Резултати от 1 до 15 от общо 15

Маршрутка уби жена в София

Сподели във Facebook Сподели в Twitter Изпрати на Email Сподели в LinkedIn
  1. Senior Member
    Тук е от
    Dec 2003
    Мнения
    1,687
    #1

    Маршрутка уби жена в София

    Маршрутка уби жена в София

    Маршрутно такси уби пешеходка в столичния квартал "Дружба" вчера сутринта, съобщиха от КАТ. Микробусът, който се е движил по линията на номер 33 по бул. "Кап. Димитър Списаревски" в посока от зала "Универсиада" към бул. "Христофор Колумб" е ударил 65-годишната жена със страничното си огледало и почти я е обезглавил. Маршуртката "Ситроен" е карана от 27-годишният М.Д.
    Инцидентът е станал около 7 часа пред блок 59 в жилищния комплекс.
    "Пенсионерката е пресичала булеварда и е седяла на осевата линия, когато е пометена от маршрутката. От удара тя попада под колелата на микробус "Мерцедес", който се е движил в насрещното платно. Жената е починала на място. Образувано е следствено дело", казаха катаджии.

    Източник: в-к Монитор


    Коментар: Нека ония от вас, които карат внимателно само на местата, където има камери на КАТ (че и списъци с тия камери имаше във фотрума ), да се позамислят сериозно над темата.

    А иначе, факт е, че маршруткаджиите СИСТЕМНО нарушават правилата за движение и карат като ненормални - колко псувни и клаксони само от мене са отнесли - не е истина... Ясно е, че липсата на дисциплина у водачите (и в частност - на маршрутките) за кой ли пореден път иде да ни покаже колко сме "напред" по пътя към Европа.

    Ще се въздържа от по-нататъчен коментар, щото има опасност неволно да обидя някои от колегите във форума.

  2.  
     
  3. Cko
    Cko е офлайн
    Senior Member
    Тук е от
    Aug 2001
    Мнения
    3,566
    #2

    Re: Маршрутка уби жена в София

    Единственото, което позволява своеволията по пътищата, е прекалено ниския размер на наказанията в комбинация с лабавото прилагане на закона.
    Твърдо съм против политиката на куките да спират предимно за колан, а да се правят, че не забелязват причинителите на истински опасни нарушения като превишена скорост (извън булеварда край ТЕЦ-а при гробищата и бул. Сливница - там са дежурни, не защото е опасно, а защото ограничението е 40, а няма ни пресечки, ни пешеходци), неправилно престрояване (разбирай външен ляв и външен десен завой), изпреварване на трамвай и прелитане през пешеходна пътека...
    Те обаче тука не четат, така че нема кво да си хабим писането

  4. Moderator
    Тук е от
    Nov 2001
    Мнения
    5,736
    #3

    Re: Маршрутка уби жена в София

    Причните за многото инциденти са много. Първо ниската пропсукателна способност на тътищата, слабия контрол(контрола се е превърнал в бизнес за събиране глоби на безопасни места), недициплинираните водачи, неспазващи правилата за вдижение(в софия май са най-много минаващите на червено да не кажа че си за там това си е правило). Идват не ред пешеходците. Аз винаги съм казвал че ако пешеходец е пресичал на неуказано място затова не трябва да се търси отговорност от вадача блъснал пешегодеца. Казва се че тази жена е била на осевата линия, посредата на пътя. Какво търси там. Явно не е било място с пешеходна пътека. Освен това пешеходеца добре трябва да гледа къде върви и да си носи отговорност за постъпките си. Ако си чакаш на сфетофара и пресичаш на зелено никой няма да те блъсне. Аз съм пешеходец и шофьор и има поглед и от двете страни. Има и близък загинал от блъскане на пешеходна пътека. Не упрекваш шофьора защото знам, че е минал на червено. Така че правилата трябва да се спазват не само от шофьорите, но и от пешеходците.

