Отговор: Toshiba RAS-B10J2KVSG-E/RAS-10J2AVSG-E EDGE
това има смислено обяснение.. ако климатика е осъмнал заскрежен и работи натоварен ,доста трудно ще се размрази без дефрост дори и на +9 ,по някое време е решил да си пусне дефрост .. но това е единствения вариант който не е повреда ,ако почне да го прави редовно фреонеца е изфирясал
Само че постът на Жоро е писан в единайсет без петнайсет вечерта. Предполага се, че през деня климатикът е работил при още по-високи външни темпеатури.
Новите климки са баси дърветата...
Здравейте!
Значи поста го писах тази сутрин към 10:30... Просто системата го е сляла с този от снощи.
И да, наистина беше 9-10 градуса и наистина машината дефростваше (а не on/off, тъй като тогава си вдига клапата).
Аз и по-назад в темата бях писал, че 16-ката влиза в дефрост доста често.
Нищо де... в понеделник ще звънкам на 070012277... отново.
- - - - - - - - - -
Между другото, днес намерих това под външното на 16-ката, която пък е на 6-7 метра от 10-ката в моята стая. Същата 10-ка, на която външното тяло ходи в сервиз и през това време си имаше заместител...
Съдейки по червените чертички, частта (държач за 2 кабела) е от машината ми... което не говори добре за работата на сервиза (ако съм прав)...
https://i.ibb.co/rGBKcdp/1611421518468.jpg
https://i.ibb.co/G06mW1X/1611421518455.jpg
https://i.ibb.co/DKNfK5B/1611421518441.jpg
https://i.ibb.co/f9HG3pJ/1611421518424.jpg
Каква площ отоплява тази "16-ка"?
Цитат:
Първоначално публикувано от
joroooooo
(холът и дневната са преходни - без врати между тях като общата площ е 30м2)..
............
Площта на 16-ката...
16-ката има 25% запас. Дават я и за 40м².
По принцип помещението си е за 13-ка, но нарочно взех по-мощен.
Жоре, от помещение до помещение и от 13/16 до 13/16, разлики много..........
Не знам къде го видя този запас на 16-ката, или от фирмата така те убеждаваха...........На -15 е работила на максимум - 2700 вата (топлоотдаване), колко градуса поддържаше вътре ?
Цитат:
joroooooo
16-ката има 25% запас. Дават я и за 40м².
По принцип помещението си е за 13-ка, но нарочно взех по-мощен.
Може да се каже, че тази "16-ка" всъщност е реална 12-ка. Максимално развърта колкото 12-ка на Стар Лайт.:smiley:
Не са ли малко множко тези квадрати за нея?
Независимо от това, не би трябвало да прави дефрости при толкова топло време.
Цитат:
Palev
Жоре, от помещение до помещение и от 13/16 до 13/16, разлики много..........
Не знам къде го видя този запас на 16-ката, или от фирмата така те убеждаваха...........На -15 е работила на максимум - 2700 вата (топлоотдаване), колко градуса поддържаше вътре ?
Навсякъде в нета я дават за помещения от 35 до 40м².
Държа я на 24 и auto fan. Държи 22-23 в стаята, според зависи къде меря Т.
Ако сложа термометъра на пътя на въздушния поток, показва повече.
Първи пуск на машината беше преди около 40 дни.
Още тогава забелязах по-честите дефрости.
машината има малки топлообменници и наистина е по скоро 12ка ,трябвало е да избереш друг модел с около 40 кила външно тяло щеше да се справя доста по добре .. според мен работи почти постоянно на макс за това и размразява често
Цитат:
Alexi
машината има малки топлообменници и наистина е по скоро 12ка ,трябвало е да избереш друг модел с около 40 кила външно тяло щеше да се справя доста по добре .. според мен работи почти постоянно на макс за това и размразява често
Не работи на макс. Нали имам смарт контакт и я гледам. Стои на 700-800-900 вата. На -15 вече беше на номинал - 1500 вата.
Показанията на консумацията за изминалите дни го потвърждават.
Много ме учудва твоята ситуация, на -15 градуса, 2700 вата, отопление за 78 кубика или по 34 вата/кубик, за неизолирано помещение в къща, с дървена дограма ми се струва нелогично малко, при условие, че Варна (-11 градуса) оразмеряват по -25-28 вата на кубик, в многофамилни сгради, ново стрителство, с ПВЦ дограма, топлоизолация, където те топлят отдолу, отгоре, отстрани.......
10-ките помагаха ли на 16-ката с отворени врати към помещението?
- - - - - - - - - -
Цитат:
Palev
Ти сигурен ли си за температурата, че е била -15, а не по-висока, примерно -10, защото миналата седмица според синоптика във Варна беше -9, а реално от две места измерихме -4,-5?
Номинала на 16-ката от 1500 вата консумация и максимум от 1900 вата е при +7 градуса, с понижаване на температурите спада максимума на "развъртане" на компресора до 1200 на -15, според сервизното, аз затова те попитах дали си сигурен за външната температура -15.
Цитат:
Palev
Много ме учудва твоята ситуация, на -15 градуса, 2700 вата, отопление за 78 кубика или по 34 вата/кубик, за неизолирано помещение в къща, с дървена дограма ми се струва нелогично малко, при условие, че Варна (-11 градуса) оразмеряват по -25-28 вата на кубик, в многофамилни сгради, ново стрителство, с ПВЦ дограма, топлоизолация, където те топлят отдолу, отгоре, отстрани.......
10-ките помагаха ли на 16-ката с отворени врати към помещението?
Денем навсякъде заради детенцето е разтворено.
Както и да е... ще пиша по-късно за резултата от проверката за евентуален теч на фреон...
1 Прикачен файл(ове)
Упс, обидих Стар Лайта - при -6° той развъртал до 1750 вата
https://forum.setcombg.com/%D0%B4%D1...D0%B8-316.html
- - - - - - - - - -
Не знам до колко са верни данните, но еуровент дават на тошибата под -7° да развъра макс до 1348 вата.https://forum.setcombg.com/attachmen...id=35775&stc=1
Ако данните са верни тоя климатик не е никаква 16-ка, а си е реална 12-ка, и то от по-слабичките.
Jack, това е което съм наблюдавал през умния контакт. Нямам никакъв интерес да лъжа.
Споделил съм назад в темата и как дефроства машината - колко харчи, до колко развърта след дефрост и т.н. Качих и клип.
Освен това се отклонихме от въпроса - дефрост при 10 градуса външна по ракиено време :)