Страница 1 от 4 123 ... ПоследноПоследно
Резултати от 1 до 15 от общо 46

"ГлоБул" и "М-Тел" разцепват мрака... бавно и постепенно... :-)

Сподели във Facebook Сподели в Twitter Изпрати на Email Сподели в LinkedIn
  1. Senior Member
    Тук е от
    May 2004

"ГлоБул" и "М-Тел" разцепват мрака... бавно и постепенно... :-)

GLOBUL С ДО 37% ПО-НИСКИ ЦЕНИ НА ПРЕДПЛАТЕНИТЕ УСЛУГИ

15.11.2005 г., GloBul

"GloBul представи на пресконференция новите тарифи на своята предплатена услуга b-connect, според която абонатите ще могат да разговорят на цени по-ниски с до 37%.

За абонатите на b-connect hitTARIFF, разговорите в мрежата на оператора, както и с фиксираните телефонни мрежи вече ще струват само 0,29 лв. на минута или с над 25% по-евтино от досега. Обажданията до другите мобилни оператори в страната ще се таксуват 0,39 лв. на минута.

Новата тарифа ще бъде въведена автоматично за всички нови и настоящи абонати на b-connect hitTARIFF от 16 ноември 2005 г. и не се налага потребителите да правят каквото и да е било, за да преминат към нея.
    Тя ще важи и за новия празничен b-connect hitTARIFF стартов пакет, който ще се появи на пазара на същата дата. Цената на пакета е 20 лв. с вкл. ДДС и с него потребителите ще получат 64К SIM карта и време за разговори на стойност 39 лв. (15 лв. заредени в картата и допълнителен бонус от 24 лв. време за разговори за първите 12 месеца, ако картата бъде активирана до 14 януари 2006 г.).

В пакета, както повелява традицията на Коледа, има и подарък от GloBul и Nestle – опаковка Nescafe Classic от 250 г. и стилна и удобна термочаша Nescafe.

За абонатите на другите b-connect тарифи GloBul също въвежда нови, по-ниски цени за национални и международни разговори. За тях, от 21 ноември 2005 г., всички разговори до абонати на националните телефонни мрежи, мобилни и фиксирани, ще струват 0,37 лв. на минута вместо предишните 0,59 лв. или с повече от 37% по-евтино. Цената на разговорите с номерата от групата „ЗА* ПРИЯТЕЛИ” вече ще бъде само 0,19 лв. на минута, вместо досегашните 0,29 лв. Международните разговори към І и ІІ зона ще струват между 0,99 лв. и 1,45 лв. на минута, което представлява намаление от около 30%. Минималния период за таксуване ще бъде 60 секунди.

И тази тарифа ще бъде въведена автоматично без да са необходими допълнителни действия от страна на потребителите.

И това не е всичко - пакетите b-connect, които бъдат активирани между 14 ноември 2005 г. и 14 януари 2006 г. ще получат допълнително по още 12 лв. време за разговори – по един лев за всеки месец от първата година след активацията.

"GloBul e водеща компания в предлагането на новаторски и качествени продукти и услуги на най-достъпни цени. За пореден път, компанията отговаря на потребностите на пазара и предлага мобилна комуникация за всеки потребител." – каза главният изпълнителен директор на Космо България Мобайл ЕАД г-н Атанасиос Кацирубас.

"Ние нямаме нищо против конкуренцията, когато тя е честна и коректна и е в рамките на закона и приветстваме дълго отлагания реален старт на третия GSM оператор в България." – допълни той."

Тук: http://www.globul.bg/bg/news.html?id=2461

И така: Who's Next? Чакаме коментарът на "спициа(г)листити" от в-к "Стандарт"...

Добавено:

Предлагам, рекламното лого на "GloBul" да гласи, вместо "GloBul: Когато искаш да те чуят", да стане: "GloBul: Още ли си на договор?"

2.  

3. Cko
    Cko е офлайн
    Senior Member
    Тук е от
    Aug 2001

Re: "ГлоБул" разцепват мрака... бавно и постепенно :-)

Дай Боже всекиму :Super:

4. DGP
    DGP е офлайн

Тук е от
    Aug 2003

Re: "ГлоБул" разцепва мрака... бавно и постепенно... :-)

И отдолу с малки букви:

Минималното първоначално време за таксуване е 60 секунди.
    Цените са без ДДС.

За тези от Вас, които по някаква причина не желаят да ползват предплатените мобилни услуги на компанията при новите условия, е налице възможността да преустановят ползването им.
    GloBul ще счита, че потребителите, които след 21 ноември 2005 год. продължават да ползват посочените услуги, приемат новите условия и ще ги спазват добросъвестно.

