Страница 2 от 3 ПърваПърва 123 ПоследноПоследно
Резултати от 16 до 30 от общо 32

Живот на празни обороти

Сподели във Facebook Сподели в Twitter Изпрати на Email Сподели в LinkedIn

1. Тук е от
    Dec 2000

Живот на празни обороти

Като прост инжИнер ще ви кажа, че според мен всякой проблем трябва да се гледа в детайли. А конкретно имам възражения по някои тези.

1. Твърда ръка, може но аз да съм твърдата ръка, защото ЛУПУС много е лесно твърдата ръка с добри замисли да се превърне в твърд К** с не до там добри замисли. Всъщност основното ми възражение е че пътят до ада е постлан с добри намерения.

2. Профит, признавам че основният проблем е неспазването на законите, тяхната безполезност в смисъл че не се спазват и не на последно място двойния стандарт, за едни има закони за други няма. Четох някъде из твоите постове че "едвам връзваме двата края", ммммм. И какво правиш по въпросите? Вярвам че всеки може да намери подкрепа и да се пребори за това което иска, стига да е готов да плати цената. Ето там е проблема ВСЕКИ ИСКА ДА СЕ ПРОМЕНИ НЕЩО, НО АКО МОЖЕ ДРУГ ДА ПАЛТИ ЦЕНАТА. Такъв филм няма. [:P]

3. ДЗВЕР [], ама , ама, ееее, ма не така де, хихихи. оБутМан, еее стига де, хихи , ми то този човечец ще се корумпира за около 30 секунди (най-много). Ми нали и той има семейство, деца, жена, а и не е безсмъртен. Силна власт и закони трябват за да има такъв застъпник народен, иначе пиши го бегал, че то това ще е най-сладката службица в държавата. ЛУПУС е прав за едно, няма държава без груба и ефективна сила на страната на закона. Мисля си че това рабира под здрава ръка.

Предлагам да започнем все от някъде, нека всеки от нас спазва обществения договор и да поеме пасивите от това че други не го спазват, нека не отстъпва от тази позиция, това е цената. Когато повечето от нас узреят за тази истина ще имаме възродена България и сити българи. До тогава ще ни използват, и нека никой не си мисли че като не гласува е неудобен някому, нищо по-лесно от това да се манипулира незаинтересован гражданин.

Малиии как сериозно излезе хахах [B)].

Вий сте наред:

2.  

3. Senior Member Аватара на Lupus
    Тук е от
    Aug 2003
    Живее в
    София

Живот на празни обороти

Нека да се опитаме малко да подредим нещата и да поразсъждаваме логично. Управлемието на една държава винаги има три страни - управляващи, управлявани и система на управление. И разбира се най-важното - посоката, в която ще се движи корабът и целите, които се поставят за постигане.

Посоката е ясна - ще строим капитализъма.

".....прогласяваме своята решимост да създадем демократична, правова и социална държава...."

КОНСТИТУЦИЯ на Република България

Обн., ДВ, бр. 56 от 13.07.1991 г., в сила от 13.07.1991г

Това е записано още в преамбюла и звучи добре.

Управляваните и управляващите - за това се изписаха кофи мастило.От долу на горе - "некадърници, корумпирани типове, мафия". От горе на долу - "прост народ, не ни разбитат, андрешковци". В някаква степен и едните и другите са прави, но това е положението - между тези граници и в рамките на тия 111000кв.км материала, с който трябва да се работи е тоя и друг няма от къде да се внесе.[:D]При това намалява - както като количество така и като качество!

Тогава какво остава - системата за управление, прословутия член 1:

"Чл. 1. (1) България е република с парламентарно управление."

Според мен от тук започват всички бели. Просто, не че парламентарната система е лоша, а нашия народ не е узрял за нея. Много са причините за това - както исторически, така и от прословутата ни народопсихология. Българина е способен и работлив, но когато му е казано: сега ще ореш до трънката, после свиваш към крушата и от там караш напред до хоризонта. Иначе за вечеря ще има само хляб, лук и бой. Големите приказки за обществения договор той си ги пуща покрай ушите. И обича да си знае началника и да му се подчинява. А когато началниците са много, той прави така, че да се изпокарат помежду си, а той гледа да се мушне под дебелата сянка.

Та затова съм за промяната на системата на управление. А примери от нашата история има - когато начело е застанала личност, а партиите са набутани в килера България дърпа рязко напред.

