Отговор: Toshiba RAS-B10J2KVSG-E/RAS-10J2AVSG-E EDGE
Цитат:
Първоначално публикувано от
nikolapeikov
някой междувременно някакъв успех с високочестотното виене от вътрешните тела случайно?
:offtopic: Да, с възрастта нещата се подобряват... :)
аз имам голям успех с ОЛХ в такива случаи :))
Цитат:
nikolapeikov
ейййй, аз се върнах. дойдоха от монтажната фирма заради виенето, направиха нов тръбен път................ и виенето си остана :)) ами явно не е от монтажа, другата седмица звъня на кериър пак....
някой междувременно някакъв успех с високочестотното виене от вътрешните тела случайно?
Виж дали ще поутихне звука, като натиснеш вътрешните ламели, след като извадиш филтрите.
Звука от вътрешното на всички степени на вентилатора е, или само на най-тихата?
Шума появява ли се веднага, или след като външното тяло падне на минимум, или близко до минимум ?
При мен жужи вътрешното при минимум на външното и на тих вентилатор вътре (ръчно зададен или свален на него при ауто турбина) ... и при температури от -1÷0 до 5÷6 градуса, нагоре не съм го чувал.
Изпратено от моят SM-A515F с помощта на Tapatalk
Цитат:
ААТ
Виж дали ще поутихне звука, като натиснеш вътрешните ламели, след като извадиш филтрите.
Звука от вътрешното на всички степени на вентилатора е, или само на най-тихата?
Шума появява ли се веднага, или след като външното тяло падне на минимум, или близко до минимум ?
При мен жужи вътрешното при минимум на външното и на тих вентилатор вътре (ръчно зададен или свален на него при ауто турбина) ... и при температури от -1÷0 до 5÷6 градуса, нагоре не съм го чувал.
не, не утихва. спира за известно време единствено ако спра и пусна целия климатик или го сложа за няколко секунди само на вентилатор и след това отново му пусна отоплението.
звукът е от всички степени на вентилатора, появява се след няколко часа работа, по мнението на кериър, когато компресорът отвън започне да работи на минимални обороти
забелязах, че звукът изчезва, когато е с минусови температури навън и прави дефрост през няколко часа
Цитат:
nikolapeikov
не, не утихва. спира за известно време единствено ако спра и пусна целия климатик или го сложа за няколко секунди само на вентилатор и след това отново му пусна отоплението.
звукът е от всички степени на вентилатора, появява се след няколко часа работа, по мнението на кериър, когато компресорът отвън започне да работи на минимални обороти
забелязах, че звукът изчезва, когато е с минусови температури навън и прави дефрост през няколко часа
При мен е същото, само че на тиха степен се чува отчетливо, на първа едва доловимо, нагоре не се чува, или го маскира повишения шум от вътрешното.
Интересно е, че като разклатя вътрешното зверски, сякаш намалява брума.
Намали малко шума след поставянето на тампони тази есен.
Ще очаквам решението при теб с интерес, и ако може да го споделиш?
Цитат:
ААТ
При мен е същото, само че на тиха степен се чува отчетливо, на първа едва доловимо, нагоре не се чува, или го маскира повишения шум от вътрешното.
Интересно е, че като разклатя вътрешното зверски, сякаш намалява брума.
Намали малко шума след поставянето на тампони тази есен.
Ще очаквам решението при теб с интерес, и ако може да го споделиш?
Със сигурност ще споделя!
Монтажната фирма преправи тръбния път миналата седмица (сложи нови тръби), но очевидно не е от това. Доколкото разбрах, ще претендират от кериър възстановяване на разходите за това, а аз очаквам да се свържат и с мен от кериър тези дни...
Ако си направите труда да прочетете цялата тема (макар, че ви писах как се лекува), ще видите, че има фикс.
Успех!
Цитат:
joroooooo
Ако си направите труда да прочетете цялата тема (макар, че ви писах как се лекува), ще видите, че има фикс.
Успех!
Може да повториш, ако не те затруднява, разбира се...
... а иначе съм я изчел, от началото...и участвал чат-пат...
Цитат:
ААТ
Може да повториш, ако не те затруднява, разбира се...
... а иначе съм я изчел, от началото...и участвал чат-пат...
Е, виж на предишната страница (66), де.
Цитат:
joroooooo
Добавят им едни muffler-и (нещо като малки уширения). В резултат на това на 95% от шумът изчезва.
Разглобяване, заварки.....това монтажната ли фирма го върши....
Цитат:
joroooooo
Е, виж на предишната страница (66), де.
Сега видях..Мерси! Ще видя монтажника да измисли нещо, че вече ми писна...честно. По спомен, от четенето на форума, се слагаха на тънката тръба , или греша? Б@хти филма с тея "клими"...
Цитат:
milanov
Разглобяване, заварки.....това монтажната ли фирма го върши....
Миланов, не се ли добавяха отвън, след крановете?
Не знам, просто цитирах поста на joroooo. Muffler/заглушител не всеки го забелязва като го прочете.
Цитат:
milanov
Не знам, просто цитирах поста на joroooo. Muffler/заглушител не всеки го забелязва като го прочете.
Да, пропуснал съм го. А се имам за четящ внимателно...то за това избягах от ZS-W , та се набих на тоя убавец от темата тук...
Правят го момчетата от Ахи-Кериър! Разглобява се външното тяло и въпросния мъфлър се добавя някъде непосредствено покрай компресора. Правят го на място, по принцип и не е нужен демонтаж на външното тяло.
*според зависи, къде е монтирано и дали ще имат нормален достъп до него.