И това ако не е изнудване по византийски ... баси, тез май ни мислят за идЕоти ... или се съгласяваш със главорезните 60сек, или отиваш на посещение при Арменския поп
    Бих искал също така да попитам всички, които (като мен) са на абонамент и си плащат чинно сметките всеки месец - гот ли е клипаджиите да говорят по-евтино? Мдам, май наистина сме

5. Cko
    Cko е офлайн
    Senior Member
    Тук е от
    Aug 2001

Тъпо е наистина, че предплатените услуги вече са значително по-евтини от програмите...а аз мислех, че истинските доходи идват от абонаментните програми (или щото там всички са с вързани ръце и нема къде да бегат дай да им отрежем главата до кръста).
    Има и нещо друго обаче, което никой не може да отрече - в повечето бели страни таксуването е на минута (а не на секунда както е у нас), така че това е бъдещето. Да не говорим, че в някои още по-бели (може и черни) страни (като САЩ) се плащат и входящите минути по същата тарифа, както изходящите.

6. DGP
    DGP е офлайн

Тук е от
    Aug 2003

Това, че цената на припеид разговорите падна по-ниско от абонамента си е доста куриозно ако мен ме питаш, но в момента се разиграва "Prepaid Wars" между операторите. И в момента положението е такова заради неработещата билинг система (или там какъвто им е проблема/проблемите) на Вивател, поради което те още нямат оферти за абонаментни програми. От друга страна този ход от тяхна (на Вивател) страна може и да не е свързан с проблем, а просто да се опипва почвата с цел да се разбере докъде може да стигне падането на цените за определен вид услуга, в зависимост от което да се чертаят дългосрочни финансови стратегии за други видове планове/услуги. Маркетинга обаче не ми е силната страна, тъй че нека някой професионал в тази област да си каже тежката дума по въпроса.

7. Senior Member
    Тук е от
    May 2004

Е, то това за минималният период на таксуване [60 секунди] си го пише още в новината. Според мен този "праг" едва ли ще се надскочи. Ще стане повече от смешно, ако се вдигне. Забелязвам явна тенденция от страна на мобилните оператори да ни принудят да говорим повече, един вид. Затова свалят цените и вдигат прага. Все пак, сякаш като леко успокоение, е факта, че в услугата "За приятели" няма минимално първоначално отчитане [както си беше и преди, де]. Така, че това ще е най-изгодното за момента - да говориш с 3-ма души от мрежата на "GloBul", за 0.19 лв. на минута [т.е. 0.23 лв. с ДДС на минута].

Да видим какъв ще е отговорът на "M-Tel", тези дни...

Очаквайте промоции на "Prima Star SP1", "Prima Super Star" или "Prima Platinum"... :coolsmiley:

8.  

9. Member
    Тук е от
    Feb 2001

Виждам, че няколко човека се запитаха това, което и мен си ме тормози...
    Дали ще има, или се очаква някакво намаление и на тези, които са си с нормални договори ?

10. Senior Member Аватара на Lupus
    Тук е от
    Aug 2003
    Живее в
    София

Мисля, че Мтел няма да отреагират незабавно и първосигнално, но Глобул определено започват да се гърчат.
    @DarkRose,
    Очаквам отговора на Мтел да е асиметричен - точно в подкрепа на лоялните клиенти на договор.

11. Senior Member Аватара на Zetle
    Тук е от
    Jan 2003

Аз все си мисля, че тая работа няма да остане така, и че старите два оператора стискат абонаментите докато видят какво ще предложат viva.
    Та според мен, след там някакво време, като viva пуснат пакети минути и евентуално абонаментен план, и отрежат главите с някакви купища минути за малко пари, GloBul и MTel ще дръпнат и те надолу.

Защо мисля така?
    Ами ГлоБул първи пуснаха абонаменти с пакет минути. След известно време МТел си направиха сметката и пуснаха и те.

12. Member
    Тук е от
    Jan 2002

най-тъпото нещо (според мен) е грозната цена на СМС-ите. откакто се помня текстовите съобщения са на по 18 ст, а МТел->Глобул - 25 (всъщност, не се сещам, дали не ги бяха направили на една цена....). минаха години, и никой не се сети да смъкне СМС-ите, които са предпочитани от много потребители. мога да кажа само: дееба!

13. Тук е от
    Feb 2005

Тия са много нагли 60сек и кво ся като говориш 20-30сек. ще ти отчита 60 не зависимо ,че си си свъриш работата за толкова време няма такава тъпотия,още малко да го направят 2мин ако искат.Намаление на цените ама не съвсем.Както винаги трябва да се четат редовете най-долу написани ситно.

