Страница 1 от 3 123 ПоследноПоследно
Резултати от 1 до 15 от общо 32

Живот на празни обороти

Сподели във Facebook Сподели в Twitter Изпрати на Email Сподели в LinkedIn
  1. Senior Member Аватара на Lupus
    Тук е от
    Aug 2003
    Живее в
    София
    Мнения
    13,807
    #1

    Живот на празни обороти

    Независимо от горещото време, отпускарския сезон и "злобата на дена", свързана с терористичните заплахи и оскубаните попски бради в пресата от време на време се появява и нещо стойностно. Такава е статията на проф. Иван Славов в днешния брой на вестник "Стандарт" със заглавие "Живот на празни обороти".

    Статията е прекалено голяма за да и правя препечатка тук, а и мисля, че не е редно от гледна точка на авторското право. Ето линка:

    http://www.standartnews.com/archive/...iety/index.htm

    Тя дава отговор на много от въпросите, които коментираме напоследък в други теми. Горещо я препоръчвам на всички и очаквам коментарите тук.

  2.  
     
  3. Junior Member
    Тук е от
    Dec 2000
    Мнения
    127
    #2

    Живот на празни обороти

    Здрасти, не намерих време да ти пратя заданието, но докато пия кафето ще си побъбрим. Искаш нашето мнение но не казваш твоето. [:D] Винаги съм мислил че ни управялват плоски мозъци. В последно време се движа в такива среди и за моя изненада се оказва че има и неплоски мозъци в политиката. Обаче, "кел файда". Сумата от политици не е равна на простия им сбор. Политиката е животно с свой живот и желания и посока и ако се опиташ да я пренасочиш, отиваш при ония в трюма. Защо става така? Какава ли е мотивацията на тези "неплоски" хора да се занимават с нещо което трудно контролират и което ги смазва или препъва, което трудно контролират?

    По скромните ми наблюдения политиката е разслоена на много икономически политически морални социални признаци. Първо човек трябва да разбере, че нещата никога неса такива каквито изглеждат и че няма добри и лоши, всичко зависи от това откъде го гледаш това нещо живота и политиката. Второ трябва да се рабере кои са всъщност тези хора, на коя от разслойките принадлежат. И отговора на въпроса си идва от самосебеси.

    Със сигурност разбрах едно нещо, ако сам не си помогнеш, ако не се отвориш, ако не се уморяваш да правиш жертви и т.н ще успееш, ще попрогледнаш и ще се зачудиш дори: "Ама какво съм правил досега защо само плюех тоя и оня а не се научих да играя играта?". Отговора е ясен за мен, който е успял да се справи с битието ще е на горната палуба. За голямо мое съжаление разбрах и друго. В "демокрациите" няма такова нещо "грижа за плебоса" всеки се бори и грижи за себе си сам или в здружение с други. Това е голата истина. А така наречената грижа е само начин да се внесе ред в мрънкането на неспособните, начин да им се замажат очите. Жестоко и несправедливо звучи сигурно, но това е следствие от "незамислянето" , от неграмотността или липсата на информация. Единствения начин да се живее добре е да си ползваш мозъка и мускулите на високи обороти. Лесно няма.

    А статията е гола вода популистка, насаждаща представата че "плебоса" е там доло по вина на някой друг. Дааа занам какви са възраженията, нямало шанс , нямало възможности, нямало това, нямало онова...... Тия неща ги има, ама не седят да ги чакат в родилния дом (много са малко тия с тоз късмет) тия неща идват като си ги създадеш сам. Познавамтакива хора.

    В живота нищо случайно няма , всеки е там където заслужава. (изключвам последиците от войните в някаква степен но не съваем).

  4. Senior Member Аватара на Lupus
    Тук е от
    Aug 2003
    Живее в
    София
    Мнения
    13,807
    #3

    Живот на празни обороти

    Да, сутринта нямах време да правя коментар, а и не ми се искаше да давам тон.