4. Тук е от
    Dec 2000

Живот на празни обороти

Съгаласен по принцип с теб ЛУПУС, но несъгласен на практика. Все ми се ще да се промени това което описваш. Описанието ти е точно за съжаление, но решението не ми харесва. Искам демокеация с демократи в нея. Нека не са всички, но повечето. И това може да стане само по трудния начин, трябва да се изстрада. А за да се изстрада демокрацията, трябва някой да покаже как да стане това. Ето това е нещото за което мисля си струва да се работи. Незнам може би е от пекален оптимизъм, или наивност, знам ли. Все пак правя нещо...

И не се отказвам [:D].

5. Senior Member Аватара на Profita
    Тук е от
    Jun 2003
    Живее в
    Бургас

Живот на празни обороти

BokoB, дай да си говорим откровенно. Да, казах, че едвам връзваме двата края и все още твърдя, че е така. Да, казвам, че правя нещо по въпроса и повярвай ми вложила съм всичките си сили, нерви и ресурси за целта. Да, признавам егоистка съм и го правя само за себе си и семейството. Да, всеки може да намери подкрепа, но само и единствено в собствените си усилия.

"България" отдавна не е онова задружно племе, покоряващо земи на изток, запад, север и юг. Няма го вече онзи здрав сноп, устояващ на всякакви неволи. Настоящето и не дай Боже бъдещето вещае един за себе си, всички за никой.

Какво бих направила аз за общото благо?! Нищо, BokoB. Абсолютна и кръгла нула. И идеи да имам ... казах - няма кой да ми ги чуе. И да нямам - никой не го е грижа. Самосъжаляваме се, отселяваме кой как може и понякога дори не мислим за утрешния ден.

Единственото правило за мен на този етап и в тази държава е - Дупе да ми е яко...

Аман ти законите, аман ти управата, аман ти чудото.

Ей, много мрачен пост се получи.

Ето и нещо за освежаване.... ШЪ СЪ ОПРА`ИМ... вервайте ми... Някой ден. (тук изпадам в бурен смях)

Извън шегата - и аз съм за една президентска република.

6. Senior Member
    Тук е от
    Dec 2003

Живот на празни обороти

Е хубу де, и какво ще я правим тази президентска република? Аз пак ви казвам, няма да избираме хора от улицата, ще избираме когото ни изберат. Не знам, виждали ли сте партия отвътре, ама има и достатъчно пари,и достатъчно влиятелни лица и връзки, че даже и с другите партии, за да си гарантират протекциите върху някого и да минат някой друг изотзадзе.

Единственото, което със сигурност ще стане при президентска република, е че олигархията ще се изколва кого да бутне за президент.

За какво ни е президентска република? Мечатата за "силна ръка"? Досега 200+ умници в парламента не можаха да измислят спасението дори като идея, сега ще концентрираме властта в един от тях? Мислите ли, че ще ни стане по - гот? А и огледайте се, кои държави са президентски. Системата си има цел, не се създава безцелно. Ние не водим нито войни, нито някаква агресивна политика, нито имаме колонии, нито нищо. И кой гарантира, че президентът няма да бъде корумпиран? Или че няма да има политически пристрастия????

Какво ще рече, че народът не е узрял за парламентарна система? Това е възможно най - простата и логична система на управление, която залага на това, че всички прослойки на обществото по размер и влияние прокарват свои представители, които защитават интересите им във властта. Фактът, че системата е неуспяла, поражда първо въпроса ДАЛИ ВСИЧКИ СЛОЕВЕ НА ОБЩЕСТВОТО ИМАТ УЧАСТИЕ ? Дали партиите, защитаващи определени класови шринципи - примерно демократите на бизнеса, социалистите - на народа и т.н. наистина ги защитават? Тази "сложна" система на управление е на повече от 3000 години и дори тогава е била и по - сложна в някои случаи и се е доказала като най - стабилна за обществото.

А за омбудсмана - еми не знам що в разните Дании, Германии, Скандинавии и т.н. тоя човечец не е корумпиран. Той и няма сметка - получава добри пари и е по - влиятелен дори от синдикатите, а изборът му зависи от народа. Стъпалата за растеж оттам често са и над парламента. Но тук верно си е Бг - страната на неограничените възможности. Разбирай - всичко е възможно.

7. Тук е от
    Dec 2000

Живот на празни обороти

Здрасти ПРОФИТ, остава около 1 милиметър за да разбереш какво се опитвам да кажа през цялато време. Егоизмът е най-доброто ми качество, смятам че ако всички са завършени егоисти като мен нещата ще се наредят. Какво имам предвид, мисля само за себе си и за семейството си и единствения начин е да използвам околните за тази цел. Как да стане това, просто се старая с всички сили да са доволни от това което вършат и то да е полезно за мен.

