Страница 2 от 3 ПърваПърва 123 ПоследноПоследно
Резултати от 16 до 30 от общо 31
Like Tree1Одобрявам

Какво ви дразни в книгите?

Сподели във Facebook Сподели в Twitter Изпрати на Email Сподели в LinkedIn
  1. kod
    kod е офлайн
    Administrator Аватара на kod
    Тук е от
    Jul 2000
    Живее в
    София

Re:Какво ви дразни в книгите?

PDF-а е крайно неподходящ формат за книга според мен. Има значително по-удобни.
    Да чета учебник с диаграми на 10-инчов екран... - ок, може и PDF, но книга на 6-инчов екран в PDF е мъчение. Има си формати като epub, fb2, които са създадени за това.
    Цветна електронна хартия - от доста време вече се разработва от eInk, отделно има и други разработки като Pixel Qi.

2.  

3. Senior Member Аватара на Tommorow
    Тук е от
    Sep 2006
    Живее в
    Пловдив, България

Нищо не ме дразни в книгите 40-50гб PDF, DJVU и DOC са ми достатъчни, никакви хартии. Лошото е само това, че поради рядкото писане почеркът ми е станал като на лекар...кофти момент. PDF-a няма лошо, но който иска да си играе и да ги конвертира може да ползва PDF-to-ebook конвертори каквито има много.

4. Member
    Тук е от
    Dec 2006

Абе вие сте го отказали човека. Трябваше да се спомене, че четенето на книги трябва да започне с Дон Кихот. Всяко нещо на този свят е много хубаво стига да не се прекалява с него, защото в конкретния пример можеш да излезеш от реалната действителност.

5000 тома!!!

Като си помисли човек всеки ден да чете по една таква книга ще му трябват поне 14 години. Не само това, ама после ако вземе да затвърди знанията си ще вземе да остарее и недай си боже може да хукне да се бори с вятърни мелници.

Четенето на книги е много хубаво нещо защото то има изграждащ характер, но това за съжаление се случва някъде до около 18-20 годишна възраст. След това може да се четат книги за убиване на времето или пък с възпитателна цел. Имам впредвид, че ако искате да научите вашите деца да четат книги е добре и вие да ги четете, но ефекта ще е върху тях, защото вашия вашия мозък вече е завършил своето развитие.

mod.edit FearMe

1 част - не по темата
    2 част - пълна глупост

strike 1

5. Тук е от
    Jun 2011

Колов, не съм съгласен с теб(както и мода)! Човек стига да ИСКА, се учи и развива цял живот. Има много примери за такива хора, потърси в интернет и ще намериш сигурен съм. Книгите са супер полезни, за жалост нямам възможност да чета и скоро не съм чел книга! Имам доста учебници, които в скоро време ще станат излишни защото информацията е остаряла и вече ненужна за мен :/ Нещото, което ме дразни в книгите е че отнемат много време, особено по-дебелите . Възможността да четеш безплатни или доста по-евтини е-книги стига да не увреждат зрението е много полезна особено във времена на криза като сегашните. Стига да имам възможност, бих проучил и си купил е-четец за книги. Сигурен съм, че ще ми е от полза, но знам, че и след време ще поискам да чета и нормални книги, което с удоволствие ще направя стига да мога да си го позволя.

6. Тук е от
    Aug 2015
    Живее в
    Pernik

Отговор: Какво ви дразни в книгите?

На мен не ми харесва,че се късат лесно и че заемат доста място. В нас нямам никакво място вече и не знам какво да правя и къде да ги събирам. Напоследък гледам да не си купувам много книги, а си взимам главно от Библиотеката.

7. Super Moderator Аватара на FearMe
    Тук е от
    Jan 2001

за съжаление си прав, а и да не забравяме търтеите по нивата между автор-преводач и читател, които формират около 80% от клиентската цена

има няколко издателства, които се опитват д апродават е-книги, но за съжаление пак на безбожни цени, за да вземат и те своето
    ако ги няма те, то тогава е drm-защитата, която замества пиявиците на междинните нива и все тая - читателят плаща за тоя дето духа

с ръка на сърцето си признайте - при средна цена на хартиен носител 15 лева, ще плащате ли 5 лв за е-книга, която може да бъде безплатно копирана, но поне като знаете, че тези 5 лева ще отидат при истинските творци (автор/преводач)?

8.  

9. Тук е от
    Aug 2015

Не ми харесва това,че книгите вече са средство за печалба, а не толкова че са някакъв вид наследство.