    Логично е всеки да гледа на нещата от собствената си камбанария и да ги пречупва през призмата на собствения си опит. И макар да не съм от твоето поколение, а в много по голяма степен от поколението на баща ти и на Иван (сещаш се кого има в предвид), аз ще се съглася с казаното от теб, че вкрая на краищата как ще живееш зависи само от теб, от това, колко си ползваш мускулите или "сивите клетки". Съгласен съм, ама само до <blockquote id="quote"><font size="1" id="quote"><b id="quote">quote:</b id="quote"></font id="quote"><table border="0" id="quote"><tr id="quote"><td class="quote" id="quote"><font size="1" id="quote">Лесно няма.</td id="quote"></tr id="quote"></table id="quote"></blockquote id="quote"><font size="2" id="quote"></font id="quote">

    Статията далеч не е "гола вода популистка", тя е написана с еднаква ирония и към двете страни - политиците и плебса (пардон - електората). Трябва да се чете обаче внимателно!

    А иначе тезата "Какви добри политици и управляващи си имаме, ама не случиха на народ"[:D], я чувам през последните 15 години в какви ли не интерпретации - червени, сини, оранжеви, жълти, че и "гьоргьовски". То както е тръгнало, може и кафявите да си докараме[}]. Нали ужким основния принцип на демокрацията е плебса да си избере измежду многото политици най-добрите, а те от своя страна да го водят в правилната посока. А то иначе в тоя кораб ще продължава да има тясна горна палуба, на която се води борба със зъби и нокти, кой да се добере до капитанската рубка, ония от трюма няма да гребат, защото не разбират на къде отива кораба, а "средната класа" ще е дебела само колкото дъските, разделящи двете палуби.

  5. Junior Member
    Тук е от
    Dec 2000
    Мнения
    127
    #4

    Живот на празни обороти

    <blockquote id="quote"><font size="1" id="quote"><b id="quote">quote:</b id="quote"></font id="quote"><table border="0" id="quote"><tr id="quote"><td class="quote" id="quote"><font size="1" id="quote"> Нали ужким основния принцип на демокрацията е плебса да си избере измежду многото политици най-добрите, а те от своя страна да го водят в правилната посока. А то иначе в тоя кораб ще продължава да има тясна горна палуба, на която се води борба със зъби и нокти, кой да се добере до капитанската рубка, ония от трюма няма да гребат, защото не разбират на къде отива кораба, а "средната класа" ще е дебела само колкото дъските, разделящи двете палуби.



    <div align="right">Originally posted by Lupus*-*24/07/2004*:* 13:14:28</div id="right">

    </td id="quote"></tr id="quote"></table id="quote"></blockquote id="quote"><font size="2" id="quote"></font id="quote">

    Мда, Наскоро четох в една книга следния въпрос (горе долу): Какъв е смисъла да разполагаме с интрелект и в същото време да гледаме с празен поглед небето и да се оставяме някой друг да решава вместо нас?

    Толкова по въпрса с демокрацията. Демокрация има когато има личности и осъзнаване на "обществения договор". В противен случай имаме каквото имаме сега. Това какви са ни политиците и управлението е право пропорционо на това какви са избирателите. Някъде четох че всеки заслужава управниците които си е избрал. "Най-добрите политици" са продукт на обществото а не обратното. А що се отнася до борбата със зъби и нокти си прав само че само за една от политическите прослийки, която е резултат от вакуум, на качествени хора. Самия факт че хора от тази прослойка успяват да се домогнат до политиката е жесток и тъжен. Само че просто няма кадри. А "качествените" хора предпочитат да си седят в страни и надменно да плюват или осмиват "плоските" политици- и са прави, само че не разбират че и те неса чак толкова качествени след като немаогат да направят последната стъпка, да се заемат сами с поправянето на неправдата, така както те я разбират. (Именно за това служи демокрацията, дава възмижност да опиташ).