Задружността е белег на стадния инстинкт до голяма степен, а в стадото има какво?...

Борбата неможе да е задружна, тя може да е взаимноизгодна. Никой няма да тръгне да се вре из шамарите за едната идея нали? За това и казват че имало класово разделение и затова то е по принцип нямащ много общо с количеството пари, поне за сега в БГ. Това е и обществения договор.

ЛУПУС, президентска република в такава малка държава е самоубийство по простата причина че всеки познава всеки, то ще са едни връзки то ще е едно чудо, не ти е работа, хихихи. Изкривяването на идеята ще е огромно, а и дълбоко се съмнявам че ще успеем да изберем правилния човек.

8.  

9. Senior Member Аватара на Lupus
    Тук е от
    Aug 2003
    Живее в
    София

Живот на празни обороти

Много емоции и малко доводи. Да не говорим за липсата на анализ!

1. Какви партии, какви 5 лева? В малка България с около 4 милиона избиратели има над 200 регистрирани партии. И нека някой да ме убеди, че всяка от тях защитава интересите на дадена класа или прослойка от населението. Ами! Приказки под шипковия храст! Всяка от тях или защитава вече награбеното от своите хора или си точи зъбите какво още може да се докопа. Да се огледаме в дясно: куп отломки от бившото СДС - всяка срещу всички. В центъра: НДСВ - абсолютна сбирщина, подмамена от идеята покрай "Негово величество" да се дореди до копанката, няколко (не знам вече колко са оцелели БЗНСта), Георгьов ден и всевъзможна друга гмеж от партийки (създадени на принципа "Аз, семейството и приятелите по чашка") В ляво: БСП и коалиция от леви формации - все още без ясна идентичност и идея ако вземат властта какво ще я правят. Вътре в тази коалиция има сериозни идеологически противоречия, защото на по-умните им е ясно, че ще трябва да дават ляв мигач, а да правят десен завой.

И едно изключение - ДПС (етническа партия с ляв електорат и дясноцентриско ръководство). Та въпроса ми е: <font color="red">Може ли да съществува истинска парламентарна демокрация при това състояние?</font id="red">

2. След година идват избори. От сега е видно, че трудно някоя партия може да спечели абсолютно мнозинство в парламента и да излъчи собствено правителство. Устойчиви предизборни коалиции са почти невъзможни. Значи ще си имаме един шарен парламент, където всеки ще се опитва да се коалира с всеки не на принципна а на интересчийска основа. На горната палуба на кораба борбата ще е "всеки срещу всеки" за това, чий да е капитана. Правителствата ще си ги сменяме като носни кърпички, кораба ще лъкатуши и ще се лашка на всички посоки. Всяко новодошло правителство ще чисти администрацията от хората на противника и ще слага свои.Та въпроса ми е:<font color="red">Добре ли е това за България?</font id="red">

Къде виждате решението? Кой е по-добрия избор?

Ами нали се сещате, че много често след слаба демокрация идва ред на диктатурата.[:D]

Вие сте на ход!

10. Senior Member Аватара на Profita
    Тук е от
    Jun 2003
    Живее в
    Бургас

Живот на празни обороти

Ние още в основата си имаме една грешна стъпка и това е разполовяването или разчленяването (както щете го наречете) на управляващите структури. А уж стремим се към единоборство в интересите. При наличие на парламентарни единици, всяка една от тях, а видимо те са много, решава един и същ казус по десет различни начина. Първо - във всяка структура не може да се постигне консенсус и второ - къде ти след такова "единомислие" да се търси верният път.

На друга почва стои въпросът за преминаването от едно управление в друго. Спорна и тягостна ще е дилемата как да протече избора и дали той ще е правилен. При тази избирателна система, както казах по-рано едва ли ще се постигне успех, но ако коланите се позатегнат - струва си да се опита. Гаранции никой не може да даде, гаранитран е единствено рискът от опита за промяна.

По аргументите на BokoB за безумието от президентска република поради малочислеността на страната - Да, разумно предсказание на стечението обстоятелства, но ако погледнем от другия край - Не е ли по-добре власта да е в един (което много ясно ще даде привилегии* на поддържиците му) или да е в десетки пъти по един, което ще даде респективно десетки пъти повече привилегии* ...

* - привилегия (чети - неправомерно облагодетелстване)

11. Senior Member Аватара на ru-boy
    Тук е от
    Jan 2000

Живот на празни обороти

Решението е просто - да обявим война на САЩ и те ще ни колонизират и така ще се оправи работата.

