Здравейте!
Не веднъж сте ми помагали (в избора на пералня, хладилник, духалка и 2 климатика)..
Сега отново се нуждая от помощта ви, защото вече имаме собствено жилище и се налага отново да монтираме климатици..
Малко повече за апартамента, стаите и изложението - изложение северозапад (доста неблагоприятно откъм отопление), стаите са общо взето 2 бр. - 1 малка около 10-12 кв.м. (детскта стая), изцяло вътрешна и вдадена навътре с балкон отпред..
Другото - хамбар! Холо-трапезария-спалня с бокс към нея и преходен коридор........ Квадратура около 30 кв.м. без коридорчето (то е към 2 кв.м.)..
Разполагаме с около 2000-2500 български левчета..
Първаночално се бяхме насочили към General (конвенционални ASH 12 UB) и за двете стаи, но днес момчето от Булклима, което дойде да огледа каза следното: Моделът е неподходящ както за едното помещение, така и за другото.. В малкото постоянно ще става течение и е непригодно за детска стая, защото моделът е силен за там, а за голямото помещение пък е слаб.. Каза, че като паднат температурите под 0 ще се зори яко.. Предложи два варианта за големия хамбар -
- 1739.00 лв. ASHB12LD Plasma - Инверторен
- 1489.00 лв. ASHA12LGC - Инверторен
За малкото помещение предложи 1340.00 лв. ASHA07LGC - Инверторен..
Първо, както и да го смятаме, парите няма да ни стигнат! Второ - излишно е в малкото помещение да слагаме General, при положение, че човекът каза, че и обикновенна духалка ще ни върши работа..
Именно заради това решихме в малката стая да се сложи една обикновенна Мидея, 9-ка най-вероятно..
И тук идвате вие!
1. Интересува ме какво е вашето мнение за първоначалният ни избор (ASH 12 UB) и за двете стаи?
2. Ако трябва да избираме между ASHB12LD Plasma и ASHA12LGC, на кой да се спрем (от гледна точка на ефективност при 30 кв.м. стоя)
3. За малката стая какъв климатик да изберем? Мога да огранича предложенията до Мидея (както споменах), но нямам понятие от качествен конвенционален модел в момента..
Моля, помогнете ми отново, защото само вие можете!