700W и на ухо се хващат. Ако има достъп до външното.
700W и на ухо се хващат. Ако има достъп до външното.
Има нещо гнило, 700 вата в това топло време и он-офф е доста странно.
Ми, ето го моя, сега работи он-оф и развърта на 300W. < https://youtu.be/Xd_Eftg5eDk >. Топло е навън. Не съм го пипал въобще, нито му се бъркам. Не съм Миланов. Ограничи му мощността на 50% и пробвай. Винаги можеш да го изхвърлиш и смениш с Трео или Окс. Те са най-лесни за употреба.
Успех!
Изпратено от моят SM-G975F с помощта на Tapatalk
Този пост е редактиран от dodo_pv; 03-02-20 в 20:20.
Да, и аз мисля, че нещо не е в ред. Тошиба не работят така. Няма начин в темперирано помещение, при включване да се развърти на 700W и особено ако до преди 5мин. е работил.
Мисля, че ватметърът е верен, защото климатикът си духа топло като духалка. Имам опит с Мицубишито и го знам то, когато харчи 300 вата колко хладък въздух духа.
Странна работа как при Додо работи, а този още от както го взехме родителите ми все така работи. Иначе на вън може да е топло, но тук сме в кооперация на първи етаж, в която много често вътре е по-студено отколкото на вън.
Писах ти да му свалиш мощността на 50%. При 300W консумация, струята е гореща! Нямам сега термометър под ръка, но е доста над 40 градуса.
Особено при тези външни, на 300W си духат доста топло климите.
totopz Звучиш като рекламно лице на другата марка която споменаваш.
Дълго си мислих дали е редно изобщо да се отговаря на подобни постове, за това ще бъда кратък.
1. Това НЕ е нормалното поведение на тази машина.
2. Обърни се към инсталатора или сервиз, за да ти я погледнат. Причините може да са различни, както и да не е само една.
FatBoySlim, ами нахвърляй ни ги тук тия проклети причини, едва ли ще са повече от десетина. За 2 минути работа е. Вероятно некои от тях бихме могли да си ги отметнем и сами, ако видим зор. Да не си мислиш, че повечето монтажници, които ги бодат по фасадите и стените, разбират повече от джак и миланов? На тях ли да се молим??
Когато човек дава толкова пари за машина би следвало да се замисли от къде да си я купи и кой ще я сервизира после, а не да се моли и да стиска палци всичко да е наред.
Докато водещото в повечето случаи е най-тънката оферта и безплатния монтаж положението ще е такова.
Ето ти няколко проклети причини или съвкупност от тях.
1. неправилно подбрана машина за помещението.
2. замърсено външно/вътрешно тяло, филтри, турбина
3. липса на фреон
4. неправилен монтаж - грешки при монтажа (тръби, диаметри, заварки, минимални дължини, сечения на кабели, обръщане на тръби, нахлуване на студен въздух през дупката и какво ли още не)
5. смачкани тръби
6. проблем със самата машина
-датчици,
-платка
-вентил (PMW)
-четирипътен вентил
7. колебания в напрежението
8. частично запушване, наличие на влага в системата
Сигурно има и още, но за 2 минути толкова.
ПС: Номерацията е произволна не е нужно да са в този ред.
Емпирични са ми наблюденията с обемите. Не съм забелязал Някой Доайен да е обяснил, защо след 3-тия -Off цикъл, при автоматичен вентилатор, машината ми сваля скоростта на вентилатора на различна скорост или пък мощността на компресора се стабилизира различно, при еднакви външни температури, но различни обеми? И защо, след като намаля темперирания обем, горните две неща не се променят, а машината минава в On - Off? И защо, ако увелича обема, скоростта на вътрешния вентилатор не се повишава, както се очаква, а само мощността на компресора? Защо, когато увелича проклетия обем и рестартирам машината, скоростта на вентилатора се стабилизира по-висока? И защо пак прави 3 цикъла на On - Off, при положение че за 5 или 10 минути нищо не се променя на височината на вътрешното тяло?
Може и да не ми отговаряш.
Защото различните обеми имат различни топлозагуби при еднакви външни температури.
- - - - - - - - - -
Защото е калпав софтуера.
- - - - - - - - - -
Пак защото е калпав софтуера.
- - - - - - - - - -
От време на време имам наблюдения над едно 25zs-s, промениш ли му обема т.е врата или прозорец да отвориш веднага вдига обороти и на турбината и на компресора.
Алекси, бих се съгласил с теб, ако при 9-та серия беше по-различно. Имам съмнение, че нарочно се прави така. Де да знам...