Страница 1 от 3 123 ПоследноПоследно
Резултати от 1 до 15 от общо 33

Края на FREE-тата, дали?

Сподели във Facebook Сподели в Twitter Изпрати на Email Сподели в LinkedIn
  1. 666
    666 е офлайн
    Member
    Тук е от
    Apr 2003
    Мнения
    161
    #1

    Края на FREE-тата, дали?


  2.  
     
  3. Super Moderator Аватара на FearMe
    Тук е от
    Jan 2001
    Мнения
    17,616
    #2

    Края на FREE-тата, дали?

    и точно как ще стане тази работа?!

    по модела, който е приложен успешно в ..... май никъде. всяко чудо за три дни. дали ще е техно, мехно, или рехно - free винаги ще има. точно като черните стъкла на автомобилите.



    големите "умници" да се замислят как да се повиши събираемостта на данъците, което ПРЯКО засяга държавата, а не да обслужват частни интереси ( тези на аудио/видео/software разпространителите )!

  4. Senior Member
    Тук е от
    Dec 2003
    Мнения
    1,576
    #3

    Края на FREE-тата, дали?

    Освен, че според мен нивото на вестник Капитал е паднало и май с право вече не си го купувам, друго какво нямам да кажа по статията.

    Сигурно е, че сървърите в интернет ще са новите канали за разпределение; киното вече отпада, колкото и да се тръшкат кинаджиите - остава във формата нещо като операта и театъра.

    Май верният и непоставен в статията въпрос не е дали сървърите ще намерят начин да оцелеят, ами кой ще ги стопанисва - тях или заместителите им.

    Туй според мен е и верният въпрос относно проблемите на интернет сървърите - не изкараният на показ въпрос "те са нелегални, дайте да ги разкараме или да ги легализираме", но "те са със сериозен потенциал като източник на доходи, дайте да намажем"

  5. Senior Member Аватара на Lupus
    Тук е от
    Aug 2003
    Живее в
    София
    Мнения
    13,807
    #4

    Края на FREE-тата, дали?

    Въпросът е не "дали", а "кога" и "как"?

  6. Member
    Тук е от
    Nov 2003
    Мнения
    295
    #5

    Края на FREE-тата, дали?

    В най-лошия вариант ще станат локални или DC++. Така или иначе съм в мрежата на Free Evro Net. Ще поживеем и ще видим.... авторските права са потъпкани обаче спор няма

  7. Senior Member
    Тук е от
    May 2004
    Мнения
    3,779
    #6

    Края на FREE-тата, дали?

    <font color="red">В желанието си за максимална превенция на незаконната размяна на файлове през интернет, представители на БУЛАКТ и БАМП (обединения на филмовите и музикалните компании в България) са готови



    да съдят всеки потребител



    с намерен филм или песен на харддиска, стига да открият начин за правене на това нещо на практика.</font id="red">




    Брех, мама му стара... []

    Колко ли акъл се иска, за да напише човек такава простотия??? Ми да речем аз съм си свалил музика от легално закупено CD, или съм си свалил филм от легално закупен DVD, които в последствие съм подарил (или изхвърлил)... Ми ся? 10 години затвор ме чакат... Тая държава няма да се оправи...



    P.S. А кога ще подгоните шофьорите за нелегално купен бензин, бе?! [:P]




  8.  
     
  9. Senior Member
    Тук е от
    Dec 2003
    Мнения
    1,576
    #7

    Края на FREE-тата, дали?

    Па представяш ли си, ко почнат да съдят и тоя, дето ги е слушал тея файлове [:D] Ще стане як купон )))

    Минавам покрай дискотеката - вътре дрънчи яко пиратска музика - ааааде в кауша - нелегален потребител !!!

    Та горе долу същата е логиката. Какво става, ако аз отида в съда и кажа - ми на - свалих го от еврото да речем, ма отде да знам че те не са си платили авторските права, след като още на главната им страница има 5 листа текст по темите с правата. Аз не съм ревизор.

    АБсурд е да махнат фрийтата. Такова твърдение е недалновидно. Може да махнат трези фрийта, но ще създадат нови. Хората са надушили пазара и печалбата, няма да ги изтърват. Хич не са принципни съображенията.

    Подготвяйте кинтите

    Никой няма да изтърве такъв пазар.

