Страница 2 от 3 ПърваПърва 123 ПоследноПоследно
Резултати от 16 до 30 от общо 36

Новина или реклама ?

Сподели във Facebook Сподели в Twitter Изпрати на Email Сподели в LinkedIn
  1. Senior Member
    Тук е от
    Dec 2003

Re: Новина или реклама ?

ICQ Snif

Снифер на съобщения по ICQ, AIM, IRC, MSN и email-писма в локална мрежа, работещ в реално време. Включва ARP-спуфер, позволяващ прехващане на трафика извън мрежовите комутатори (switches)

Източник: SoftKey Bulgaria
    Свали: тук
    Откога SetCom започна да подпомага некоректните мераци на младите (или не чак толкова млади) хаХерчета за крадене на пароли, логове и т.н.?

Отделно от това, като че ли в 50-ина % от "новините" става дума всъщност за отдавна известни програми - визирам например т.нар. Friendly Net Watcher, който буквално по нищо не се различава от отдавна известния KillWatcher или пък от NetWatcher-приложението на програмката NetView - също отдавна известна...

Ето ТУК си личи колко "нова" е въпросната програма (не че разбрах кое толкова й е по-friendly от на другите споменати).

Но както и да е - това беше само дребен пример; реално, важен e принципът.

Поддържам идеята, че това са по-скоро самореклами на въпросния/ата SoftKey. :knuppel2:

2.  

3. kod
    kod е офлайн
    Administrator Аватара на kod
    Тук е от
    Jul 2000
    Живее в
    София

Реагирате първосигнално според мен...
    При всички положения е по-добре с повече новини, отколкото с по 2 на месец. Или не? Ако твърдо кажете не... ще мислим нещо.
    На мен силите и времето ми стигат за толкова - 2-3 месечно.
    Оттам нататък се опитвам по някакъв начин да поддържам сайта по-интересен. И това сега е един вариант за това. Предложете други, било с ваше участие или само като идеи.

4. kod
    kod е офлайн
    Тук е от
    Jul 2000
    Живее в
    София

Код:
    set oRs = con.Execute("SELECT Count(*) AS cnt from xxxxxx where autor = " & Request("autor") & " AND date = " & CDbl(date))
    if oRs >7 then.... стига толкова
    Това задоволява ли недоволните да взема да го въведа от утре, вдругиден?

5. Senior Member
    Тук е от
    Mar 2003

Аз не разбирам рекламата на DEMO елементарни игри, 15-20 от един и същ производител каква новина е и на кого е интересна.
    Да бъде в едно - много "приятни" ДЕМО игри - добре. Или поне да не бяха ДЕМО !

Иначе естествено ще се пише "източник", но нека да е на качествен материал

6. Member Аватара на panevdd
    Тук е от
    Jul 2003

Хайде и аз да си кажа мнението...
    Хубаво е, че има раздвижване на новините в заглавната страница, независимо за какъв вид софтуер става въпрос. Имам обаче няколко препоръки:
    1. Нека да присъстват и новини от света на хардуера, ИНТЕРНЕТ и мобилните комуникации. Някак "еднотипно" ми се вижда да се представя единствено софтуер.
    2. За представянето на дадена програма 2 - 3 изречения не са достатъчни, понякога дори в readme-то има повече... Мен като потенциален потребител ме интересуват неща като системни изисквания, съвместимост, стабилност на програмата. Щом е новина, нека да бъде обстоен преглед, да съдържа информация за лиценза, заеманите ресурси, има ли го преведено на български език, има ли безплатен аналог (ако е платено) и т. н. т.
    3. Нека да се изтъква основателна причина да посетя сайта, от където идва новината - предоставяне на допълнителна информация, форум на български за съответната програма, упътване за работата с нея, забелязани проблеми...
    В момента, посещавайки setcom, хвърлям един поглед на заглавната страница, и ако нещо ми "хване окото" - copy-paste в google и посещавам сайта на производителя. Т. е., целият труд на Softkey Bulgaria се обезсмисля, поне относно броят на моите посощения на сайта им.

7. Member
    Тук е от
    Dec 2003

Цитат Първоначално публикувано от КрИс
    При всички положения е по-добре с повече новини, отколкото с по 2 на месец. Или не? Ако твърдо кажете не... ще мислим нещо.
    Аз не съм съгласен с това мислене . И ще кажа защо, в интернет е пълно с разни глупави новинарски сайтове.. от рода на Софткей !* Когато някои няма какво да прави с времето си, ще отваря и ще чете глупости. Обаче когато някои има по 10-15мин да отвори новинарски сайт и отваря Сетком - Повярвайте ми много е дразнещо да чета за новата версия на Бомберман ! , която може да се изтегли от Софткей, а източника на информация е Софткей отново.

По добре малко новини, ама запомнящи..

А и още нещо, за тия от Софтекй - с тия портокали сайта изобщо не прилича на сайт за компютри, а на шарена сергия за плодове. И отделно където ползвате готовия ПХП скритп за новини, изглежда още по тъп сайта. (тия новини от софткей, със линкове към собствената им страница, много ме дразнят)

8.  

