Страница 2 от 3 ПърваПърва 123 ПоследноПоследно
Резултати от 16 до 30 от общо 36

Софтуерът поскъпва до 30% догодина

Сподели във Facebook Сподели в Twitter Изпрати на Email Сподели в LinkedIn
  1. Member
    Тук е от
    Aug 2005

Re: Софтуерът поскъпва до 30% догодина

Те щели да вдигнат 300% заплатите, та какво са 30% повече за М$-ски софтуер.

2.  

3. Member
    Тук е от
    Jun 2001

Аз смея да се определя като човек който нито е сляп фен на уиндоус, нито на линукс а се опитвам реално да ги съпоставям. Виндовс юзър съм.
    Основните аргументи на 2-те страни
    1. Линукс иска да си завършил ядрена физика, да програмираш свободно на поне 7 езика, като между тях задължително асемблер за поне 3 архитектури за да можеш да го инсталираш дори, камо ли да работиш
    Ц. Имаше нещо такова когато за пръв път пробвах линукс преди... беш ли го... 10 години... сумрачните епохи без интернет, сега положението е коренно по-различно, има 1 торба дистрибуции с които можеш да гледаш филми, да си пишеш документи и да си джиткаш игри без да видиш конзола, като и инсталацията е на български дори. Убунту/Кубунту например. Има разбира се и дистрибуции които не идват компилирани изобщо а трябва сам да си ги правиш, но никой никого не задължава.

2. Добре де, инсталираш линукс и после? Едно нещо да се пипне и всичко се осира
    имал съм такива проблеми, при инсталиране на програми "външни" за дистрибуцията, които ъпдейтват 30-тина други неща за да запалят, да не говоря че за повечето инсталации имаше "уолктру" на по десетина страници, но това беше доста преди, сега, ако мога да дам за пример кубунту, чак аналогия на адд/ремове програмс си има, виждаш списък от терабайти софтуер от репозиторито и след "цък-цък" и цигара време си имаш програмата инсталирана и със същото усилие - махната

3. Игрите не вървят под линукс
    Ммм... повечето в момента работят и както гледам, с всеки час броя им се увеличава, скоро ще са май всички. Има разбира се малко уловки тука - настройката на уайнх-а е кофти, персонална за игра, а трансгейминг пакета в който ги има готови е платен (освен ако не си го компилираш сам).

4. Уиндоус програмите ми не работят под линукс
    Повечето да, но все пак, факта че има дори такива които работят е впечатляващ А все повече производители пускат версии и за линукс.

5. Не мога да работя на линукс защото няма програмите които ми трябват
    Въпроса има 2 страни. От една, въпреки че линукс се ползва на 1-2% от пц-тата, маниаците са много и софтуер има бол. Почти за всичко има еквивалент, така че няма страшно, но точно "еквивалент" е ключовата дума. Има няколко ситуации тука
    - човек използващ уиндоус за удоволствие - интернет, малко джитки, филми, музика, нищо ангажиращо - лесно може да мигрира към линукс, освем някои проблеми с игрите друго всичко е въпрос на свикване че не оранжевата светкавичка пуска музиката
    - човек работещ с уиндоус, използващ или програми които работят и на 2-те системи, или файловете са съвместими - офис документи например - той също може да мигрира без проблеми, остава времето за свикване
    - човек работещ с уиндоус, използващ или програми които са без еквивалент, или е натрупал огромно количество файлове които не може да конвертира - тука е истинския проблем. Има такива програми без еквивалент, аз съм в такова положение където се налага да използвам определени продукти и според производителите им версия за линукс няма и да има, така че искам или не съм задължен да ползвам уиндоус. Има и вариант, при който си работил на програмата Х под уиндоус 5 години, създал си тонове неща, и дори програмата У в линукс да е много по-добра, да почнеш отначало е от много трудно до невъзможно.

Уф омръзна ми да пиша
    Накратко какво ме дразни във фанатиците на 2-та ос-а:
    Уиндоус: изказват се неподготвени за линукс за нещо които никога не са пробвали и поне не са се постарали да проучат как стои въпроса
    Линукс: не успяват да осъзнаят че все пак има основателни причини някой да ползва уиндоус, както и сляпата защита на всичко линукско независимо че както всяка ос/програма/изобщо всичко, той не е идеален

Айде стига толкоз за сега

4. Senior Member
    Тук е от
    Dec 2000

Много точен обзор!

5. Member
    Тук е от
    Aug 2005

Кучето скача според тоягата. Ако затегнат законите и (да не повярваш) започнеме да ги изпълняваме, то Линукса ще е единственият разумен избор за обрания до шушка от държавата български бизнесмен.
    Засега уиндоуса е с неуспорими предимства, просто е правен за малоумни.

