Здравейте
имам следните запитвания относно посочения климатик. Следя го от няколко месеца с уред за измерване на консумацията и забелязвам следните неща:
1. успива се - под успива се имам предвид , че температурата пада драстично преди да се включи и дори се налага аз да го включа на повече градуси , за да тръгне да духа. Пример: климатикът е нагласен на 22 градуса. Температурата пада с около 1 градус, дори и повече понякога и чак тогава се включва или аз го включвам на по-високи градуси.
2. Трябва да го изключа, за да започне да консумира по-малко енергия - При по-студено време всички(или поне повечето) климатици консумират повече енергия. Обаче, при положение, че навън е почти 15 градуса и климатика консумира 350W , ми се налага да го изключа като след пускането консумира примерно 220W
3. Консумира енергия без да работи - Наред с успиването, при което може да не се включи няколко часа, забелязвам, че през почти цялото време консумира някаква енергия в диапазона на 150-220W като през това време има кратки интервали на ON/OFF(няколко пъти за това време)
Опасенията ми за някакъв проблем са базирани на наблюденията върху работата на fujitsu general ASHG12KGTA 12 , gree fairy 12
Благодаря