Отговор: Toshiba RAS-B10J2KVSG-E/RAS-10J2AVSG-E EDGE
Цитат:
Първоначално публикувано от
milanov
Ръчна 3-та
- - - - - - - - - -
Хоризонталните направо или към вътрешността на стаята.
Благодаря!
Направих ги. Сега ще ги следя и после ще споделя инфо.
- - - - - - - - - -
@milanov: Коренна разлика в поведението на машините (към по-добро, разбира се!). Благодаря ти!
Чак жената сама пожела да намали температурата в детската :lol:. От това по-ясен показател просто няма!!!
Малко за консумацията - значи 10-ката в детската се върти между 260 и 300 вата, без on/off. Според умния контакт е "папнала" 7.5 киловата за денонощие, което на мен ми се вижда страхотно!
10-ката в кухнята държи около 350-400 вата.
16-ката обаче е истинска ламя - там нещата са 650-700 та чак до 1 киловат. На база данните от умния контакт за 2-3 дни е направила средно по 18 киловата за денонощие. Това обаче е преди да променя и нейните настройки за работа.
Всичко това е при зададени 25-26 градуса!
Важно е да се отбележи и, че: машините работят вече 4-ти ден. Къщата е доста студена, няма изолация и съм със стара дограма (на лято ще я сменям лека-полека). Нямам съседи, които да ме топлят отстрани и отдолу!
Ще следя машините и ще отбележа ако има промяна. :cool:
Toshiba RAS-B10J2KVSG-E/RAS-10J2AVSG-E EDGE
Как ти се струва 3-та степен при 10-ката, шумна ли е? Би трябвало да се води степен" medium" и й дават 31дБ.
Цитат:
rosswen
Как ти се струва 3-та степен при 10-ката, шумна ли е? Би трябвало да се води степен" medium" и й дават 31дБ.
Мога да ги сравня с Мидеята и един Хайер, които ползвам в София, както и една Виола в другата къща - категорично по-тиха е Тошибата!
Става и за спане, НО това пак е субективно, разбира се и всеки си го възприема по свой начин ;)
- - - - - - - - - -
Цитат:
rosswen
https://youtu.be/9acb2NucMXc
Гледайки разхода на 16-ката си мисля, дали не е по-добре (някой ден) да сложа две 10-ки в хола (холът и дневната са преходни - без врати между тях като общата площ е 30м2)... имам стена, която мога да използвам, така че климатиците ще останат един зад друг (без пряка видимост помежду си). Малко ми е странно, че 16-ката държи 700-1000 вата, а 10-ките кротуват на по 300 вата. Не разбирам от климатична техника, но 2 х 10-ки в помещението ако дават 600 вата консумация, излиза че е по добре от 1 х 16-ка?! Ако приемем (грубо), че 16-ката е +50% към консумацията на едната 10-ка, то консумацията ѝ би трябвало да 450-500 вата?! Има ли логика в това? Дали е удачно да се направи? Ще се радвам да споделите опит и мнения. :BigGrin
10-те в колко квадрата са.
Две 10-ки би трябвало да работят хем по-тихо, хем по-разтоварени. Дори от хардуерна точка, двете машини правят повече от 16-ката. Въпростът е, дали си заслужава гимнастиката за 30м2. Изчакай да видиш как ще е тази зима и го мисли след това.
А колко трябва да харчи 16ката в неизолирана къща без дограми ? Все пак е трудно да топлиш улицата ..
По интересното е какво ще стане, когато температурите паднат и се задържат трайно под нулата. Също и какво са си мислили тези майстори дето са го треснали тоя клечо в такива условия.
Най-добре да се свърже с Рафата и да започне преговори за неговия 16 дайсекай, ако още му седи в гаража. :)
Цитат:
milanov
10-те в колко квадрата са.
1. 10м2
2. 10м2
3. 12м2
4. 12м2
bobi мисля е прав.Като застуди трайно тея 25-6С дето го подържаш сега
ще са трудно достижими.
Вземи поне уплътни хубаво дограмата.
Цитат:
ccankov73
bobi мисля е прав.Като застуди трайно тея 25-6С дето го подържаш сега
ще са трудно достижими.