  5. kod
    kod е офлайн
    Administrator Аватара на kod
    Тук е от
    Jul 2000
    Живее в
    София
    Мнения
    9,247
    #4

    Re: Маршрутка уби жена в София

    Цитат Първоначално публикувано от Julian
    Аз винаги съм казвал че ако пешеходец е пресичал на неуказано място затова не трябва да се търси отговорност от вадача блъснал пешегодеца. Казва се че тази жена е била на осевата линия, посредата на пътя. Какво търси там. Явно не е било място с пешеходна пътека. Освен това пешеходеца добре трябва да гледа къде върви и да си носи отговорност за постъпките си. Ако си чакаш на сфетофара и пресичаш на зелено никой няма да те блъсне.*
    Глупости! Водачът на превозното средство е този, който може да убие някой. Затова винаги е и ще е отговорен /изключваме съвсем частни случаи като пресичане на заградена с мрежи високоскоростна магистрала/ ако застраши живота на пешеходец. Предполагам минимален брой са случаите, когато е убит човек в населено място при положение, че шофьорът е правоспособен, в добра кондиция, психически здрав и спазва ограниченията.
    Какво е търсила жената по средата на улицата на осевата линия - ами пресичала е! И всеки нормален шофьор би я видял от достатъчно разстояние, спрял или намалил достатъчно за да не застраши живота й. Това е район, в който максималната скорост е 50км/ч. Като види, че някой пресича - ще намали до 20, до 10.
    Кръстовище на две малки улички в жилищен комплекс - няма никакви знаци, указващи, че може да се пресича в независимо каква посока. Какво правим? Не пресичаме по твоята логика да не се пресича на неуказани места???

    Цитат Първоначално публикувано от Julian
    Ако си чакаш на сфетофара и пресичаш на зелено никой няма да те блъсне.*
    Първо, това въобще не е вярно.
    Второ, кой ти е казал, че пешеходците трябва да пресичат само на светофар???
    А на пешеходна пътека без светофар ще ми позволиш ли да пресека или не?
    А на ъгъл на една улица с друга, където няма и знак за пешеходна пътека?

  6. Senior Member Аватара на Wise
    Тук е от
    Oct 2004
    Мнения
    3,124
    #5

    Re: Маршрутка уби жена в София

    "Пенсионерката е пресичала булеварда и е седяла на осевата линия, когато е пометена от маршрутката"
    Очевидно е , че не е "седяла", а "стояла".
    Както и да е - не се споменава нищо за обстановката - 7 часа е едно "никакво време".
    Не е ясно има ли видимост шофьора на маршрутката,
    И изобщо сме поканени да коментираме нещо, за което не се знае нищо. Аз няма да коментирам.

  7. Senior Member
    Тук е от
    Dec 2003
    Мнения
    1,019
    #6

    Re: Маршрутка уби жена в София

    Цитат Първоначално публикувано от КрИс
    Глупости! Водачът на превозното средство е този, който може да убие някой. Затова винаги е и ще е отговорен /изключваме съвсем частни случаи като пресичане на заградена с мрежи високоскоростна магистрала/ ако застраши живота на пешеходец. Предполагам минимален брой са случаите, когато е убит човек в населено място при положение, че шофьорът е правоспособен, в добра кондиция, психически здрав и спазва ограниченията.
    Има случаи когато пешеходците сами почти се хвърлят под колата. Невиждам защо и тогава трябва шофьора да е виновен. При сегашните зимни условия, дори да спазваш ограниченията ако решиш да спреш на "старателно изчистените" ледени пързалки наречени улици, ще се пързаляш поне 2-3 метра повече.
    Преди да преградят пред хотел Плиска редовно имаше хора които си пресичаха отгоре цариградско (е не в пиков час, но си пресичаха).

    Не защитавам и "безсмъртните драйвери" които като се качат в колата и пътя е техен. Случка от преди 2 часа:
    кръстовището пред завод електроника - идиот решава че ще мине 0 секунди след светване на червено и с цялото си нахалство свиреше на пешеходците и колите движещи се по другата улица че му се пречкат.

  8.  
     