9. Senior Member Аватара на Kayso
    Тук е от
    Apr 2002

Моето мнение:

Новините са си супер - да престанат обаче тези идиотщини с Crazy Tetris и тн.

Софтуер - ОК., ама тея игри, просто не им е мястото на заглавната странциа като новини. Това не са новини !

10. Senior Member
    Тук е от
    Dec 2003

На мен ми хрумва нещо друго - при положение, че количеството новини на ден е сравнително прилично (разбирайте - немалко), защо да не се разделят тези новини по тематика?

Например, най-общо: Софтуерна (Общ, Специализиран, Игри, ...) и Хардуерна част... Или пък по някакъв друг начин (давайте предложения?), като в крайна сметка идеята е да няма един огромен неподреден списък, а нещо къде-къде по-сортирано...

Промяна:

Цитат Първоначално публикувано от Кайсо
    Софтуер - ОК., ама тея игри, просто не им е мястото на заглавната странциа като новини. Това не са новини !
    То и голяма част от софтуерните новини всъщност не са новини... По-скоро нещата ми изглеждат като разбор на всякакви програми (полезни или безполезни).

Ок, нека да има повече, но поне да изглежда подредено някак.

11. kod
    kod е офлайн
    Тук е от
    Jul 2000
    Живее в
    София

Цитат Първоначално публикувано от BerkStock
    На мен ми хрумва нещо друго - при положение, че количеството новини на ден е сравнително прилично (разбирайте - немалко), защо да не се разделят тези новини по тематика?
    Идеята е добра, но... просто не знам колко време ще продължи този наплив на новини..
    От вчера работи ново скриптче, колкото да се види полза има ли от него. Вече никой автор не може да публикува повече от 5 новини на ден.
    Сега... остава да се види дали това ще доведе до подбор и ще има по-качествени новини или... просто ще се сллагат които и да е 5.

12. kod
    kod е офлайн
    Тук е от
    Jul 2000
    Живее в
    София

Цитат Първоначално публикувано от g_ishkitiev
    Повярвайте ми много е дразнещо да чета за новата версия на Бомберман !
    Добре се, а защо я четеш тогава??? Прескочи я и погледни дали долната не ти е интересна.

13. Member
    Тук е от
    Nov 2004

Цитат Първоначално публикувано от КрИс
    Идеята е добра, но... просто не знам колко време ще продължи този наплив на новини..
    От вчера работи ново скриптче, колкото да се види полза има ли от него. Вече никой автор не може да публикува повече от 5 новини на ден.
    Сега... остава да се види дали това ще доведе до подбор и ще има по-качествени новини или... просто ще се сллагат които и да е 5.
    То хубаво, ама се е появила шеста новина.

14.  

15. kod
    kod е офлайн
    Тук е от
    Jul 2000
    Живее в
    София

дам, малка грешка в скрипта
    По 6 на ден може сега, ще го оправя...

PS - Принципно сте прави, сега се зачетох в "новините", това не са новини, а безразборно представяне на софтуер - стар, нов... всичко наред.
    Предупредил съм Softkey, че от утре няма да може да "помага" повече на сайта ни, така че се успокойте, няма да има повече такива новини.

16. Senior Member
    Тук е от
    Aug 2005

а може би е добра идея да се модерират новините? примерно да трябва трима newsman-ове да кажат да за да излезе на сайта. така горедолу ще се реши проблема с качеството...

17. kod
    kod е офлайн
    Тук е от
    Jul 2000
    Живее в
    София

Ако имаше 3-ма "newsman"-ове, които да казват какво да излезе и какво не просто щяха да пишат новини вместо да се занимават с преглед на вече написани такива.

18. Senior Member
    Тук е от
    Aug 2005

мдам... и на мене ми хрумна това ама май пиша малко по-бързо от колкото мисля

Сподели във Facebook Сподели в Google Plus Сподели в Twitter Изпрати на Email Сподели в LinkedIn
Страница 2 от 3 ПърваПърва 123 ПоследноПоследно

Подобни теми

1. новина за конкурс с награда готина екскурзия
    От gp20 във форум Коментирай новина
    Отговори: 0
    Последно: 09-11-10, 10:58
  2. Отговори: 4
    Последно: 20-07-06, 21:09
  3. не знам дали е вярно, ама на новина ми прилича
    От zaphodb във форум Коментирай новина
    Отговори: 1
    Последно: 30-05-06, 14:36
  4. Коментирай новина: смях на Цариградско!
    От BerkStock във форум Дъра-Бъра
    Отговори: 1
    Последно: 17-01-06, 11:04
  5. Ако не е измама ще е Новина
    От chavv във форум Коментирай новина
    Отговори: 12
    Последно: 30-12-01, 19:32

SetCombG.com
SetCombG.com е портален сайт и Форум за битова техника, телевизори, климатици, лаптопи и смартфони, създаден през 1999 година.
Заедно сме над 20 години!
Следвай ни
Горе