Готини настройки.. Можеш да го вкараш в дефрост ръчно с бутон от дистанционното, както и настройка за по-силов дефрост, ако нормалния не е достатъчен.
Готини настройки.. Можеш да го вкараш в дефрост ръчно с бутон от дистанционното, както и настройка за по-силов дефрост, ако нормалния не е достатъчен.
Някой, от по - запознатите, може ли а каже кога тази машина ще се появи на нашия пазар?
Ще се появи, ама се иска търпение... и после да имаш воля да "преглътнеш" цената...
От поне седмица им върви рекламата на български по тубата. Имам предвид една обща за белия гланцов корпус и за дървения.
На мен на екрана не ми харесва дървеният. Не знам на живо как ще изглежда.
Има ли вече притежатели на Дайсейкай 10 във форума?
Поне на пръв поглед машината изглежда доста масивна. На мен това с дървения панел ми допада.
Споделяйте впечатления
Бихте ли споделили каква е сградата и помещението(респективно какви изолации има) в което работи машината.
Да ,ако може повече инфо ,че и на мен ми стана интересно , нещо ми изглежда лакома .
Ако някой се сети да хвърли бегъл поглед на продажните цени на дребно ще забележи, че маржът е 800 лева. Това означава, че за 5-годишния гаранционен срок има планирани 2 ремонта на машината, което означава 2 месеца (общо един охладителен сезон) евентуалния му собственик да живее без него. Така че си направете сметка какво е качеството на модела. Споделям го като щастлив собственик на дайсейкай 5 и дайсейкай 8, чиито хардуерни проблеми са свързани, за радост, само със задвижването на клапите. Препоръчвам на любителите на дайсейкай да се ориентират към дайкин и мицубиши хеви.
Хол+кухня - ново строителство, мисля 10см изолация, доста външни стени и огромни прозорци. Площта не може да се определи много коректно, понеже има отворен излаз към голям коридор, в него пък едната стая често е с отворена врата и т.н. Но да речем, че директно се бори с около 40м2.
Колкото до смехотворните разсъждения за "маржа" - редно е да споменем, че напр. хеви SRK50ZSX-WT във Вимакс е 4149, а в онлайн магазини се намира и за 3339 т.е. същите 800лв разлика. Причината е, че при последните гаранцията се консумира по следния начин - ако нещо ти се развали си викаш човек да ти го оправи за твоя сметка; те ще ти покрият само подмяната/ремонта на евентуален дефектен модул, но трябва да им го пратиш по куриер.
Разбира се не отричам, че обзавеждането с нов модел без никакви отзиви си е котка в чувал. Но и не очаквам техниката да векува - в друг апартамент имам RAS-285ER, който ще празнува абитуриентска. За мен толкова дълго ползване, специално за климатик, не е оправдано.