Страница 2 от 3 ПърваПърва 123 ПоследноПоследно
Резултати от 16 до 30 от общо 33

Предплатените SIM карти - само срещу лични данни

Сподели във Facebook Сподели в Twitter Изпрати на Email Сподели в LinkedIn
  1. Super Moderator Аватара на FearMe
    Тук е от
    Jan 2001

Re: Предплатените SIM карти - само срещу лични данни

lupus, съгласен съм напълно с масовата идиотизация на хората, но телефонната карта НЕ Е пистолет. тя директно не е опасна, както са опасни пистолетите. тя има друга основна употреба, докато пистолетът няма, и неговото притежание предполага готовност за отнемане на живот. все едно да забраним чуковете, защото с тях може да се убива, след като основното тяхно приложение е съвсем друго... ама ние да се застраховаме, защото можели да попаднат в лоши ръце...

с тази "мярка" се търси под вола теле. нашето "за" и "против" тежат точно колкото спасителен пояс под вода. но моето лично мнение е, че отново лекуваме симптомите, а не причинителя

2.  

3. Member Аватара на panevdd
    Тук е от
    Jul 2003

Поредното преброяване на данъкоплатците. С няколко такива акции ще бъде идентифицирано икономически активното население в страната. Мога само да гадая за плановете на управляващите спрямо тази "целева група", но не ми харесва идеята да споделям личните си данни принудително.

4. Member Аватара на daley
    Тук е от
    Jun 2004
    Живее в
    Варна

Ако се въведе тази "услуга", очаквам след това да се въведе и данък за използване на GSM апарати, може и данък за вредното излъчване от тях. В този ред на мисли и колата е много сериозно оръжие. Напълнена с достатъчно подходящ "товар", става мощна бомба. По какъв начин полицията ще предоврати кражбата на коли и в частност моята, за да не се превърне в мощно оръжеие?

5. Senior Member
    Тук е от
    Mar 2003

Айде глупости. Сега теглих една майна на Вива, защото не мога да подпиша, като нямам пълнолетие, въпреки че имам лична карта от повече от 3 години. Сега пък и за предплатена. Че утре и за да си купя мазна гадна баничка ще ми искат документ за самоличност, само защото мога да накарам някой да се "трови" с нея ..

6. Senior Member Аватара на Wise
    Тук е от
    Oct 2004

Извинявай, приятел, но нямаш дете на 14-18 години. Те са деца , все още.
    Не ти пожелавам и да имаш проблеми с такива. Ни рак - ни риба.
    Много са податливи - това е опасно на тая възраст.
    Няма никакъв проблем да се вземе картата на името на родителя/ настойника.
    Но за мен е важно да си има име насреща - какво ти пречи, не разбирам.

7. Pat
    Pat е офлайн
    Senior Member Аватара на Pat
    Тук е от
    Oct 2003
    Живее в
    Варна

Ами аз пъk не съм сигурен, че навсякъде в Евро-съюза картите се продават срещу лични дани. Лично съм си купувал *карта с предплатени импулси от Италия - никой нищо не ми иска. Ама ние нали сме по-големи католици от Папата.......
    Като цяло мнението ми се покрива с това на FearMe.

8.  

9. Senior Member
    Тук е от
    Dec 2003

Цитат Първоначално публикувано от panevdd
    Поредното преброяване на данъкоплатците. С няколко такива акции ще бъде идентифицирано икономически активното население в страната. Мога само да гадая за плановете на управляващите спрямо тази "целева група", но не ми харесва идеята да споделям личните си данни принудително.
    Че кой ти бута насила жисием в ръцете?

10. Member Аватара на daley
    Тук е от
    Jun 2004
    Живее в
    Варна

Във Финландия също няма нужда от документ за самоличност, за да си купиш предплатена услуга на мобилен оператор. Само пари искат хората.

11. Senior Member Аватара на Lupus
    Тук е от
    Aug 2003
    Живее в
    София

Цитат Първоначално публикувано от FearMe
    lupus, съгласен съм напълно с масовата идиотизация на хората, но телефонната карта НЕ Е пистолет. тя директно не е опасна, както са опасни пистолетите. тя има друга основна употреба, докато пистолетът няма, и неговото притежание предполага готовност за отнемане на живот. все едно да забраним чуковете, защото с тях може да се убива, след като основното тяхно приложение е съвсем друго... ама ние да се застраховаме, защото можели да попаднат в лоши ръце...
    Свържи се с мен в София и ще ти покажа колко коварно оръжие е една анонимна карта. Надявам се тогава да започнеш да мислиш по-земно...