    А ония от трюма гребат и ушите им пукат според мен и именно защото нищо не разбират, а и неискат да разбират.

    Средната класа са ония които разбират гражданския договор и го спазват, често те са и решаващия фактор при определянето на политиката, това мое твърдение приложено към реалността ще ти даде и отговора защо са толкова тънки дъските. Средната класа не са хората от средния биснес, а обратното :-)).

  6. Senior Member Аватара на Profita
    Тук е от
    Jun 2003
    Живее в
    Бургас
    Мнения
    1,137
    #5

    Живот на празни обороти

    Хм...! Интересни съждения. Много истина има в изказаното до сега, но мен ме притеснява факта, че истината бликва от един огромен водовъртеж, впръсква се по масите народни колкото да разхлади поизпеканите им мозъци и отново се влива там от гдето е произлязла. Та казвате - народа заслужавал управниците си! Много точно, но да проследим пътят на кораба по цялата му дестинация.

    Въодушевен от даденото му право на избор духът народен се гмурва с главата напред в море от "нови личности", "доказани личности" или "прост(и)о личности". Следвайки предварително начертаните координати - Той, негово величество простосмърнии, необезопасен ни с пояс, ни със сал издърпва първата "личност" протегнала двете си ръце към сламката народна. Но видите ли това не било сламка. Това в очите личностни е тлъст, мазен кокал <font size="1">(извиненията ми за клишето)</font id="size1">. И само този, който пръв се добере до него - той ще бъде сит. Извадена вече на брега, с гордо вдигната глава спасената "личност" подава късченче месо на гладного народа и обещава, че това му дело няма да е за последно. Че той ще ги нахрани, напои, че дори и сал ще им построи. Увлякан, заблуден от думата "величия", без <u>грам понятие за "личността"</u> с широко разтворени обятия народната надежда възкръсва и приема ТОЗИ (кой!?!) да е техния водач.

    Не след дълго, проумял, поумнял и повече поизгладнял народът се стича бавно и безволево отново към огромното море с надежда ясна друга "личност" да си избере...





    Отново се връщаме на основния въпрос... Кое е първо - кокошката или яйцето?

    Ние ли сме глуповати, че все такива ги избираме?! Те ли са си виновни, че не им достига сивото?! Политическия апарат ли е на топа на устата, че нямаме закони, даващи ни право да избираме личности (без кавички) само от елитът?!

    Да погледнем нещата на база местно ниво на управление. Не отдавна говорехме за избора на кмет и как той си извоюва правото да влезе в предизборния списък. С образование?! С доказан интелект?! С ясни възможности?! С чисто минало?! Или с пистченце хартия и 500 бройки подписчета от знайни и <u>незнайни</u> негови съмишленици...?!



    Ами... ето ви го водовъртежът. То просто няма входна и изходна позиция. Първо липсва ни достатъчно добър модел за избор на управляващи, който неминуемо трябва да се огласи, приеме от самите тях, но в следствие на това, че те сами по себе си притежават качеството на "добри" законотворци (разбирайте, че моделът винаги нещо им куца) - резултатът е нулев. От гдето сме тръгнали, пак там отиваме. Развитие и прогрес няма, понеже сме си изтървали греблата се носим по течението...




  7. Senior Member
    Тук е от
    Dec 2003
    Мнения
    1,576
    #6

    Живот на празни обороти

    Четох я; и не намерих нищо толкова дълбоко, епично и велико; но щом ти харесва толкова много, Лупус, твоя си работа. В нея няма нищо чак толкова стойностно - нито като идея, нито като анализ; по - скоро е достойна за вестник "Стършел", като не искам да пропускам, че и там съм срещал диста интересни, даже бих казал по - интересни статии.

    Не виждам какво толквова обсъждаме. Мисля, че една заблуда. Да започнем оттук: колко вида режими на управление познавате? Много биха отговорили на тоя въпрос с 3, даже с 4... Аз ще ви кажа: не е вярно; режимите са два: олигархичен и тираничен. Демокрацията къде сте я видели? В древна Гърция и Рим, или в съвременните САЩ и *****? Демокрацията е само едно име и знаме, което помага на олигархията по - лесно да държи народа в подчинение. Тя не се различава много от комунизма, който мразим - даже комунизмът е една от най - висшите форми на демокразция, ама както видяхте - де го комунизма?

    Правата, които се дават на народа, са твърде ограничени и олигархията често е единна в желанието си да манипулира народа; оттам неговите решения като цяло са по - скоро "подучени", отколкото разумни.

    Странно и глупаво е това, че тези моменти безпрекословно ги признаваме за древните, а за днешната политика ги отричаме с бяс. Та древните също са имали изборна система, дори ако да не е била с по - справедлив характер от нашата, защото длъжностите все пак са отразявали интересите на различните слоеве от обществото, а не само на "патрициите"....

    Оттам нататък вече идва и другия момент: олигархията се бои от тирани и обратното, защото наличието на едните предполага изчезване на другите, и най - е опасно, когато режимът съумее да докаже преимуществата си и масите осъзнаят предимствата на такъв режим. С кое предпочитате да подкрепя думите си? С "История на Пелопонеската война" или с войната в Ирак и Сърбия ????

    И последният момент: олигархията се бои от народа, а тираните обикновено не. Причината е много проста: олигархите са едрата аристокрация(във всякакъв смисъл; може по положение, по богатство, военна и прочие); техните интереси са мнооого по - различни от тези на масите и често има конфронтация, докато упрвлението на тираните обикновено се опира или на по - ниските слоеве на аристокрацията, или направо на определени демократични кръгове и на неговата пропаганда е по - лесно да стигне направо до народа и да му повлияе. Поради причина собствените си интереси олигархията не е заинтересувана самоцелно да прави големи отстъпки на масите; а в случай, че отстъпките станат неминуеми, тя обикновено минава с минимума, страхувайки се, че в противен случай може да изгуби своето влияние.

    А тук идва и момента с това, че управляваният народ е българският и с невероятната му, сравнено с другите народи - търпеливост към всякакъв вид подтисничество, граничеща често с безотговорност.

    Което води до отстъпки под минимума, че понякога даже и с отрицателен знак.

    Не мога да разбера какво обсъждаме обаче? Тоя път сами си го избрахме; да разбирам ли, че не сме знаели, какво избираме? Това е положението; избрали сме олигархия да ни управлява. Няма какво да се чудите, че все повече млади хора отказват да гласуват на изборите - ами те просто вече го съзнават. Съзнават, че пак гласуват за същата олигархия и след изборите просто ще се сменят лицата, а не интересите и по трибуните ще има плюене и рев, но отгоре ще има множество кръстосани сделки и отвлечени парици. За какво да гласуваш? Без да говорим за специфичната гласоподавателска среда в България, в която гласовете на въздържалите се не се зачитат и дори само премиерът и баба му да гласуват на изборите, парламент пак ще бъде избран....

    Има един единствен път да се повлияе на олигархията - и той е народът да осъществи натиск върху нея; натиск под някаква форма, която да покаже, че и олигархията пряко зависи от народа и е време да стане по - отстъпчива.

    След тези ми думи обаче аз не очаквам това да стане; по - скоро очаквам следните две неща:

    - Някой олигарх да се заинтересува и да окаже натиск върху мен, което е по - малко вероятното.

    - Себеподобните ми да се обърнат към мен и да кажат - "Ей го на, тоя, пак скача! Значи е луд, значи е тъп, значи е зъл!" - Нормална разработена защитна реакция на режима, за да не се налага всеки олигарх да бъде навсякъде. После - ходи и доказвай, че нямаш сестра.

  8.  
     
  9. Senior Member Аватара на Lupus
    Тук е от
    Aug 2003
    Живее в
    София
    Мнения
    13,807
    #7

    Живот на празни обороти

    @D3BEP,

    Няма да коментирам написаното от теб по две причини:

    1. Боза не консумирам - дразни ми стомаха. Предпочитам сутрин кафето!

    2. Не искам да развалям добрия тон на дискусията преди твоя пост и темата да бъде затворена от модераторите, както тая за тероризма.


  10. Senior Member
    Тук е от
    Dec 2003
    Мнения
    1,576
    #8

    Живот на празни обороти

    Аха !

  11. Junior Member
    Тук е от
    Dec 2000
    Мнения
    127
    #9

    Живот на празни обороти

    ЕЕЕ много насериозно го давате. ДЗВЕР обикновенно постовете ти са в синхрон с моето мнение и са подплатени с сериозни доводи. Изненадан съм от повърхностното ти отношение в случая [^].

    Явно това е една от малкото теми по които не си компетентен хихи. Не се сърди шегувам се. Всъщност в нашата родина олигарсите са само слуги на нечии интереси, те до голяма степен не контролират нещата. Както и да е. Прав си за едно нещо. Цитирания в статията "плебос" няма избор и ако иска да живее по-добре трябва да участва в играта и това става чрез граждански организации (граждански контрол) и пак казвам чрез ясен обществен договор.

    Профит, погледни на нещата от високо и ще забележиш че няма значение коя е личността, тя просто няма шанс да случи нещата сама, дори и да иска (не е рядко и това).

    Истината е в гражданския контрол и здружаване, с всичките му недостатъци.

  12. Senior Member Аватара на Profita
    Тук е от
    Jun 2003
    Живее в
    Бургас
    Мнения
    1,137
    #10

    Живот на празни обороти

    BokoB,

    До известна степен съм съгласна с теб, че не би било по силите на една личност да поведе заблудените хора от простолюдието. Аз имах предвид личност/и/, от които се обособява съвкупност от управляващи хора, оторизирани да провъзгласят волята народна. Тук обаче стигаме до твоето становище, че воля народна дефакто няма или поне не се чува от където и гражданския контрол и здружаване се обезличават.

    Винаги или поне от узряването на демокрацията насам това е било основния негатив на българина. Вероятно за стотен път ще се повтори, но фактите говорят сами - ние сме приучени да търпим. Няма кой да излезе навън да протестира срещу небрежието на избранниците ни. Можем само да сумтим, да говорим шепнешком и да им търсим недостатъците. Полза от мълчание няма, никога не е имало и нама да има.



    Но, съгласи се BokoB, че дори народа да е организиран, действено и активно настроен, дори ако се излекува от налегналата го апатия, но да няма кой да реализира идейте му - отново диагнозата е политическа демагогия.



    В тази връзка ми се иска да цитирам няколко думи... изводите ги оставям на вас:



    "...И послуша Мойсей думите на тъста си и направи всичко що му каза. И избра Мойсей от целия Израил способни мъже и ги постави началници на народа, хилядници, стотници, петдесетници и десетници, и те съдеха народа във всяко време. За всички важни работи обаждаха на Мойсея, а за малките работи съдеха сами."

    "Изход", Стария Завет

  13. Senior Member
    Тук е от
    Dec 2003
    Мнения
    1,576
    #11

    Живот на празни обороти

    Воков Аз казвам просто за обществения строй...

    Това вече нашата олигархия доколко е независима, е съвсем друг въпрос.

    Никак, ако питаш мен. Но това не я прави по - малко олигархия

    Ще спре да бъде олигархия, веднага, щом спрем да бъдем държава.

    Що се отнася до извода ти(граждански контрол), той повтаря моя, но е на съвременен език

  14.  
     
  15. Junior Member
    Тук е от
    Dec 2000
    Мнения
    127
    #12

    Живот на празни обороти

    Профит, нека обърна внимание на твоята теза, че "съвкупност от управляващи хора, оторизирани да провъзгласят волята народна" е решението на "българския" проблем.