10. Senior Member Аватара на estqwerty
    Тук е от
    Feb 2003

колкото и да искам да кажа че не съм купувал , няма да е вярно.
    друго е лошо - както спомена момчето малко по-горе - трупат се много, и заемат много място. киндъла реши много проблеми, но хартията си е вид наркомания... няколко вторака за плажа, хубава почти безплатна кинжка с рецепти от някоя промоция на някой маркет, някое продължение което още го няма в читанката... и ай дай кинти за нова библиотека в икеа.

но по въпроса : какво дразни - тези дни около великден бяха поразхвърляли мини библии по обичайните ми кътовете за алкохолизъм - много добра хартия, шрифт и оформление. изненадан бях много!
    хартията ем тънка, почти за свиване , хем здрава , хем лека /грамаж/ като гадната хартия на западните покет книжлета, къде не ги усещаш в джоба си. общо взето перфектната хартия бяха открили - е няма издателство което да печата на такова нещо в бг. качеството е отвратително.
    шрифт незнам може просто печата да е бил добър а не шрифта...
    та сега имам още една причина да поглеждам с отвращение към книжарниците.

11. Senior Member
    Тук е от
    Dec 2009

Съотношението производствена цена + търговска надценка->крайна цена за потребител за книги, произведени в БГ е като на всяка стока, произведена за нашенска употреба. По-добре е да не го знаеш, че ще ти се прище да емигрираш.

12. Moderator
    Тук е от
    Nov 2011
    Живее в
    Петрич

За сметка на това пък цената на интелектуалните продукти е на другия полюс, което иначе води до същия ефект - иска ти се да емигрираш.

13. Super Moderator Аватара на FearMe
    Тук е от
    Jan 2001

от трета страна пък тук няма толкова много "нови европейци", така че веднага ти се приисква да не емигрираш

14.  

15. Тук е от
    Aug 2015

Цитат Първоначално публикувано от estqwerty Виж публикацията
    колкото и да искам да кажа че не съм купувал , няма да е вярно.
    друго е лошо - както спомена момчето малко по-горе - трупат се много, и заемат много място. киндъла реши много проблеми, но хартията си е вид наркомания... няколко вторака за плажа, хубава почти безплатна кинжка с рецепти от някоя промоция на някой маркет, някое продължение което още го няма в читанката... и ай дай кинти за нова библиотека в икеа.

но по въпроса : какво дразни - тези дни около великден бяха поразхвърляли мини библии по обичайните ми кътовете за алкохолизъм - много добра хартия, шрифт и оформление. изненадан бях много!
    хартията ем тънка, почти за свиване , хем здрава , хем лека /грамаж/ като гадната хартия на западните покет книжлета, къде не ги усещаш в джоба си. общо взето перфектната хартия бяха открили - е няма издателство което да печата на такова нещо в бг. качеството е отвратително.
    шрифт незнам може просто печата да е бил добър а не шрифта...
    та сега имам още една причина да поглеждам с отвращение към книжарниците.
    В България гледат да си пробутат книгите, а колко труд е вложено в това да бъдат отпечатани, е друг въпрос.

16. 3Di
    3Di е офлайн
    Member Аватара на 3Di
    Тук е от
    Dec 2001

Нищо не ме дразни в книгите, стига да подбера това, което ми харесва. Обичам да си почивам, докато чета, а не да мисля кое може да ме дразни.

17. Тук е от
    Apr 2004

Цитат Първоначално публикувано от 3Di Виж публикацията
    Нищо не ме дразни в книгите, стига да подбера това, което ми харесва. Обичам да си почивам, докато чета, а не да мисля кое може да ме дразни.
    Напълно съм съгласен с теб.

18. Тук е от
    Jul 2017

Мен ме дразнят книгите тип клише, в който може да предвидиш какво ще се случи от началото до края.

Сподели във Facebook Сподели в Google Plus Сподели в Twitter Изпрати на Email Сподели в LinkedIn
Страница 2 от 3 ПърваПърва 123 ПоследноПоследно

Подобни теми

1. За цените на е-книгите ?
    От AMOK във форум Книги
    Отговори: 23
    Последно: 27-04-22, 01:07
  2. За Е-книгите
    От AMOK във форум Книги
    Отговори: 90
    Последно: 24-09-15, 12:07
  3. Отговори: 15
    Последно: 21-03-11, 19:54
  4. Какво ви дразни по ТВ-то?
    От roumen68 във форум Дъра-Бъра
    Отговори: 129
    Последно: 02-07-10, 05:52
  5. Не ви ли дразни банера на abv.bg , mail.bg ...
    От Chipsy във форум Дъра-Бъра
    Отговори: 12
    Последно: 06-11-03, 18:55

SetCombG.com
SetCombG.com е портален сайт и Форум за битова техника, телевизори, климатици, лаптопи и смартфони, създаден през 1999 година.
Заедно сме над 20 години!
Следвай ни
Горе