Страница 3 от 4 ПърваПърва 1234 ПоследноПоследно
Резултати от 31 до 45 от общо 46

"ГлоБул" и "М-Тел" разцепват мрака... бавно и постепенно... :-)

Сподели във Facebook Сподели в Twitter Изпрати на Email Сподели в LinkedIn
  1. Senior Member
    Тук е от
    Dec 2003

Re: "ГлоБул" и "М-Тел" разцепват мрака... бавно и постепенно... :-)

Май гърченето продължава. И глобул, и мтел здраво се надцакват с тъпите предплатени...
    И докога това? От това само вивател печели.
    Щото как да обясниш днес и сега на клиента на договор, че ако подпише, ще гарантира едиколко си години минимално потребление, ама ще говори по - скъпо от предплатените?
    И двата оператора - кви са им маркетинговите специалисти - не знам, ама и двата явно чакат вива да предложат нещо в абонаментите и тогава да започнат войната.
    То хубуу, ама кел файда, като дотогава вероятно ще има сума отляли се лоялни иначе клиенти и преминали към по - евтини и необвързващи разговори например?
    И дефакто на вивател ще е сервиран пазарен дял и то от запазения от Мтел и Глобул наготово?
    Мтел и Глобул не цепят мрака, Иво. Цепят си главите според мен.
    Едно време роуминг, моуминг, клир и незнам си кво правеха привлекателни договорните отношения.
    Сега те не са привлекателни нито като цена, нито като услуга.
    Вивател и да стане лидер на предплатените, това е нищо. Сергиджийска търговия. Днес така, утре инак.
    Компанията трябва да атакува стабилния пазарен дял на другите две, за да се вмести между тях.
    Е те сами й го сервират. Изпускат питомното за да гонят дивото.
    И цепят мрака на битака.

2.  

3. Senior Member
    Тук е от
    May 2004

D3ВЕР, казах ти, че НЕ защитавам мобилните оператори! Не ги и оправдавам - нито заради некадърната им политика, нито заради липсата им на маркетингови специалисти, нито заради тоталната им стратегическа деградация. Липсва им и един психолог, който да ги светне, че в крайна сметка нещата опират до там, че "човек е склонен да говори повече, когато плаща по-малко", и така или иначе тези пари той пак ще ги даде - тъп пазарен принцип. Аз защо мислиш съм на "припейд"? Не защото не мога да си позволя да съм на договор, а защото НЕ ИСКАМ да съм на договор. Защо не искам, мисля че е ясно на всички абонати. А това, че мобилните оператори не правят нищо за тях, се вижда ясно. Истината е, че те са лакоми. Гонят моментните печалби. Гушене с пари на килограм. Глас народен - глас в пустиня!

Хайде, със здраве.

* My Personal Weekend's Hit: -> NICKELBACK - "Animals" <-*

4. Member
    Тук е от
    Jul 2004

Днес на една от семейните прими дойде доста интересно съобщение: Благодарят ми, че съм лоялен клиент, удължават срока на активност с 3 месеца и ще напълнят сметката с 5 лв. бонус. Добра изненада, но някой знае ли причината за този смс или и това е част от надцакването...

5. Senior Member
    Тук е от
    May 2004

Цитат Първоначално публикувано от Araiz
    Днес на една от семейните прими дойде доста интересно съобщение: Благодарят ми, че съм лоялен клиент, удължават срока на активност с 3 месеца и ще напълнят сметката с 5 лв. бонус. Добра изненада, но някой знае ли причината за този смс или и това е част от надцакването...

А?! Можело значи...

Сигурно ще да е от първите "прими" тази твоята... направо са я взели на "прима виста"...

6. Member
    Тук е от
    Jul 2004

Цитат Първоначално публикувано от IvO™

А?! Можело значи...

Сигурно ще да е от първите "прими" тази твоята... направо са я взели на "прима виста"...
    Ами така като се замисля я взех миналия декември и още пращат по левче всеки месец, но пък другата ми "прима" е доста по-отдавна а за нея бонус няма... както и за картата ми на договор, която е активна от 5 години.