  9. Moderator
    Тук е от
    Nov 2001
    Мнения
    5,736
    #7

    Re: Маршрутка уби жена в София

    КрИс, неможе пешехедеца да си пресича където си иска и после да не носи никаква отговорност. Да не забравяме, че има глоба за неправилно прсичане ни никой не следи и глобява затова. Просто правилата трябва да се спазват двустранно.

  10. Member
    Тук е от
    May 2004
    Мнения
    256
    #8

    Re: Маршрутка уби жена в София

    Подкрепям изказването и на Julian и КрИс, понякога пешеходците пресичат на крайно неадекватни места и сами се застрашават... но водачите на МПС винаги трябва да имат едно на ум, все пак при евентуално произшествие колата леко ще е жулната, докато пешеходеца ще понесе доста тежки поражения.
    А относно маршрутките и такситата в София какво да коментирам, докато не се вземат сериозни мерки срещу тях положението няма да се оправи. Незнам какво си мислят водачите им, все едно като карат таксита са като линейки и патрулки - всички да им правят път.
    Лично аз заради таксиметърджия имам катастрофа, защото прекалено джигитското им поведение по пътищата в София няма край. Няма какво да се коментира всеки е ставал свидетел на това какви дивотии правят по пътищата въпросните господа, но наистина е ЖАЛКО че трябва да се стига до подобни инциденти
    Дано във връзка с случая въпросните органи да вземат адекватни мерки, въпреки че дълбоко се съмнявам.

  11. T
    T е офлайн
    Member
    Тук е от
    Aug 2002
    Мнения
    287
    #9

    Re: Маршрутка уби жена в София

    Проблема с такситата наистина е изключително сериозен, но се взимат мерки срещу тях. Поне разкараха старите автомобили и сега, когато кара нова кола на лизинг, знае, че ако я удари ще седи гладен поне 1 месец. Мен ме притесняват разни типчета със стари коли от сорта на Голф 2, които си правят експерименти по улиците. Те също са опасни. Относно пешеходците съм по-скоро съгласен с мнението на Крис. Така, както не може да утрепеш невъоръжен човек с пистолет, не можеш и да утрепеш с колата някого, било той и пресичащ на червено. Ако се спазват всички ограничения и се кара според пътната обстановка, вероятността да се стигне до фатален край е много малка. Поне аз така си мисля. Иначе трябва да има строги глоби, както за водачите, така и за пешеходците.

  12. Senior Member
    Тук е от
    Dec 2000
    Мнения
    3,218
    #10

    Re: Маршрутка уби жена в София

    Що за безумно твърдение е, че пешеходеца "си го търси"!?
    Пределно ми е ясно колко е дразнещо, когато някой ти отнеме предимството или пешеходец да премине без да се оглежда, поради което трябва да си намалявам скоростта. Още повече ме вбесява фактът, че осъзнавам, че това не трябва да ме дразни. В нормалните страни пешеходеца, дори да преминава на червено, пак всички спират и го изчакват. Без да псуват, без да бибипкат, без никакви простотии. По закон имат право да минат, но не го правят - въпрос на култура и уважение към съгражданите. Просто хората осъзнават, че населеното място е място, където се живее и тези, които живеят там не трябва да се съобразяват с това, че на нас ни е по-удобно да се превозваме с личен автомобил. Както каза Крис - В НАСЕЛЕНОТО МЯСТО ПЕШЕХОДЕЦЪТ ВИНАГИ ИМА ПРАВО.
    А за маршрутките в София няма какво да говорим - всички сме на едно мнение, че карат като ненормални и че това безобразие трябва да бъде прекратено. Проблемът е, че тези, от които зависи спирането на тази свинщина, явно не са заинтересовани да си свършат работата или още по-лошо - заинтересовани са да не я свършат.






