Отговор: Toshiba RAS-B10J2KVSG-E/RAS-10J2AVSG-E EDGE
Здравейте ,имам един технически въпрос.Във вътрешното тяло има три сензора.TC и TCJ според превода са тръбни на топлообменника.TA е въздушния -стайния.Та въпроса ми е за какво точно служат двата тръбни.Единия ,може би ТС "казва" на турбината кога да тръгне.Другия TCJ за какво служи?Ще ви бъда много благодарен ако може някой да разясни .
Много малко аз имам четири във вътрешното. Един въздушен и три тръбни, ама ще оставя спецовете да ти кажат да не се излагам. :BigGrin
Toshiba RAS-B10J2KVSG-E/RAS-10J2AVSG-E EDGE
Две от машините ми са с по 4 датчика. Два броя за температура на вход и изход, един за стайната и един за влажност. Според мен , при теб са както си ги описал, без такъв за влажността
https://uploads.tapatalk-cdn.com/202...bcfa6953b3.png
Sent from my iPhone using Tapatalk
Благодаря .А TCJ сензора влияе ли по някакъв начин на турбината?
Цитат:
Първоначално публикувано от
popov
Турбината се влияе от температурата на ТО, следователно би трябвало. Гледал съм сервизното, в режим ауто си управлява турбината според темп. на ТО, както и при он/офф.
https://uploads.tapatalk-cdn.com/202...41915d6d02.png
Rosswen управлява се от TC а не от ТО ,според сервизното.
Цитат:
popov
На моят дайсейкай6 Tcj сензора е в самото начало на тръбите на вътрешното. Tc беше някъде по средата на топлообменника от дясната страна. Някога и аз питах за tcj, няма нищо написано за него по сервизните. Даже в сервизното на дайсейкай6 с по ранна дата няма tcj. При мене имаше някаква аномалия - като излезе от off чака да станат 40° при tc и тогава пуска турбината. Много пукаше. Имаше и друга аномалия - на моменти изнодящата струя бе с по висока температура от температурата при tc .
Та така , преместих tc до Tcj, т.е на входа на топлообменника.
Tc определя кога да тръгне турбината след off и следи за куул драфт, т.е. да не духа с хладна струя, намаля турбината.
След тази моя интервенция не съм го веждал да сваля на ултра лоу, т.е. да духа само на него си. Аутото стана по адекватно.
НО, това е при мене. За други модели не знам какво ще стане.
Цитат:
popov
Rosswen управлява се от TC а не от ТО ,според сервизното.
ТО го написах като съкращение на топлообменник, не доуточних.
popov, какво те яде та гледаш към тръбните сензори.
Удачно ли е да активирам автоматичен рестарт на машините при спиране и съответно пускане на тока?
Днес токът спря за 5 мин.и след като го пуснаха, климатиците не тръгнаха сами... Бърза справка с упътването ми даде отговора.
Притеснението ми е, че понякога при авария, токът спира и тръгва на пресекулки/тип дискотека и това със сигурност не е добре за уредите вкъщи...
Та, как държите вашите климатици?
Toshiba RAS-B10J2KVSG-E/RAS-10J2AVSG-E EDGE
Цитат:
joroooooo
Удачно ли е да активирам автоматичен рестарт на машините при спиране и съответно пускане на тока?
Днес токът спря за 5 мин.и след като го пуснаха, климатиците не тръгнаха сами... Бърза справка с упътването ми даде отговора.
Притеснението ми е, че понякога при авария, токът спира и тръгва на пресекулки/тип дискотека и това със сигурност не е добре за уредите вкъщи...
Та, как държите вашите климатици?
При нас спира много често, моите всички са с фабрично активиран автоматичен рестарт. Не искам като се прибера жилището да е изстинало, заради прекъсване. Като те е страх, можеш да си вържеш гащите, като сложиш една защита на SoNo например. Аз съм сложил на две от машините си. Третата скоро ще прави 5 години и е преживяла десетки прекъсвания на тока, с дискотеки и т.н.
1 Прикачен файл(ове)
Sono model WP230W. Търсете този модел. Ето му възможности те Прикачен файл 35505
Цитат:
frick
Аз ползвам точно такива. Много съм доволен и са чувствителни. Много пъти сработват без изобщо да "премигне" захранването.
Sent from my iPhone using Tapatalk
Цитат:
rosswen
Много пъти сработват без изобщо да "премигне" захранването.
И моето правеше такива номера, затова го изхвърлих.
Цитат:
Jack Krauser
И моето правеше такива номера, затова го изхвърлих.
Ми не ги прави толкова често, понякога с месеци не се случва. Явно си изпълнява задачата.