7. Senior Member
    Тук е от
    Dec 2003

В тоя случай определено е по - смислено да не се замисляш... А отговорът на въпроса ти сам си го даде.

Не защото не мога да си позволя да съм на договор, а защото НЕ ИСКАМ да съм на договор.
    Точно. И аз това казвам, не че 5 или 6 лева на месец са невъзможната за плащане такса.
    Само че въпросът е по каква логика този, който прави окончателен избор и гарантира потребление на оператора ще получава по - малко и по - висока цена от този, който прави каквото си иска с оператора?
    Няма никаква логика.

8.  

9. wsd
    wsd е офлайн
    Member
    Тук е от
    Jul 2003

Аз съм клиент на Мтел от 98г. Взех карта за 188лв на името на баща ми (инвалид1) . Плащам най редовно и ми е УЖАСНО скъпо.
    Жена ми направи запитване в ВИВА за корпоративни клиенти(те са с мобифони още по отдавна и все още ги ползват) и и отговориха да г- духат. Е, сега глобул им предлагат супер условия и смятам че вива и мтел ще загубят...
    Мога само да предполагам, че Вива не пускат корпоративни условия, защото системата им още е много зле и постоянно пада. Малко се поизсилиха да започват да грабят и за това пускат само карти- да не ги усвиркат сериозните клиенти. От там смятам че другите искат да задържат ПРЕДПЛАТЕНИТЕ и също свалят гарда...На практика още няма реална конкуренция на тарфините планове и само глобул се усещат...да привличат нови тарифни клиенти...

10. Senior Member
    Тук е от
    Dec 2003

Има нещо вярно, дори не знам как успяват толкова бързо да сменят условия и процедури на бизнес програмите.
    Миналата седмица Глобул го направиха 3 пъти само за бизнес програма.
    В момента променят условията за стари клиенти по програмата важен клиент(корпоративната програма).
    Но ако нещо ме дразни, то е калкулатора, който изкарва, че извън групата разговорът на бизнес програма може да излезе в много случаи по - скъп, отколкото тоя на бикънект.
    Иначе офертата е здрава, всички говорят безплатно в група, има и възможността даже да си прехвърлиш другите карти и така да сформираш групата, а не непременно да взимаш нови. Плюс това на много от пакетите говориш на 15 ст. на минута в Глобул, което като алтернатива го има в идеите на вивател - 15 лева за 100 минути, но само в БТК. Разликата е обаче във това, че във Вивател после говориш на 40-тина стотинки, което т прави "вързан" в рамките на пакета. А пакетът ти е към стационарни телефони.

11. Senior Member
    Тук е от
    Dec 2003

Аз имам едн питане в тоя аспект (малко OFFTOPIC, ама няма смисъл да отварям цяла нова тема):

Как се променят тарифите за старите абонати (и за PRIMA/B-connect) при МТел и Глобул, когато операторът генерално промени цените?

Пример 1: Имам стара PRIMA (на близо 3 години, когато минута разговор струваше 1.16 лв.) - колко струва минута разговор с нея сега?!

Пример 2: Имам B-connect карта от 'специалния' пакет "Be in love!" от началото на 2005 г. - колко струва минута разговор с нея сега, при положение че Глобул намалиха цените на B-connect разговорите през годината (ако не греша за последното де)?

За абонаментната ми 'полицейска' карта, която е на договор, мисля че няма смисъл да питам - там надали би имало някаква промяна...

P.S. Съжалявам ако повтарям вече дискутиран въпрос, ама от толкова много теми по GSM-операторските въпроси ми се върти главата вече!

