Отговор: Toshiba RAS-B10J2KVSG-E/RAS-10J2AVSG-E EDGE
Да, явно има един отървал се :)))
В този ред на мисли за колко време трябва да дойдат по закон? На 28 март ми се обадиха от локалния сервиз и още никакви ги няма, като заявката на националния беше седмица по рано някъде. Та ще слагаме муфлери, това беше решението което ми предложиха от Ахи, да пробваме да намалее шума(и уж пътя да вдигаме, ама за това ще видим в последствие).
Sent from my Redmi9 using Tapatalk
Ще изпозлвам темата за 18ка да попитам. Харесал съм този. Някакви проблеми някой и дали е сполучлив избор или друг модел на Тошиба в този диапазон - RAS-B18J2KVSG-E/RAS-18J2AVSG-E Edge?
Имам и едно Фуджицу като опция, но май не е за тази тема.
@Be6i4, Прочети цялата тема и ще си отговориш на въпроса
Здравейте. Аз се обзаведох с една 16ка от този вид климатици. Прочетох де що има изписани теми за този модел, но след като го монтираха, защото разчитах изцяло на съвета на фирмата търговец, и честно казано ме хвана параноята и все го слухтя. За сега нямам проблем имам го от седмица все пак и честно казано много ми харесва, ако не бях предубеден от прочетеното. Но пък сега забелязах някакъв странен шум от външното тяло при развъртане на компресора, сега е на охлаждане, като съм близо до външното тяло, а и не толкова близо - на терасата ми е близо до пода монтирано външното, и се чува едно фют-кане с оборотите на развъртащия се компресор за около 5-6 сек (фиут - - - - фиут - - - фиут - - фиут - фиут . . .. ) и после спира и е абсолютно тих . Май е фреона, мислех че е нещо еднократно, но го прави всеки път при развъртане след off-а си след достигането на заданието и повторното задействане. Може и да е нормално, ама честно казано малко смешно ми звучи, и малко ме е срам от съседа отдолу ако го чува с един евтин климатик на 4-5 год, освен лекия бриз от вентилатора, нищо не се чува, а на този 3 пъти по - скъп - фютка. Не е някаква болка де ...
Шума е от компресора и е съвсем нормален. Няма изобщо причина да се тревожите...
Aleksandars благодаря за супер бързия отговор. Честно казано не бих му и обърнал внимание, но все се ослушвам. Вътре нищо не се чува. Имам тръбен път около 3,30 м. Иначе тракане цъкане засега не се чува от вътрешното тяло. И наистина е абсолютно тихо. Може пък за две години, откакто е създадена темата, да са поправили тези дефекти. Сега следя по съвети оттук с ватметър как е разхода. На охлаждане е около 220 W. След като достигне заданието, пада на 9 W - предполагам вътрешната турбина. Май това му е минимума 220 W и започва да работи ON-OFF. Опитвам се да разбера каква е функцията на регулатора на мощността - 75% - 50 % - тихо 1 степен и тихо 2-ра степен. Мислех, че минимума от 220 W пада с 50% т.е. работи на 110W. Но май не е така. В ръководтвото пише, че така се съхранява и удължава живота на компресора, но просто явно се включва по - бавно и се изключва по - бързо, или не работи на 2-ра степен (около 600 W).
Колкото повече слухтите и повече мерите, повече ще се "побърквате"... И не защото машината не работи добре... Много хора, "хванали вълната" да търсят "под вола теле", избудалясаха....
:), сигурно, то наистина след толкова четене ... А има ли някакво значение превключването на мощностите от дистанционното или е някаква излишна "екстра" ? .
Ограничава максимума, минимума не го пипа.
Чува се точно този звук https://youtu.be/1z-yxWNoeWU?t=761 (на 12:44 мин) - руснаците казват, че се развърта вентилатора? Или аз неправилно си го превеждам?
ква ква ква ква квакваквквквква .. ок е не е много дразнещо :))
Цитат:
Първоначално публикувано от
Alexi
ква ква ква ква квакваквквквква .. ок е не е много дразнещо :))
По принцип не е много дразнещо и е еднократно, ако наистина работи като инвертор, но ако е преизчислен, всеки път се чува при развъртането на компресора. И не е силно, трябва да си плътно до него, както руснаците, в звукоизолираната стая.
Този звук е от еднороторния компресор на GMCC при развъртане
Не ми се рови, но в клипчето май е баш същия модел или много подобен.
Затова препоръчвам терапия преди лягане. Пускате 2- 3 пъти клипа с усилен звук преди лягате и после ще спите спокойно
https://www.youtube.com/watch?v=YmW0rjPfXcs.
Цитат:
Първоначално публикувано от
bobivg
Този звук е от еднороторния компресор на GMCC при развъртане
Не ми се рови, но в клипчето май е баш същия модел или много подобен.
Затова препоръчвам терапия преди лягане. Пускате 2- 3 пъти клипа с усилен звук преди лягате и после ще спите спокойно
.
Абе стреснах детето като го пуснах, че беше усилен лаптопа - тича вика спри този звук :)
Значи все пак си е от компресора, както каза Aleksandars,а не от вентилатора, както казват руснаците от клипа.
P.S. Иначе доста е преекспонирано и в двата клипа - в единия снимани са открити компресори, микрофона е едва ли не вкаран в тях. И монтирано с повторения развъртането, а не след успокояването. То и компресор на малък хладилник да снимаш пак така ще се чува. Сега го слушах моя на 1 м. от него на терасата в 6 часа сутринта - тихо време, почти не се чува квакането при първоначалното развъртане, компресора и вентилатора след успокояване - изобщо. А понеже е под прозореца на терасата ми, при отворен прозорец изобщо не го и чух. Странно, гледах ватметъра пак на охлаждане, явно като е по - хладно сутринта външната температура, показваше 170 W, а досега в по - топли дни показваше 230W. НА 16ската не е ли минимума 220-230 W?