  10. Junior Member
    Тук е от
    Dec 2000
    Мнения
    127
    #8

    Края на FREE-тата, дали?

    Хахах мисля си че много хляб има да изядат "държачите на права". Технологията се развива със страшна сила. Дори и да затворят фри сървърите, 21 век ще им духне под опашките. Нищо не пречи да си менкаме филмите с тая скорост към пиаринга. Или да ги стриймвам с паролка за "кръг" приятели. Да не говорим как се равиват компресиите. Темата е супер интересна в светлината на интерактивната телевизия. Сега нямам време да пиша но ще се включа пак по-късно. Да живее свободната инициатива хихи. Педставителите на компаниите би трябвало да са по-гъвкави, винаги има начин да си приберат парите. Въпроса е как, със санкции и натиск няма да стане.

  11. Member
    Тук е от
    Sep 2003
    Мнения
    771
    #9

    Края на FREE-тата, дали?

    Фрии-тата са страхотно нещо, но и цялото това изобилие унищожи кефа, тръпката, култа или както и да го наречем. Страхотни бяха времената когато нещата не бяха така лесни, събирахме се приятели, менкахме си плочи, по цели нощи правихме записи, подбори, колко ракия се изпи, колко нещо, биасни, корекции, ...събуждахме се на сутринта заспали до уредбата и пак се почваше - кафета, бири, салати, ракии, и най-доброто от рока дъни здраво от мраморните тонколони....Всеки албум се слушаше до наизустяване, всеки хит ставаше част от тебе...



    Сега вкусът в устата не е вече същия

  12. Senior Member
    Тук е от
    Dec 2000
    Мнения
    3,218
    #10

    Края на FREE-тата, дали?

    100% съм съгласен!

    Преди няколко дни на по бира с Крис стана дума, коя група е по- по- най-

    Навивах го да ходим на концерта на W.A.S.P.

    Вика смотани били, старовремски и т.н. (и е прав..по изключенние ;-рр). Та, стигнахме до "като са толкова известни, дали мога да изредя 3 имена на техни парчета". Успях. Е...с малко cheating - в изброените имаше covers, но на другия ден (да се чете "на трезво") се замислих и успях да си спомня 3 имена без cheats. Докато той не можа да изброи 3 песни на групата, която в момента му харесва. За какво говорим - W.A.S.P. определено са класи под въпросната група, но тях съм запомнил именно, защото на времето имаше тръпка, а сега непрекъснато се заливам с информация в количества, които очевидно не мога да поема. Та, мисълта ми е - майната им на free-тата! Aко ги затворят, ще си намеря друга занимавка, но директно пари за тях няма дам!


  13. Member
    Тук е от
    Nov 2002
    Мнения
    839
    #11

    Края на FREE-тата, дали?

    <blockquote id="quote"><font size="1" id="quote"><b id="quote">quote:</b id="quote"></font id="quote"><table border="0" id="quote"><tr id="quote"><td class="quote" id="quote"><font size="1" id="quote">ВНИМАНИЕ! Евро Нет НЕ толерира публикуването в този сървър на материали, представляващи обект на авторски права, както и всякакви други, противоречащи на действащото българско законодателство. Ръководството на Евро Нет взе решение в срок до 25.11.2004 г. да бъде създадена специализирана комисия за разкриване и предотвратяване на софтуерни престъпления. За постигане на максимално ефективни резултати в кратки срокове, основно задължение на новата работна група ще бъде да следи ексклузивно за нарушения в българското интернет-пространство, <font color="red">поддържайки преки и бързи връзки с НСБОП и СДВР</font id="red">. Ще бъде открита и "гореща линия" за подаване на сигнали.</td id="quote"></tr id="quote"></table id="quote"></blockquote id="quote"><font size="2" id="quote"></font id="quote">



    Това е на централната страница на http://free.evro.net

  14.  
     
  15. Junior Member
    Тук е от
    Dec 2000
    Мнения
    127
    #12

    Края на FREE-тата, дали?

    Skynet, мисля че проблема не е във фриитата а в ЕГНто. Попораснали сме сякаш от ония времена [:D]. Иначе си прав ех къв кеф беше между 17 и 21 хихихи.

  16. Senior Member
    Тук е от
    Dec 2003
    Мнения
    1,576
    #13

    Края на FREE-тата, дали?