12. Senior Member Аватара на Lupus
    Тук е от
    Aug 2003
    Живее в
    София

Живот на празни обороти

<blockquote id="quote"><font size="1" id="quote"><b id="quote">quote:</b id="quote"></font id="quote"><table border="0" id="quote"><tr id="quote"><td class="quote" id="quote"><font size="1" id="quote">Решението е просто - да обявим война на САЩ и те ще ни колонизират и така ще се оправи работата.

<div align="right">Originally posted by ru-boy*-*02/08/2004*:* 16:50:01</div id="right">

</td id="quote"></tr id="quote"></table id="quote"></blockquote id="quote"><font size="2" id="quote"></font id="quote">

Нещо като в Ирак и Афганистан ли?[:D]

Ето едно интервю с една доста спорна личност, но в случая казваща верни неща. Интервюто може да се прочете за сега тук:

http://novinar.net/main.php?act=news...r=MTM2MDszMA==

Има над какво да се замисли човек, стига да му се мисли по тази проблематика. За останалите веднага давам готовия шаблон за коментар, за да им спестя писането : "Националистическа пропаганда"

13. Senior Member Аватара на Profita
    Тук е от
    Jun 2003
    Живее в
    Бургас

Живот на празни обороти

Не са ми много присърце националистическите възгледи на Гелеменов. Етикетите му "окупатори" и "натрапници" може да имат някакакъв оправдан смисъл, но тезата му, че арабските групировки са антитерористични, за мен не почиват на здравата логика. От там и подкрепата му на "Саддам - управлението" отричащо свободомислието в името на хляб и работа за всички. Затвори един народ в килия, дай му храна и вода и чакай той да е щастлив... Хе!

Останалото няма да го коментирам. Изрецетирвало се е многократно.

14.  

15. Member
    Тук е от
    Nov 2003

Живот на празни обороти

Приятели мои,

Не знам точно от къде да започна, но ми се стрва, че всичките ви теории - грешни и правилни, се базират на гнила основа. Сега ще поясня, само предварително искам да кажа, че съзнавам какво твърдя.

<font size="2">Решенията не се вземат у нас. Имам предвид в България </font id="size2">

Можете да ме обвините в каквото си искате, но ако се позамислите сами ще си обясните фактите.

Вижте - когато света беше двуполюсен, беше по-лесно. За тарикатите - тези които са по средата. Нито с едните, нито с другите. Важно е да умееш да балансираш.Нито много бедни, нито много честни, но живеят (по право е да кажа живееха) добре. Най-близкия пример Югославия(бивша). За тези които са много близо до ...Доминиращата сила(чудех се коя дума точно да употребя), не е добре защото 1)Трябва да се съобразяваш с това,което ти казват и 2)Използват те както си искат. За тебе остава съмнителното удоволствие да си Втори при разпределяне на заграбеното(ако има такова) и то не винаги. Ето ви Великобритания е чудесен пример. За нас не говоря нищо. Ама ще кажете къде и Англия, къде сме ние. Принципно няма разлика, просто спомнете си коя е била Англия преди 100 год.

Сега света е еднополюсен - не смятам да го обяснавам. В този свят, ако не си Доминираща сила, не си Никой... Не може да балансираш на въже закачено само от едната страна

Защо въбще може да допуснете, че някой се интересува какво искате вие(ние). Ние сме брънка в някаква верига започваща .... и завършваща пак там . Всеки може да си постави на мястото на точките вярното име. Това определя живота ни, а и живота на нашите деца предполагам, независимо от избирателна система, парламент, президент, партии и пр. Шанса на играчите на нашия политически пазар е да се качат на верния влак и по този начин или печелят , или губят. Печелят и губят лично за себе си имам предвид, не за нас или България.

Това е печалната истина. Казах....[!]

16. Senior Member
    Тук е от
    Dec 2003

Живот на празни обороти

Абре Lazy Dog, прав си. Но има колонии. Много колонии живеят, живели са или ще живеят п одобре от нас.

Честно казано - аз имам причини да бъда патриот. Но като гледам накъде върви Бг - по един стар и утъпкан път, си мисля, че не трябва да ми пука, ако утре Бг се нарича балкански протекторат, еди кой си щат или нещо подобно. И се старая да не ми пука дотолкова за това, доколко автономно се управляваме. Но не може да не ми пука за това, как ни управляват. И това можем да го повлияем. Няма да стане да ни обърнат примерно 8 000 000 калпака в роби и да ни продадат в Тамбукту за някой лев. Отношението спрямо нас е отношение спрямо хората и другите хора това добре го съзнават.

