знам за сменени вътрешни и външни платки на проблемни машини, барабар с датчиците. Не знам какъв е резултата и на кой са сменяни... Колегите коментират, аз лично нямам проблем с 8-ма серия. Доста машини минаха 24 месеца и специално питам клиентите на профилактиките. Никакви забележки.
Вземи си Hitachi 35PSA/WSA, има го още за 1990 лева, на светлинни години от Dalseikai - нисък минимум дори и под +2 градуса.
А как излиза от off? dodo нищо не казва, явно рязвърта повечко турбината.
Не дефрос, а офф. После щях да питам за дефроста. Нещо за ловене на Дайсекаи по улицата няма ли да пускат гоогле плей?
За излизане от Off, вече се разбра, че не излиза. Мине ли в off, след това само ресет от близкия трафопост помага. При това, само ако си наизустил поне 15-16 сервизни и можеш да даваш акъл на производителя как да прави климатици.
Mega, моите уважения, но някои потребители не ги удовлетворява "..няма проблем...монтирани са хиляди..няма оплаквания.." и си интересуват от конкретен начин на работа. Особено изпитали на свой гръб начина на работа на Дайсейкай 6. Хубаво е чувството за хумор, ама после хейтъри и пеячи из форума.