    Дам, и на мен ми беше много голям кеф като бях на 5-6 годиники и баща ми веднъж седмично ми даваше по едно левче, да си го харча.

    Ама сега защо не ми стига...

  17. Member
    Тук е от
    Sep 2003
    Мнения
    771
    #14

    Края на FREE-тата, дали?

    ВокоВ, боя се че проблема не е в ЕГН-то - не знам дали си ме разбрал правилно - а в стойността на изживяването. ЕГН-то е само плюс, защото сега много по-добре оценявам качествената музика отколкото когато бях на 17....Музиката и киното в основата си са с голяма социална насоченост и цел. Когато ти хареса нещо, било то песен, изпълнител или филм, ти бързаш да споделиш изживяното с близките си и приятелите, да "шарнеш" емоциите, от своя страна това пък определя до голяма степен обкръжението ти....няма да отидеш на рок бар с рапъри да речем нали? или обратното.... Разбира се музиката е и за персонална употреба, но и там разликата е огромна когато се докоснеш до оригинална плоча на Битълс или поредното CDR от 0.17лв, когато завъртиш ролковия Ревокс на 38см, през усилвател 5-150,000 Hz и динамиката е друга и музиката звучи другояче, а не поредното МР3 през Медия Плейъра...Съвсем същото усещане за пълноценно изживяване човек получава когато влезе в един добре направен стилен и тематичено оформен бар, за да изпие някой и друг бърбън а не в кръчма стил "студентски стол", когато гледа хитов филм на голям екран със всичките екстри а не с bsplayer-a пред домашното си ПС.



    Фрийтата изляха огромно количество музика и я направиха достояние на всички и като всяко нещо което е безплатно се обезцени...Друг е въпроса за това че е си е жива кражба и ако ти беше музикант, вой до небето щеше да нададеш...

  18. Senior Member
    Тук е от
    Dec 2003
    Мнения
    1,576
    #15

    Края на FREE-тата, дали?

    И, добре сега, skynet, аз не те разбирам.

    Каква е точно твоята позиция?

    От една страна говориш за това, че били хубави и чудни времената, когато с приятели(1-2) на брой сте си разменяли музика.

    Явно пак пиратска музика. Едва ли сте я разменяли с права за разпространение. Съмнявам се и да е била с много по - високо качество от сегашната.

    От друга страна говориш за авторски права. Колко гадно било да се нарушават, при условие, че самият ти изпитваш носталгия по нарушаването им, но от определен кръг хора.

    От трета страна ти и твоите приятели сте си разменяли и ви е било добре; но общодостъпността разваля всичко. Е аджеба какво е това? Трябва да има група на привилегировани нарушители на авторски права според теб или какво?

    В общи линии такива изказвания, като на Духа и твоите в моите уши звучат така: ех, колко хубави бяха времената, когато бях значим с нещо, бях един от малкото пък сега всеки го може. Мръсните фрий-та ми го развалиха това време.

    Еми защо не си се развивал междувременно?

    Или?

    Ако е друга твоята позиция, обясни ми я и ако е логично обяснението ти, ще се извиня. Погледни си обаче първо по - нагоре поне трите несъответствия в логиката ти, които съм ти цитирал.

    Закакво да махнат фрийтата? За да останат крадците по - малко и да им се увеличи печалбата или ?????



    Да убием Робин Худ и да го заменим със чичо Скрудж [:D]

Сподели във Facebook Сподели в Google Plus Сподели в Twitter Изпрати на Email Сподели в LinkedIn
Страница 1 от 3 123 ПоследноПоследно

Подобни теми

  1. Относно IP-тата
    От annip във форум Мрежи
    Отговори: 18
    Последно: 16-02-10, 00:24
  2. Отговори: 11
    Последно: 12-07-06, 02:02
  3. Как да си почистя Cd-тата?
    От user25 във форум Общ - хардуер
    Отговори: 2
    Последно: 21-08-04, 11:29
  4. Отговори: 10
    Последно: 04-11-03, 21:50
  5. Колко и кой са free-тата наоколо
    От Az-Joro във форум Дъра-Бъра
    Отговори: 4
    Последно: 22-10-03, 14:01

SetCombG.com
SetCombG.com е портален сайт и Форум за битова техника, телевизори, климатици, лаптопи и смартфони, създаден през 1999 година.
Заедно сме над 20 години!
Следвай ни
Горе