6. Member
    Тук е от
    May 2006

Цитат Първоначално публикувано от Lukan
    Кучето скача според тоягата. Ако затегнат законите и (да не повярваш) започнеме да ги изпълняваме, то Линукса ще е единственият разумен избор за обрания до шушка от държавата български бизнесмен.
    Засега уиндоуса е с неуспорими предимства, просто е правен за малоумни.
    пак ще си говорим*

щото като затегнат контрола и всички почнат да си плащат за ОС-тата - изведнъж ще се окаже, че и Линух-а е платен...

ма той още и сега си е платен.

аз съм с ОО, ама не съм чел подробно EULA - може да се окаже в един момент, че за "комерсиални" цели(в бацането) ОО си е съвсем платен....(не твърдя, просто предполагам, щото ме мързи да чета).

добавено

тук пише, че е безплатен ОО за комерсиални цели :

http://www.openoffice.org/FAQs/mostfaqs.html#1

7. Senior Member
    Тук е от
    Dec 2000

zaphodb, преди да почнеш да плещиш глупости по форумите, по-добре си "напиши домашното".

Чудех се дали да отворя нова тема, но реших да използвам тази. По отношение на това колко се чака да може да се пусне нова игра под линукс. Ами преценете сами, от 2 седмици се каня да пробвам, но едва вчера стигнах до там. Предлагам да видите как изглежда "Heroes of Мight and Мagic 5" под линукс, резoлюция 1024х768, настройки за максимално качество, видео-карта GF4 MX440. Не зная дали под Windows е по-красиво, но аз лично съм очарован от работата на разработчиците.

[img width=800 height=600]http://free.d2-online.net/pics/0.jpeg[/img]

[img width=800 height=600]http://free.d2-online.net/pics/1.jpeg[/img]

[img width=800 height=600]http://free.d2-online.net/pics/2.jpeg[/img]

[img width=800 height=600]http://free.d2-online.net/pics/3.jpeg[/img]

[img width=800 height=600]http://free.d2-online.net/pics/4.jpeg[/img]

[img width=800 height=600]http://free.d2-online.net/pics/5.jpeg[/img]

[img width=800 height=600]http://free.d2-online.net/pics/6.jpeg[/img]

[img width=800 height=600]http://free.d2-online.net/pics/7.jpeg[/img]

[img width=800 height=600]http://free.d2-online.net/pics/8.jpeg[/img]

[img width=800 height=600]http://free.d2-online.net/pics/9.jpeg[/img]

[img width=800 height=600]http://free.d2-online.net/pics/10.jpeg[/img]

[img width=800 height=600]http://free.d2-online.net/pics/11.jpeg[/img]

[img width=800 height=600]http://free.d2-online.net/pics/12.jpeg[/img]

8.  

9. Member
    Тук е от
    May 2006

Цитат Първоначално публикувано от Ghost
    zaphodb, преди да почнеш да плещиш глупости по форумите, ......

мразя да плещя глупости(сигурно съм човека с най-много саморедактирани мнения тук).

ето няколко линка :

http://techupdate.zdnet.com/techupda...907876,00.html

http://www.itweek.co.uk/computing/an...nux-works-best

има още много - който му се търси ще намери.

сега ще кажете, че "интерпретирам евангелието" както ми е угодно, ама :

- те американците не са толкоз прости, бе хора !

прости прости, ама обожават парите(даже са ги издигнали в култ).

ако линух беше по-евтин от Win - веднага в америка на 95% от компите щеше да е накачен линух!

п.п.

за оо проверих - май се оказва напълно безплатен.

10. Senior Member
    Тук е от
    Dec 2000

В САЩ процентно се ползва повече линукс отколкото у нас. Дори вече във филмите се вижда, че на монитора не се мотае новоинсталиран Windows, а интерфейс работещ върху X-сървър технологията.
    Линкове с малоумна пропаганда, че [red]безплатния софтуер излиза по-скъп (!?)[/red], мога и сам да си намеря. Благодаря ти, че си се постарал.

Все пак защо ВСЕ ОЩЕ Windows се ползва повече:
    (сериозните прични според мен)

1) От гледна точка на бизнеса: Подмяната на каквато и да е система е тежка изпитание за фирмите. Докато се извършва миграцията, тяхната дейност е ограничена, ако не и нулева. В повечето случаи е по-добре да НЕ намаляват разходите си за ИТ, но да произвеждат с пълния си капацитет, отколкото да преминат на по-добра система, но за известен период да работят с намалена мощност.