14.  

15. Senior Member
    Тук е от
    Dec 2003

Пак се концентрирате върху глазурата.
    Щом на би(дис)коннект ви е по - евтино, предлагам всички бизнес абонати да вземат да минат на бикънект.
    Даркроуз:
    Виждам, че няколко човека се запитаха това, което и мен си ме тормози...
    Дали ще има, или се очаква някакво намаление и на тези, които са си с нормални договори ?
    Да, ще има. Не обещавам, но за себе си съм убеден. Предстоят две основни неща: промяна на джитата и промяна в условията за преподписване за стари големи клиенти, които в текущия етап излизат като че по - набутани от малките фирми с по две карти.
    Според мен второто предстоящо ще е първо, но и първото ще дойде на мястото си.
    Странното е тежкото в момента положение; условията на Глобул поне за служебните и фирмени абонаменти са най - добрите на пазара, но всичко живо се ослушва и чака Вивател, който скоро няма да дойде. С тия разговори към стационарни телефони е просто смешно решение за бизнеса. И поради тази причина евентуално, за да спрат отлива и двамата оператори се хвърлят в бясна конкуренция с това, което Вивател реално предлага...
    Дори има план и за нови актуализации в цените. И хубавото е, че по никакъв начин не си вързан за дадена тарифа; появи се нова - ходиш, преподписваш и си с нея.
    Което ми напомня: нямаш ли базата да опиташ фамилните програми?

16. Member
    Тук е от
    Feb 2001

Рано ми е за фамилните програми... да създавам семейство за едната програма на глобул... :-))))
    Аз съм си на единичен абонамент ( не фирмен, не групов и т.н.) с договор към Глобул и сегашната ми програма Глубул 60 - 27 лв. + ДДС плащам около 50 лв на месец, което ми е по-изгодно от другата им програма Глобул 120, но все още си е скъпо като го разцепиш по минути...

17. Senior Member
    Тук е от
    Aug 2002

Dark* аз си останах на старата програма , ( 14,4 лв м.такса + 25 безплатни мин (инвалидна карта ) + останалите разговори - над 45 лв не съм минавал скоро време. )
    Яд ме е че сега , дошъл* и си купил би конект и плаща точно кокото и аз на мин. с ддс ( че и по-малко ) а аз дето от 3-4 г* сънм глобулец , ми приспадат само 5 % лоялен клиент от сметката - на 45 лв* - 5% са 2,25 лв ( голяма отстъпка )
    Нито Глобул , нито Мтел , сигурно и Вива , няма да ги е еня за старите си клиенти и да го д*хат , новите са по-важни.

@Зетле кажи оше нещо да станеш с 1000 поста де , нима мъчи така !!!

18. Senior Member Аватара на Zetle
    Тук е от
    Jan 2003

Спокойно бе хора, прехода е тежък :D
    Както казах, като viva си стъпят по-здраво на краката със абонаментни планове, всичко ще се нареди.

Невярвам да не се променят тарифите на ГлоБул. Както остановихме това е нелепо. А реално погледнато един потребител на абонамент вкарва повече пари в сметката на оператора от колкото един "B-канектнат".
    Само факта че има някаква абонаментана такса от 14 лв нагоре, говорил или не, трябва да навежда на мисълта, че задържането на тези абонати е важно.

Причината сега предплатените да се изравнят със абонаментинте е че Конкуренцията трябваше бързо да отвърне на удара, в противен случай, много по-голяма група потребители щеше да се премести на нови оператор.

btw, Аз имам още година и 10 месеца договор с глобул, така че, при всички положения си оставам абонат )

Сподели във Facebook Сподели в Google Plus Сподели в Twitter Изпрати на Email Сподели в LinkedIn
Страница 1 от 4 123 ... ПоследноПоследно

Подобни теми

1. Отговори: 29
    Последно: 29-01-23, 17:48
  2. Отговори: 4
    Последно: 16-01-12, 00:07
  3. Отговори: 6
    Последно: 15-09-10, 18:53
  4. Гугъл отново "цепи мрака"
    От Cko във форум Дъра-Бъра
    Отговори: 3
    Последно: 17-08-06, 14:01
  5. Отговори: 13
    Последно: 07-06-06, 11:04

SetCombG.com
SetCombG.com е портален сайт и Форум за битова техника, телевизори, климатици, лаптопи и смартфони, създаден през 1999 година.
Заедно сме над 20 години!
Следвай ни
Горе