Вземи поне уплътни хубаво дограмата.
Вече заданието е 25, а в ниската част (на около метър над пода) температурата държи 24. Просто съветът от @milanov тотално подобри нещата. Отделно, че и самата къща се поотопли вече. За утре го дават -4° за сутринта и ще видя какво е положението сутринта.
10-ката в детската е папнала 5.74 киловата от 0:00 до 19:30. Зададени 25 и реални 24 градуса точно където спи детенцето :thumbup
Toshiba RAS-B10J2KVSG-E/RAS-10J2AVSG-E EDGE
Цитат:
joroooooo
Вече заданието е 25, а в ниската част (на около метър над пода) температурата държи 24. Просто съветът от @milanov тотално подобри нещата. Отделно, че и самата къща се поотопли вече. За утре го дават -4° за сутринта и ще видя какво е положението сутринта.
10-ката в детската е папнала 5.74 киловата от 0:00 до 19:30. Зададени 25 и реални 24 градуса точно където спи детенцето :thumbup
Как е положението? Консумации, дефрости, шум? Успяха ли да паднат температурите под 0-та?
Цитат:
rosswen
Как е положението? Консумации, дефрости, шум? Успяха ли да паднат температурите под 0-та?
Станах преди малко... ей, отпускарска работа :lol:
Отвън беше 5°… не знам до колко са паднали температурите. Вътре нямах промяна в градусите.
Дефрости не съм засичал - засега само един дефрост видях на 16-ката преди няколко дни... там ако не погледнеш вътрешното тяло (клапата се вдига нагоре), по нищо няма да разбереш, че машината дефроства (10 мин. беше цикълът).
Малко ъпдейти за машините от мен :rockon:... за да се знае всичко, както за машините, така и за сервизното обслужване :cool:
В едното от вътрешните тела на 10-ките се появи странен шум - едва доловим, но е някакво цъкане (някой ако желае, мога да цъкна едно клипче), което мен ме дразни. Ако климатикът беше само един, бих го приел за нормално, но при положение, че имам и други, с които да правя сравнение... не е окей. Идваха техници от Тошиба (реагираха доста бързо) и на първо четене казаха, че е някакво лагерче, което ще се смени. Надявам се да е скоро.
От едно от външните тела нощно време се чуваше пак леко доловим звук на виене/допир метал в метал... Обадих се в понеделник и в сряда техниците (двама супер дружелюбни и готини пичове - ако четат това да знаят мнението ми) дойдоха вкъщи. Заедно установихме въпросния шум и ми предложиха направо да подменят външното тяло с друго (не беше чисто ново, но явно е минало някаква профилактика, все пак!)... не знам дали това ще остане за мен, а моето си ще се върне някой ден... Направиха смяната, вакуумиране и т.н. Тествахме - навън беше около 6-8 градуса. Всичко изглеждаше окей... наистина!
Обаче, тук идва интересното - снощи към 1 през нощта пак се чуха "онези шумове" (като описаното по-горе) :scared:. Пак казвам, че не е нещо фрапантно, но е дразнещо и за мен не е окей... Температурата да е била около нулата, но признавам, че не погледнах... може да е било и идея по-студено. Изключих климатика за някакви 5-10 минути и о, чудо - при повторното включване чух как компресора завърта (има си един специфичен звук за първите 15-на секунди работа, докато машината си влезне в работен режим) и след това "онези шумове" ги нямаше :confused:. На сутринта като станах, отново не се чуваше шумът...
НО! Тъй като не считам това за нормално, пак се обадих на сервиза на Тошиба (нац. тел.: 070012277 - ако на някой му потрябва) и си направих заявка за сервиз - описах проблема и сега ще чакам да се свържат от сервиза с мен.
Идея си нямам на какво се дължи досадния шум от това външно тяло... приемам всякакви мнения от колегите-съфорумци с богат опит :p.
Машините нямат никакви други проблеми с пърформанса и вероятно при толкова много бройки, е възможно все някога да се наложи сервизна намеса - техника е и дефекти/откази няма как да са на 100% гарантирани, но пък затова е гаранцията - за да съм спокоен за 5 години напред.
Питайте ако се сетите за инфо, което ви трябва, а не съм споделил :033: