Влияе ли подържането на голяма разделителна способност на екрана на неговия живот?
Влияе ли подържането на голяма разделителна способност на екрана на неговия живот?
Не мисля, че това може да влияе на живота на един монитор. На стареенето на луминофора обаче влияе използването на максимална яркост. Това е свързано с по-интензивното му бомбандиране с електрони и неговото разпрашаване.
Антон, мисля че по скоро отговора е `да`,
но в случай, когато се форсира да работи извън поддържаните херци и т.н. (овър клок на монитора-аз съм от 85 на 100хз и си бачка за сега, а вие? [:D])
<blockquote id="quote"><font size="1" id="quote"><b id="quote">quote:</b id="quote"></font id="quote"><table border="0" id="quote"><tr id="quote"><td class="quote" id="quote"><font size="1" id="quote">(овър клок на монитора-аз съм от 85 на 100хз и си бачка за сега, а вие? [:D])
<div align="right">Originally posted by Pa3KaTaH*-*10/02/2005*:* 13:06:54</div id="right">
</td id="quote"></tr id="quote"></table id="quote"></blockquote id="quote"><font size="2" id="quote"></font id="quote">
дамм.. едно ТХО сменях така... [:D]
в заглавието пише `монитор`, а в частност екран се разбира всичко от повечето хора, не отделво кинескопа, а и все пак са смесени нещата [:D]
Докера, поне си се почерпил за новото ТХО [:D]
влияе разбира се дори да приемем че става дума само за кинескопа отклонителните бобини също могат да дефектират,да не говорим за тхо и тн.тхо-то струва полвин монитор
Разделителната способност е едно, честотата на опресняване - друго.
Ако увеличиш честотата на опресняване над допустимата, наистина има реална опасност за TXO-то.
Различни са по смисъл и понятията "време на живот" и "време за отказ".
lupus тук не става дума за разликте за които говориш.сам знаеш на по висока разделителна способност и максималната честоа на опресняване на монитора пада.в случая много е вероятно потребителя на висока резолюция да си пусне и виоска честота на опресняване и ето ти потенциален клиент за ремонт на монитор.между другото виждал съм те мисля в монитор.нет.ру
Anton, с една дума - не.
Ако си във фабрично поддържаните режими, само яркостта, както казва Лупус, "износва" луминофора.
да май тук нещо не е ясно човека просто пита ако си дигна резолюциата да ли няма да скъси живота на монитора си.човека не е техник и иска по прост отговор.ако монитора е съмнителна марка proview например елате и ми кажете че няма значение
@badr,
dedis добре се изрази. Ако имаш нещо принципно различно, което можеш да добавиш - давай по същество.
Аз имам един про-вю, от 5 години го пържа на 101херца и още е бомба[^]
Посъветваха ме да не държа монитора на максималната възможна опреснтелна,защото щял по-бързо да си замине.Доколко това е вярно?Аз в момента съм на 85Hz,въпреки,че ми е разрешен и 100Hz.От друга страна по-високата опреснителна,както е известно е по-малко вредна за очите.Та дайте мнение по въпроса!
<blockquote id="quote"><font size="1" id="quote"><b id="quote">quote:</b id="quote"></font id="quote"><table border="0" id="quote"><tr id="quote"><td class="quote" id="quote"><font size="1" id="quote">Посъветваха ме да не държа монитора на максималната възможна опреснтелна,защото щял по-бързо да си замине.Доколко това е вярно?Аз в момента съм на 85Hz,въпреки,че ми е разрешен и 100Hz.От друга страна по-високата опреснителна,както е известно е по-малко вредна за очите.Та дайте мнение по въпроса!
<div align="right">Originally posted by Caesar*-*19/02/2005*:* 11:45:06</div id="right">
</td id="quote"></tr id="quote"></table id="quote"></blockquote id="quote"><font size="2" id="quote"></font id="quote">
Монитора не се износва , само когато не работи... (че може и тогава да се износва..[] ).
Стандарта на 17 инчов монитор е 1024х768 @85 херца. Честотата може и да я вдигнеш, но може да получиш леко изкривяване на геометрията, но ако не се занимаваш с дизайн или чертане- няма да ти направи впечатление. Виж резолюцията ако вдигнеш.. тогава ще се наложи да смъкнеш честотата.. и все ми се струва че чифт очи струват повече от 1 монитор....[8)]