    Първо какво разбираш под оторизирани? От някаква висша сила ли? Едва ли, предполагам че имаш предвид избрани с вота на така наречения народ. Е да ама не, пределно ясно ти е как се манипулира общественото мнение (доколкото го има) преди изборите. При условие че този начин работи винаги как очакваш да се промени нещо. Още повече как очакваш тези твои лелеяни личности да се включат успешно в играта (на манипулиране) да вземат властта и да подкарат кораба в желаната (макар и не съвсем осъзната от народа) посока. Зададох си този въпрос много отдавна и честно казано има няколко начина, но нито един от тях не включва честност. Няма да ти обяснявам надълго и широко но според мен разсъждавайки сама по тази линия ще стигнеш до едно нещо дето му викат масонство. Да ама аз и ти незнаем нищо за масонството, то е тайно и загадъчно, а всичко тайно и загадъчно е "лошо" според мислещия повърхностно. Да се върнем на въпроса. Да предположим че една такава неформална организация впрегне ресурсите си за да се включи във властта и от чисто хуманна гледна точка тръгне да се грижи за стандарта и добруването на народа. Хахаха това е абсурд. Има такива хора, искам да те попитам, защо според теб те не правят нищо (поне явно) за добруването на .......

    И накрая, невъзможно е да се формира такава група с такава цел за каквато пишеш. Ако започнем да си отговаряме на въпроса защо, ще започнем и да разбираме как.

    Бих могъл да пиша още много и съзнавам, че много повърхностно зачеквам темата, но нека видим що за партньори ще се включат. Поздрави на всички.

  16. Senior Member Аватара на Profita
    Тук е от
    Jun 2003
    Живее в
    Бургас
    Мнения
    1,137
    #13

    Живот на празни обороти

    М..дааа...! Много правилно си усвоил мисълта ми.

    Точно за същото уравнение писах по-горе. Радвам се, че си му обърнал внимание. Потресаващото е, че в него не присъства знак за равенство, следователно липсва и краен резултат.

    Нагледно ще изглежда така:



    <u>народно избрана</u>__________ Х <font color="red">добър изборен апарат</font id="red"> = ?

    cъвкупност от управляващи



    Проблема тук е, че липсва апарата. Ти каза - обществото се манипулира, в следствие на което обективния избор на управляващи е нарушен.



    И т.н и т.н. ...



    Можем вечно да се отдаваме на анализи. Да виждаме грешките си, да прогледнем дори в тъмното, но няма действие BokoB, няма действие.



    Не е нужно да усложняваме нещата. Нито формални, нито неформални организации ще помогнат. Нямаме закони. Хайде, те могат да се създадът, но ужасяващото е че няма от кой. Разбираш ли сега какво исках да кажа по-горе? Кръгът е затворен. Спъва се още преди да е поел в някаква посока...

    Но, да... Нека чуем и други мнения.

  17. Senior Member Аватара на Lupus
    Тук е от
    Aug 2003
    Живее в
    София
    Мнения
    13,807
    #14

    Живот на празни обороти

    @BokoB и @Profita,

    Като прочетох написаното от Вас днес и на мен много ми се дощя да дръпна една реч за демокрацията и българите. Но после се сетих, че това вече сме си го говорили преди десетина месеца. Няма да прехвърлям тук вече казаното от мен в другите теми - само линковете:

    http://setcom.bg/news/forum/topic.asp?TOPIC_ID=9705

    http://setcom.bg/news/forum/topic.as...43&whichpage=2

    http://setcom.bg/news/forum/topic.asp?TOPIC_ID=10238

    Но продължавам да стоя на позицията, че българин и демокрация са несъвместими понятия. Нас ни оправя само дебела сопа в здрава ръка. Няма да се въздържа обаче да се самоцитирам за това, в какво вярвам и какво би ни помогнало

    "...ще Ви кажа за какво съм готов да гласувам:

    1.За едно ново Велико народно събрание с мандат да промени констируцията и РБ от парламентарна да стане президентска република.