Илюстрирано с пример:

"Драги, клиенти

Поради мигриране на компютърните ни системи,
    със съжаление Ви информираме, че:
    - срокът за изпълнение на вашите поръчки ще бъде удължен с 50%
    - до края на месеца нови поръчки няма да приемаме.
    Молим, да ни извините за причиненото неудобство"

....и драгите клиенти тичат при конкуренцията, защото не могат да чакат.

Колкото по-голяма е фирмата, толковоа по-силни са двата ефекта от миграцията (негативния при извършването на миграцията и позитивния след приключването на миграцията). Въпросът е колко време е необходимо спестените средства от ползването на новата система да покрият пропуснатите ползи и загубите от извършването на миграцията. Малко са управителите, които биха поели отговорността да се подпишат под подобно решение за миграция.

2) От гледна точка за лично ползване: Все повече хора поглеждат към алтернива на Windows и все повече хора го изоставят. Процеса би се развивал с много по-висока скорост, ако такива като теб не плещеха глупости по форумите, повтаряйки като папагали това, което са чули/прочели някъде, без да го анализират дори за секунда. Едно негативно неподплатено със сериозни аргументи изказване нанася много по-силен удар в/у имиджа на безплатния софтуер, отколкото всички аргументи, които могат да се напишат в защита на обратната теза.
    "Нека тръгне приказка, че сестра ти е курва, пък ти после обяснявай, че нямаш сестра"...

Досещам се какво минава през главите на много от защитниците на Windows: Бреейй тва вчера дет ми го показа оня приятел голяма работа беше...Тряа и аз да си го инсталирам...Ама, да му се не види, ся съм много печен с Windows-a , а с онова чудо ще съм новобранец. Ами ако не успея да го подкарам?..Това ще е удар по гордостта ми. Да, бе!...То е ясно, че "аз мога, ама не ми се занимава"...А и като погледнем "реално" Windows-a хич не е толко лош, к'во му е. Даже си е супер - я гледай как съм си го наточил. В същност тия линукси изобщо не са толко хубави...Даже са голем буклук...само за психари, дето да им е грозно...аре у лево...ша се занимавам тука 2 години да си туря една снимка на десктопа, а и кьорава програма не може да тръгне под тъпиа му лAЙнукс...смотана работа!

Най-лесно е като сме затънали в лайната да мятаме по всички наоколо. Защо един път не се намери някой защитник на Windows, който да каже с какво Windows е по-добър, ами всички само плюят по другите системи и изтъкват недостатъците им, без дори да ги познават? Може би, защото друг избор няма. След като всички знаем колко е омазан Windows, та дори сме свикнали с този факт и го приемаме за нещо нормално, излиза, че защитниците на "праволинейната вяра" така са затънали до гушата, че дори да се отвръща на опетняването, за тях по-лошо няма как да стане. Защо тогава те да не оцапат наоколо, колкото се може повече, че да няма голяма разлика...

Аман!

11. Member
    Тук е от
    May 2006

добре де - линух е върха !* :coolsmiley: - щом казваш* *:coolsmiley:

нека си го слагат хората - все ми е едно дали ще взимам 10-15 лв за преинсталация на Уин или на линух.*

ама с линух не мога да им смогна на проблемите, докато с уин ми запълват регулярно и постоянно времето - ако всички минат на линух - ще трябва да бацам денонощно и да вдигна тарифата на 30-50 лв и няма да ми остава никакво време за пиене...*

12. etg
    etg е офлайн
    Administrator
    Тук е от
    Dec 2000

Точно обратното е, ще си скъсаш задника от бачкане за известно време и след това ще умреш от глад.

13. Member
    Тук е от
    May 2006

Цитат Първоначално публикувано от etg
    Точно обратното е, ще си скъсаш задника от бачкане за известно време и след това ще умреш от глад.
    да бе !

щото ония с линух не искат да си ъпгрейднат звуковата карта например....*

това да не ти е Уин - цъкай на Setup(.exe) и рестартирай(евентуално),* и готово : ...."супа топчета - греби с лъжицата и яж .."

:coolsmiley:

или както викаше ДюкНюкем едно време:* - "Пиисъвкейк"*

14.  

15. Member
    Тук е от
    Nov 2004

След като прочетох повечето до тук започвам да мисля за линукс.

16. Senior Member
    Тук е от
    Dec 2000

Цитат Първоначално публикувано от zaphodb
    мразя да плещя глупости(сигурно съм човека с най-много саморедактирани мнения тук).
    Предполагам предното ти изказване [1] е типичен пример за това как не плещиш простотии и си човекът, който най-внимателно си саморедактира мненията. Ако имаш предвид редактирането, което направи в по-предния си пост, свалям ти шапка!