12. Junior Member Аватара на Localghost1
    Тук е от
    Apr 2006

Който иска да тормози, ще си купи импулсна карта за уличен телефон без да си дава данните, и пак ще тормози. Ако въведат пък и за тях такъв закон, ще се върже незаконно към някоя кутия в някое мазе на някой блок и ПАК ще тормози. Кредитните карти като са толкова пазени и има толкова закони за тях, пак се използват в интернет чрез измама.
    Капака на шоуто беше монтирането на 'Spyware'-a в центъра на София, говоря за десетките камери от Орлов Мост до Св. Неделя дето ги има вече и до подлезите, че и в парка дори.
    Пари за такава скъпа техника има, ама пари да запълнят дупките по пътищата няма. Какво му дреме на държавния служител, нали кара държавна кола, която ремонтира с парите от данъкоплатците..
    Продължавайте да нямате против и да се съгласявате с малките закончета, които постепенно отнемат малката ви свобода и в крайна сметка ще стане по-зле от военен режим и от тоталитарна държава.

13. Senior Member Аватара на ru-boy
    Тук е от
    Jan 2000

Няма такова нещо, като анонимна карта бъдете сигурни. Номера на картата + IMEI + сигнала на GSM-а към клетката + апаратурата на полицията е ... кой е анонимен тогава? Приказки за наивници.

14.  

15. Super Moderator Аватара на FearMe
    Тук е от
    Jan 2001

ru, правилно!

когато някой номер бъде заподозрян в криминални деяния, ЧАК тогава нека се търси кой, къде, кога и т.н. е използвал този номер във връзка с въпросните деяния.

lupus, не да ти противореча, но те моля да кажеш един предмет, който според теб не може да се използва за нещо лошо.
    знаеш ли колко лесно мога да те удуша с дамски чорапогащник? да вземем и техните продажби да регистрираме....

16. bufo
    Guest

И в Англия картите се купуват без лична карта,дори са щастливи да ти дадат още една безплатно.
    То това е простотия на SuperMan Бойко Б.* че видите ли анонимна карта+гсм можели да се използват за дистанционна детонация на бомби.
    То за тази работа хората са направили дист. детонатори ,който сигурно са по-евтини и надеждни.
    СмЕх

17. Senior Member Аватара на Lupus
    Тук е от
    Aug 2003
    Живее в
    София

Цитат Първоначално публикувано от FearMe
    lupus, не да ти противореча, но те моля да кажеш един предмет, който според теб не може да се използва за нещо лошо.
    знаеш ли колко лесно мога да те удуша с дамски чорапогащник? да вземем и техните продажби да регистрираме....
    Няма такъв! Пурата на Клинтън е най-доброто доказателство.

18. Junior Member Аватара на Localghost1
    Тук е от
    Apr 2006

Цитат Първоначално публикувано от ru-boy
    Няма такова нещо, като анонимна карта бъдете сигурни. Номера на картата + IMEI + сигнала на GSM-а към клетката + апаратурата на полицията е ... кой е анонимен тогава? Приказки за наивници.
    Както FearMe спомена, горепосочените фактори могат да помогнат, когато някой е заподозрян. Когато нямаш заподозрян обаче, се използва филтриране на определени фрази и думички от цялата база данни на смс-ите примерно. Да, всички смс-и се логват от системата
    Но едно е да си вършат работата органите на реда като имат заподозрян, а друго е да логват абсолютно всички абонати.

Сподели във Facebook Сподели в Google Plus Сподели в Twitter Изпрати на Email Сподели в LinkedIn
Страница 2 от 3 ПърваПърва 123 ПоследноПоследно

Подобни теми

1. Лични данни
    От zombayo1 във форум Дъра-Бъра
    Отговори: 1
    Последно: 17-11-10, 19:35
  2. СЪБИРАТ ВЕЧЕ ИМЕНАТА ЗА ПРЕДПЛАТЕНИТЕ КАРТИ
    От Lupus във форум Коментирай новина
    Отговори: 2
    Последно: 17-09-09, 00:34
  3. SIM карта само срещу паспорт
    От Lupus във форум Коментирай новина
    Отговори: 20
    Последно: 03-04-08, 00:59
  4. Интересен казус с предплатените карти
    От Lupus във форум Дъра-Бъра
    Отговори: 1
    Последно: 11-01-06, 12:23
  5. WAP от Глобул и Мтел за предплатените карти
    От Cko във форум Смартфони, телефони
    Отговори: 10
    Последно: 25-06-03, 15:45

SetCombG.com
SetCombG.com е портален сайт и Форум за битова техника, телевизори, климатици, лаптопи и смартфони, създаден през 1999 година.
Заедно сме над 20 години!
Следвай ни
Горе