12. Senior Member
    Тук е от
    May 2004

Berk, нека аз се нагърбя да ти отговоря:

Значи, "Prima"-та ти, независимо дали си я взел преди 3 или 4 години и при положение, че ти е все още активна, най-вероятно е на тарифен план "Classic". Ако ти е включена услугата "Семейство и приятели", говориш към 5 избрани от теб номера за 0.19 лв./минута, а към всички останали [независимо дали си включил горепосочената услуга или не] говориш за 0.45 лв./минута. Винаги можеш да смениш тарифният си план, т.е. да минеш на "Prima Party" или "Prima Star", като набереш номер 1111 и следваш инструкциите.
    Ето ти повече информация: http://www.mtel.bg/mobiltel/prices/pr_prep_serv.php.

По вторият ти въпрос: Пакетът "B-Connect In Love" ти е активен точно 1 година след като си го активирал. Периодът на промоцията мисля, че беше до 31.05.2005 г. За тази 1 година ти говориш на цена само 0.09 лв./минута [без първоначално таксуване] само с номерът от другата "B-Connect In Love"-карта. След изтичане срока от 1 година, картата ти остава все още активна, като автоматично преминава на тарифа "B-Connect" с активна група "За приятели" [т.е. цена от 0.37 лв./минута към всички мобилни и фиксирани мрежи [като минималното първоначално време за таксуване е 60 секунди] и 3 номера към група "За приятели", с които говориш на цена от 0.19 лв./минута]. Ако пакетът "B-Connect In Love" в момента ти е активен, не можеш да ползваш групата "За приятели", а към всички останали говориш за 0.37 лв./минута.

* Всички цени, естествено, са без ДДС!

Не претендирам за изчерпателност, така че, ако бъркам - моля за извинение...

13. Senior Member
    Тук е от
    Aug 2002

Егати - утре отивам да пускам Жалба - От 4 г съм Ебонат на Глобул и до сега си плащам като поп 14.4 месечна такса , плюс 39 ст/ мин без ДДС , а сега една кирлива B-connect плаща по-малко от мен. Тия си просят дело !!!

14.  

15. Senior Member
    Тук е от
    Dec 2003

Дело за какво? Че си се разписал на договора?
    Там изрично е упоменато и как важат цените...
    Кофти е наистина, но подсъдимо определено не е. Най - малкото ти си се разписал. Има условия за два дена четене, но обикновено никой не ги чете...
    Надявам се да се оправи скоро... Не си струва за един телефон 10 години заробване...

16. Senior Member
    Тук е от
    May 2004

Mr.TECHNO, 'дзвинявам се, ама какъв е тоя 4-годишен договор, бе?! Безсрочен ли? Доживотен???

Ако не ги бях написал тези цени, след още 4 години ли щеше да се сетиш за някои неща?

17. Member Аватара на diaflin6
    Тук е от
    Apr 2004

много странно, на страницата на Семейство и приятели пише : "... първите 30 секунди се тарифират като разговор от 30 секунди, а след 30-та секунда - на всяка секунда.". Дали са забравили да ъпдейтнат информацията или това е бонус на Семейство и приятели

18. Cko
    Cko е офлайн
    Senior Member
    Тук е от
    Aug 2001

diaflin6, не е грешка...1 минута е само за предплатените

Сподели във Facebook Сподели в Google Plus Сподели в Twitter Изпрати на Email Сподели в LinkedIn
Страница 3 от 4 ПърваПърва 1234 ПоследноПоследно

Подобни теми

1. Отговори: 29
    Последно: 29-01-23, 17:48
  2. Отговори: 4
    Последно: 16-01-12, 00:07
  3. Отговори: 6
    Последно: 15-09-10, 18:53
  4. Гугъл отново "цепи мрака"
    От Cko във форум Дъра-Бъра
    Отговори: 3
    Последно: 17-08-06, 14:01
  5. Отговори: 13
    Последно: 07-06-06, 11:04

SetCombG.com
SetCombG.com е портален сайт и Форум за битова техника, телевизори, климатици, лаптопи и смартфони, създаден през 1999 година.
Заедно сме над 20 години!
Следвай ни
Горе