Първо каза, че най-вероятно OpenOffice [red]НЕ E[/red] безплатен при употреба в дейност свързана със заплащене, след което си редактира мнението и написа, че [red]Е безплатен[/red]...

Поне ти прави чест, че не изтри какво си казал преди това.

Очаквам да направиш същото и по отношение на изказанато съмнение за възможността GNU/Linux да стане платен, защото, ако беше се поинтересувал поне малко от идеологията, историята и начина на развитие GNU/Linux, щеше да знаеш, че това е невъзможно.

Само да те осветля, че единия от линковете, които си посочил, за доказателство, че "Линукс излиза по-скъп от Windows" в същност твърди ТОЧНО ОБРАТНОТО:

http://techupdate.zdnet.com/techupda...907876,00.html
    Support savings
    The RFG study also looked at system support costs. Among the companies surveyed, the study found few that were paying for Linux support; instead, they used free support online. Obviously, commercial support options would add to the Linux TCO equation.

According to the study, the three-year cost of a 100,000-hit processing unit was significantly different among the systems:

* Solaris: $561,520
    * Windows: $190,662
    * Linux: $74,475

"The Microsoft case has always been 'Linux isn't free,' and they're losing sight of something these days," Robinson said. "Nobody's saying Linux is free anymore. Our number here is $74,000 for a three-year deployment. The news is that, despite it not being free, it's still considerably cheaper and is more flexible with licensing."

-Как точно го каза?

-Я, пак?
    - Още веднъж?

Сега да ти отговоря на последната за момента изява:

[1]
    да бе !

щото ония с линух не искат да си ъпгрейднат звуковата карта например....

това да не ти е Уин - цъкай на Setup(.exe) и рестартирай(евентуално) и готово :

- "Супа топчета - греби с лъжицата и яж .."

:coolsmiley:

или както викаше ДюкНюкем едно време: - "Пиисъвкейк"

Отговарям ти:
    Bring it on!, Duke Nukem
    Продължаваш да сипеш мръсотия с голямата лопата, но вече ставаш..сам прецени точно какъв.

Само ще ти кажа (преди да почнеш да взимаш, каквито и да е пари за инсталация на линукс, за да не те бият после), че в GNU/Linux драйвер не само за звукова карта, ами за каквото и да е, се сменя, без да рестартираш цялата машина. Въпрос на архитектура. Това не е Windows 98, където при опит за смяна на IP адреса да трябва да рестартираш. И на всичкото отгоре, въпреки обещанието пред Господ да не изразяваш повече желанието си за полово сношение с майката на Бил Гейтс, въпреки че си плюл 3 пъти в пазвата "против уроки" и въпреки че си целунал талисмана си...въпреки всичко, да видиш, че пак "мрежата не работи" след рестарта...

17. Senior Member Аватара на ru-boy
    Тук е от
    Jan 2000

Ще ме скъсате от смях ....

18. Senior Member
    Тук е от
    Feb 2003

- те американците не са толкоз прости, бе хора !
    Наистина, не са толкоз ПРОСТИ, МНОГО по-прости са, не забравяй че всички са потомци на убийци, крадци и прочее отрепки избягала от Европа омешано с алчни еврей и търгаши, дето пък набътват какво ли не на същите тия горецитираните.

и малка поправка на @Ghost
    по Всички американски филми - стари и нови, Навсякъде по комповете се мъдрят едни ЯБЪЛКИ

Сподели във Facebook Сподели в Google Plus Сподели в Twitter Изпрати на Email Сподели в LinkedIn
Страница 2 от 3 ПърваПърва 123 ПоследноПоследно

Подобни теми

1. Догодина излиза нов Windows, обяви Бил Гейтс
    От sclera_bg във форум Коментирай новина
    Отговори: 2
    Последно: 07-04-08, 19:14
  2. Догодина AMD ще се откаже от производството на чипове?
    От IvO™ във форум Процесори и Дънни платки
    Отговори: 54
    Последно: 11-12-07, 18:15
  3. Skype поскъпва?
    От Araiz във форум Общ - софтуер
    Отговори: 3
    Последно: 19-01-07, 22:32
  4. Токът поскъпва от 1 юли?
    От IvO™ във форум Коментирай новина
    Отговори: 16
    Последно: 08-06-06, 15:17
  5. Токът за бита поскъпва “плавно” с още 30%
    От BerkStock във форум Коментирай новина
    Отговори: 18
    Последно: 30-03-06, 22:22

SetCombG.com
SetCombG.com е портален сайт и Форум за битова техника, телевизори, климатици, лаптопи и смартфони, създаден през 1999 година.
Заедно сме над 20 години!
Следвай ни
Горе