    2.За един нов парламент от 120 души професионалисти, избрани мажоритарно и без парламентарни групи по партиен принцип.

    3.За един достоен и решителен президент, готов да управлява страната със здрава ръка и мъдрост.

    И си мисля, че вече обществото е готово за такава промяна. "

  18. Senior Member
    Тук е от
    Dec 2003
    Мнения
    1,576
    #15

    Живот на празни обороти

    Точка две ще има да я чакаш... Проблема на нашата олигархия е, че е само икономически обособена като елит - щото крадоха квото можаха, псуваха комунизма, ама 15 години нищо не съградиха, само на руините му живяха и от тях лапаха. Повечето от тях нямат сериозни политически, пък и умствени качества за да са сигурни при излизането на едни мажоритарни избори, а останалите не се ползват и с обществено доверие. Да направят системата сега мажоритарна е почти равно на това всички досегашни структури да сдадат властта.

    Ако намажем смесени избори, пак следва да си фърляме шапките.

    Точка едно ще я направят, ама ще я изпипат тъй, че ем вълка да е сит, ем агнето цяло. Президентска република няма да станем, то не е и нужно - президентски са обикновено полувоенните държавици - можеш да видиш по - нагоре "бозата", която съм изписал и да направиш някои връзки. Абсурд е да има причина Бг да става президентска република. Освен това е и напълно безсмислено, след като президентът пак ще е нечии партиец. Президентските републики са характерен инструмент на олигархиите в условия на заплаха отвън например. Не им трябва а и не ми е ясно какво си мислиш, че ще спечелиш. Ще избираш президента мажоритарно? Вярваш ли? Аз познавам двама човека. Ерудирани. С титли. С опит. С достатъчно подписи и подкрепа, които се кандидатираха за президенти. И какво стана? Литнаха ги. Не ги допуснаха до изборите. Сега им остана само удоволствието да обжалват решението на избирателната комисия или каквато беше там Което може да им даде неустойка, ама не и да ги направи президенти, без да забравяме, че и съдът е "независима" структура. Ще избираме, но пак когото ни изберат.

    А евентуалното Велико Народно Събрание малко ще вчеше конституцията или пък ще приеме някоя нова велика глупост, дето после всички ще ревнем от нея.

    Лично аз от едно 5-6 години си мечтая да въведат омбудсмана, което поне малко ще ни приближи до древните демокрации - длъжността има някои сходства с народния трибун например. Имах по случайност някаква работа по парламента, когато проектът беше стигнал дотам и имаше семинар и коктейл по случая. И какво стана? Казаха две думи по случая по телевизията, после го потулиха и омбудсман в Бг е още само в сферата на научната фантастика, а много западни държави вече го надживяват този етап. Сам отова дори ясно показва какви са намеренията и кое е действителност и кое - мечти. Омбудсман е просто контролен орган на гражданското общество.

Сподели във Facebook Сподели в Google Plus Сподели в Twitter Изпрати на Email Сподели в LinkedIn
Страница 1 от 3 123 ПоследноПоследно

Подобни теми

  1. Отговори: 3
    Последно: 24-02-09, 18:01
  2. Отговори: 7
    Последно: 05-09-06, 17:04
  3. Живот на CRT монитори
    От Anton във форум Общ - хардуер
    Отговори: 14
    Последно: 19-02-05, 14:47
  4. Живот на CD-Rs
    От Aquadark във форум Общ - хардуер
    Отговори: 12
    Последно: 21-01-03, 10:05
  5. Празни CDR
    От MasterCop във форум Общ - хардуер
    Отговори: 15
    Последно: 05-07-02, 17:22

SetCombG.com
SetCombG.com е портален сайт и Форум за битова техника, телевизори, климатици, лаптопи и смартфони, създаден през 1999 година.
Заедно сме над 20 години!
Следвай ни
Горе