  13. Member
    Тук е от
    Feb 2004
    Мнения
    186
    #11

    Re: Маршрутка уби жена в София

    абсурд пешеходеца да не носи никаква отговорност, той да не е свщенна крава или хитлер та всички да му изпълняват прещевките, ненапразно има правила и за пешеходците, то ако бяха свещенни щеше ли да има правила и наказания за неспазването им, абе я се вземете в ръце, и двете страни имат права и отговорности

  14.  
     
  15. Member
    Тук е от
    Apr 2005
    Мнения
    963
    #12

    Re: Маршрутка уби жена в София

    в подкрепа на КрИс:
    пешеходни пътеки са не само обозначените места, но и всяко продължение на тротоарите

    в Закона за движение по пътищата има една мнооого удобна формулировка `несъобразена скорост` - такава винаги има при ПТП, дори и да си карал с 30

    смятам, че проблемите на пътя няма да се решат, докато не започне да се прилага масово закона - вместо да се увеличава размера на глобите, нека са по 10-20 лв, но с фиш и мнооого на брой, вкрючително и за пешеходци

  16. Senior Member Аватара на Lupus
    Тук е от
    Aug 2003
    Живее в
    София
    Мнения
    13,807
    #13

    Re: Маршрутка уби жена в София

    Цитат Първоначално публикувано от Ghost
    ......
    Както каза Крис - В НАСЕЛЕНОТО МЯСТО ПЕШЕХОДЕЦЪТ ВИНАГИ ИМА ПРАВО.
    А за маршрутките в София няма какво да говорим - всички* сме на едно мнение, че карат като ненормални и че това безобразие трябва да бъде прекратено. Проблемът е, че* тези, от които зависи спирането на тази свинщина, явно не са заинтересовани да си свършат работата или още по-лошо - заинтересовани са да не я свършат.
    Пешеходецът има даже и правото да бъде сгазен на пешеходна пътека от маршрутка. Ето последните примери за това:
    http://www.segabg.com/online/article...d=2&id=0000401

  17. Moderator
    Тук е от
    Nov 2001
    Мнения
    5,736
    #14

    Re: Маршрутка уби жена в София

    Минаването на червено е практика в София и не само за маршрутките ,и си има причина. Но никой нищо не казва затова. Като си чакал половин час на светофара как няма да нимеш на червено. Вярно е че можеш да почакаш още малко, но на никой не му пука защото няма контрол. Полицаите си стоят на места къде да правят бизнес, а не са следят за спазването на правилата за движение.

  18. Junior Member
    Тук е от
    Jan 2004
    Мнения
    84
    #15

    Re: Маршрутка уби жена в София

    Някой да каже кои контролира правилата за движение в София* * Имали въобщте такъв,може да има теротичо* * но на практика НЯМА София е огледало на нашата мила Държавица,хаост и безумие. Тия мозаци от КАТ си заслужават.... * :knuppel2:* ,абе тия *в София коли не карат ли ма.....та им.Дано се намери някои който да ни обидини* ** или си оставаме разруха*

Сподели във Facebook Сподели в Google Plus Сподели в Twitter Изпрати на Email Сподели в LinkedIn

Подобни теми

  1. Игра като за жена?
    От taipan във форум ИГРИ
    Отговори: 20
    Последно: 24-08-10, 14:23
  2. Вземате ли пари от жена си?
    От mobidob във форум Дъра-Бъра
    Отговори: 19
    Последно: 20-04-10, 20:46
  3. Една жена в нужда :)
    От scorpia във форум Всичко за климатиците
    Отговори: 28
    Последно: 18-11-09, 22:52
  4. Жена иска да си купи DVD Elite! ;) Помогнете, моля
    От svetlik във форум Blu-ray и DVD плейъри и рекордери
    Отговори: 9
    Последно: 23-06-06, 14:12
  5. Идеалната жена...особено за хардуеристи:)
    От gkirev във форум Дъра-Бъра
    Отговори: 24
    Последно: 14-09-03, 21:40

SetCombG.com
SetCombG.com е портален сайт и Форум за битова техника, телевизори, климатици, лаптопи и смартфони, създаден през 1999 година.
Заедно сме над 20 години!
Следвай ни
Горе