Отговор: Toshiba RAS-B10J2KVSG-E/RAS-10J2AVSG-E EDGE
Цитат:
Първоначално публикувано от
popov
въпроса ми е за какво точно служат двата тръбни.Единия ,може би ТС "казва" на турбината кога да тръгне.Другия TCJ за какво служи?Ще ви бъда много благодарен ако може някой да разясни .
Ами освен да питаш производителите за какво служат, за съжаление те пък крият тази информация.:smiley:
За много неща се използват. На охлаждане и двата тръбни едновременно служат да се изчисли т.нар. superheat(прегряването) на топлообменника, от там чрез обратна връзка се регулира управлението на eev-то(разширителният вентил във външното тяло) и до колко да се развърта компресора, за да не засмуква течен фреон.
- на отопление се използват като защита по температура; за да се изчисли subcooling(подохлаждането) на кондензатора; а вероятно имат отношение и към управлението на вътрешния вентилатор...
това с датчиците не е предмет на тази тема , но става ясно че 2 от 3те машини на колегата имат някакви проблеми - шумове ,тракане ,подмяна на външно тяло ( + подменен вече мотор на вътрешното тяло преди време ) .. нещо са занижили качеството сякаш
Toshiba RAS-B10J2KVSG-E/RAS-10J2AVSG-E EDGE
Цитат:
Alexi
това с датчиците не е предмет на тази тема , но става ясно че 2 от 3те машини на колегата имат някакви проблеми - шумове ,тракане ,подмяна на външно тяло ( + подменен вече мотор на вътрешното тяло преди време ) .. нещо са занижили качеството сякаш
Това, сякаш е масово явление. Къде ли още сме го срещали в другите браншове...? Абе, добре дошли в "модерните", "еко" времена.
Sent from my iPhone using Tapatalk
Цитат:
Alexi
За тия 5 години гаранция и парите, които инвестирах, 1 секунда няма да търпя нещо да не е окей с машините :lol:
Доста от проблемите в климатиците позволяват в известна степен тълкувание, та недей да си мисли, че 5 години като кажеш хоп и някой веднага ще подскочи. Няколко пъти споменаваш гаранцията и от написаното лъха като, че да си им най-важния клиент и са ти зачислили персонален роб за 5г. Жестоко се лъжеш, ако имаш такива очаквания. Дано не ти създават проблеми машините, но имай в предвид, че монтажните фирми и вносителите си имат начини да разтъкават нещата с месеци и то в рамките на закона, та гледай да не влизаш ненужно в графата мрънкач, защото ще те пуснат по пързалката.
От някое техно ли си взел машините?
Има вариант и да седи 30 дни без климатик, защото толкова е времето по закон за реакция и то влиза в сила от датата на регистриране на гаранционно събитие в книга за рекламации на търговеца.
Цитат:
bobivg
Доста от проблемите в климатиците позволяват в известна степен тълкувание, та недей да си мисли, че 5 години като кажеш хоп и някой веднага ще подскочи. Няколко пъти споменаваш гаранцията и от написаното лъха като, че да си им най-важния клиент и са ти зачислили персонален роб за 5г. Жестоко се лъжеш, ако имаш такива очаквания. Дано не ти създават проблеми машините, но имай в предвид, че монтажните фирми и вносителите си имат начини да разтъкават нещата с месеци и то в рамките на закона, та гледай да не влизаш ненужно в графата мрънкач, защото ще те пуснат по пързалката.
От някое техно ли си взел машините?
Не се чувствам като специален клиент, разбира се!
Да кажем, че имам сериозен опит в комуникацията с чуждестранни фирми... Знам по принцип за българския манталитет в отношенията търговец/сервиз-клиент, но дано не се стига до там, че да занимавам хора И нагоре по веригата.
И, да - законът си е закон с всичките си плюсове и минуси...
Климатиците ги закупих от голяма специализирана в тази сфера фирма, която има представители/франчайзи в цялата страна. Умишлено не споменавам име за да не правя реклама/антиреклама.
Поне ти обръщат внимание. Е вярно няколко машини си купил.
Мене някога директно ме отсвириха.....не го били внасяли те, нищо не можели да направят.:)
Цитат:
milanov
Поне ти обръщат внимание. Е вярно няколко машини си купил.
Мене някога директно ме отсвириха.....не го били внасяли те, нищо не можели да направят.:)
Преди няколко дни разговарях с търговеца, откъдето ми беше обяснено, че оттук нататък при проблем трябва да се свързвам директно със сервиза на Тошиба (телефона го написах малко по-назад в темата). Така и съм направил.
Ако примерно съм закупил не 5, а 25, сигурно и още по-често все някоя машина ще се обади с някакво проблемче и аз ще трябва да се свързвам със сервиза... това не е по моя вина, все пак :cool:.
Отделно, че и самите техници, които ме посетиха, ми казаха, че няма от какво да се притеснявам и да звъня в сервиза винаги, когато има проблем... те пък от своя страна ще ме посещават докато всеки един проблем не е решен на 100%.
- - - - - - - - - -
Ако искате, мога да пиша в темата САМО за пърформанс/консумация на ел. енергия/шум на машините И евентуалната сервизна дейност да НЕ я споменавам изобщо! Бих се съобразил с тази препоръка, макар че така картината няма да е пълна... :confused:
Цитат:
joroooooo
Климатиците ги закупих от голяма специализирана в тази сфера фирма, която има представители/франчайзи в цялата страна. Умишлено не споменавам име за да не правя реклама/антиреклама.
Достатъчно е да споменеш това и Шитмакс излиза начело от възможните фирми, ако е тя, то не се слави с добра репутация в този форум.
Той не комуникира с търговеца и монтажниците, а с определен клон на националния сервиз. Очевидно не са претоварени от работа и му обръщат бързо внимание. Вероятно и познати може да има.
Без връзки викаш неволята.:)
Пусните някой снимка на модила с минимуми да го видим. Сега температурите са подходящи.
Изпратено от моят moto g(9) power с помощта на Tapatalk
Не слизат на минимум май при него. Загубита са май повече от минимума.
Ако е удобно, да свали заданието с някой градус надолу и ще се разбере ориентировъчно какъв е минимума. По спомени, беше споменавал, че го е виждал на 170-180W. По сервизно му дават 160W на +7.