Отговор: Toshiba RAS-B10J2KVSG-E/RAS-10J2AVSG-E EDGE
Аз така и не разбрах това силното виене от къде се получи. Сега си има едно едвам доловимо, което си се чува като излиза от off. Понеже вече не влиза толкова често в off не прави впечатление. Но определено си има и на тошибата и на хевито един монотонен фонов шум от външното тяло, щото като ги пусна само на вентилатор го няма.
Цитат:
Първоначално публикувано от
nikolapeikov
А при мен днес ще идват техниците, пък да видим. Ще пиша
Значи ето какво стана. Дойдоха от ахи кериър (много добро впечатление ми направиха, провериха обстойно всичко, което можеха) и установиха, че проблемът не е в машината (тя работи перфектно), а в монтажа. Бил под всякаква критика. И сега ще се свържат с монтажната фирма, и ще мислят какво да се прави, защото са огънали тръбите и по тях пристига звукът от работещия на ниски обороти компресор, който се чува само вътре заради лошия монтаж....
то ако са пречупени тръбите климатика няма да работи ..
Дано се оправи? Най-вероятно ще се окажем мнозина на твоя хал...за съжаление. При мен монтажника дойде...почеса се...поопъва ламарините...сложи тампони(срещу солидно заплащане) ..след него утихна за 3-4 дни...и пак започна да жужи на ниски обороти....даже и усили жуженето, до преди интервенцията само дрънчеше на празна тенекия . Сега пак го чакам...пак философстване...те така си работили...пак чесане по врата...ама сега е тих...сега нищо му няма...( нали все пак не се очаква да го вкарам в спалнята на детето посред нощ за доказване на шума)
Изпратено от моят SM-A515F с помощта на Tapatalk
Ех този монтаж. Добре че е монтажа та да избърше на***ните .....
Имам дайсейкай6 с най перфектния монтаж с достатъчно дълъг тръбен път,.....еми има си го това виене, макар и много тихо при мене.
Имам и мицубиши хеви с 2,3м тръби които опират в арматурата на панела, допира се гола тръба. Е, няма го това виене.
Извън темата. Еееее, ако не си изтипосаш машините, няма да си ти....
Изпратено от моят Mi Note 10 с помощта на Tapatalk
Съчувствам им на хората, да не си мислят че са сами в неволите.:)
Цитат:
milanov
Съчувствам им на хората, да не си мислят че са сами в неволите.:)
Бъзикай се...бъзикай се [emoji6]
Ще го изтърпя някак си тая зима с ремонти и с човъркане... и напролет ще отхвърчи в офиса ми, да се гърчи там...
Изпратено от моят SM-A515F с помощта на Tapatalk
Хич не се бъзикам.
Тошиба климатик само за офис и гараж.:)
Цитат:
milanov
Хич не се бъзикам.
Тошиба климатик само за офис и гараж.:)
Хевито трака , тишибата свири ... другия път като взимаш климатик да запалиш по дълга свещ :p
Пак тошиба или хеви ще е :), да има какво да пиша....;)
Ама да могат поне да свирят на хармоника или акордеон.
Да се запълни оркестъра,
има ли ползвател на модела който да е доволен ? да няма паразитни шумове и други забележки ( т.е. да не е случил на кофти монтаж )
Цитат:
Alexi
то ако са пречупени тръбите климатика няма да работи ..
Те затова от ахи кериър записаха в протокола, че са установили шум - за да не дойдат монтажниците и отново да излязат с довод, че било нормално. Пък ако три пъти не успеят да отстранят повредата, ще настоявам да се върнат парите, то на такова нещо не се спи, чува се чак от другата стая, като започне
Ох, темата порасТна и "лудите" сме вече повече :lol:
Само да отбележа, че последните модели мотори за вътрешното тяло, изглежда са окей... втори месец тишина, а машината работи приятно. Е, дефростите са определено неприятни и шумни, и рядко но се случва, след дефрост да има едно потракване за 5 сек. (сякаш нещо в турбината замръзва... не знам как да го опиша по друг начин).
Относно това "виене" - има го, да, НО се лекува!
На 2 от моите външни тела го имаше, но ми ги фикснаха. Става и на място, без демонтаж. Момчетата от сервиза са печени.
Търсете си правата и обещаното качество!