Идеята е сбъркана поради съвсем друго нещо. Поради една сбъркана българска черта. Вече 15 години на преход и винаги някой ни е виновен, че живеем зле и ни експлоатират. Винаги. Кога някой политик, кога Америка, а сега - режимът на управление. Което е между другото една стара медийна пропаганда - че който и да е президент на Бг, все е готин и е редно да му се дадат повече правомощия.

Ако ще и селска република да провъзгласим, да разделим държавата на губернии или горски кантони, докато ние не се вземем в ръце и не започнем да си отстояваме интересите, по - добре няма да станем. И президент да сложим, и трима царе или пък генерал губернатор, дереджето ни няма да се промени. Номерът е в разпределението на благата и неписаната в икономиката истина е, че те се делят винаги в полза на по - силния. Докато седим долу, мълчим и се чудим кой е наред да го наругаем, все ще си е така. Това е българска народопсихология. Лейзи Дог - не е трупане на пари. Болшинството българи трупат толкоз пари, колкото със борчове да си платят сметките. Не 1 и 2ма са и безработните, които могат да упражнят натиск. Но не го правят. Защо? Комплекс от турското робство, проблем в психиката? Какво точно е и аз не знам. И силните мачкат. Народът търпи.

А Лупус, за партиите си прав. Но аз не казах, че те в Бг защитават интересите на прослойки и групи. Казах, че трябва да ги защитават. Точно тук е дупката. Ако те го правеха, системата нямаше така да страда. Ако мога да перифразирам и допълня един колоритен политик от близкото минало червено - синьо - жълтият облак е чудесна мъгла на трите основни цвята, от които само с няколко маневри с лекота може да се пръкне всеки друг цвят в българското политическо пространство. Тея партии защитават интересите на едни и същи хора, а само се кръщават и оцветяват. Скарванията им са предимно за това, кой да лапне по - голямото парче от баницата, а не за това, кой да отреже нашето и да ни го сервира.

Що се отнася до малките партии - еми... Какво да ги коментирам. Това са или клубчета с някакви надежд иза нещо или целево регистрирани дивотии я с цел да вземат нещо, да се възползват от нещо, я с цел да разколебават, смъкват, увеличават вота на избирателите, може би и за да пробутат някой дивак да граби в политиката или дори с цел просто понеже са наследници на стари структури, "да не им се губят имотите" и т.н. Те може и 300 да са, ама от тях и 3 ако имат някакво значение пък на.

Темата за Америка и политиката им е друга тема....... Ако и да касае нас пряко.

А парламентарна демокрация, Лупус или поне подобие на такава, защото пак казвам, понятието демокрация е приблизително равно на понятието комунизъм, може да има. Ако ние си я направим. Когато еднозначно покажем, че парламентът ще се избира по наша воля, ще имаме това, за което приказваш. Дотогава ще си се избира по тяхна воля

А чистките - в началото, докато се надпреварваха кой да апне повече на един път ги имаше. Сега ги има, но са козметични, по дъното. Целта им е да поддържат огъня. Големите риби не се закачат.

17. Senior Member Аватара на Lupus
    Тук е от
    Aug 2003
    Живее в
    София

Живот на празни обороти

Ами дойдохме си на думата! За какъв чеп са ни тогава тия партии???

За да гласуваме като овце първосигнално за някой цвят, зад който стои една листа, на която не можем да влияем? Предпочитам да избирам ЧОВЕК, а не партия. И ако сбъркам да си кажа:"Абе Таранкоолу, ти къде гледа, като го избра тоя ахмак". А сега ръгаш на посоки в мъглата....

18. Senior Member Аватара на Profita
    Тук е от
    Jun 2003
    Живее в
    Бургас

Живот на празни обороти

Именно, Lupus. Зачекнахме основната идея.

Сподели във Facebook Сподели в Google Plus Сподели в Twitter Изпрати на Email Сподели в LinkedIn
Страница 2 от 3 ПърваПърва 123 ПоследноПоследно

Подобни теми

1. Отговори: 3
    Последно: 24-02-09, 18:01
  2. Отговори: 7
    Последно: 05-09-06, 17:04
  3. Живот на CRT монитори
    От Anton във форум Общ - хардуер
    Отговори: 14
    Последно: 19-02-05, 14:47
  4. Живот на CD-Rs
    От Aquadark във форум Общ - хардуер
    Отговори: 12
    Последно: 21-01-03, 10:05
  5. Празни CDR
    От MasterCop във форум Общ - хардуер
    Отговори: 15
    Последно: 05-07-02, 17:22

SetCombG.com
SetCombG.com е портален сайт и Форум за битова техника, телевизори, климатици, лаптопи и смартфони, създаден през 1999 година.
Заедно сме над 20 години!
Следвай ни
Горе