Страница 2 от 2 ПърваПърва 12
Резултати от 16 до 26 от общо 26

Бил Гейтс ни дава евтини компютри

Сподели във Facebook Сподели в Twitter Изпрати на Email Сподели в LinkedIn
  1. Member
    Тук е от
    Aug 2005

Re: Бил Гейтс ни дава евтини компютри

Няма безплатни обяди, аз така знам.

2.  

3. Senior Member
    Тук е от
    Aug 2005

Цитат Първоначално публикувано от Slero
    Леле какъв смут би настанал... спомнете си само "Боговете сигурно са полудели" - I част... с бутилката от Coca-cola
    дреме му на някой. тия щайги струват 100 долара парчето. затова и се казват 100-dollar-computer. щом гугъл го правят начи има далавера в това. сигурно има и гпс-и и ще им следят миграциите, като пръстенчетата на дивите животни.

4. Member
    Тук е от
    Aug 2005

Цитат Първоначално публикувано от Slero
    Да не бъркаш нещо с Димитър Калчев
    Точно щото не е наясно с нещата и бърка Костов с Калчев, то нали е все с "К", също като кон и кокошка.

5. Senior Member
    Тук е от
    Dec 2000

Какъв Костов, какъв Калчев...става дума за Цар Киро!

Цитат Първоначално публикувано от Flex
    Размисли и страсти на тема "умни компютри". Според повечето хора които познавам "умен" човек не означава човек с логическо мислене, а такъв който е успял да натъпче в главата си определено количество информация. Въпреки че е по-скоро обратното - неуслужлив мозък разчита на логика много повече отколкото на масиви сдъвкана информация, както и аз лично познавам хора с коефициент на интелигентност 3 но способни да запомнят една книга наизуст от първото прочитане, това не накърнява определението за "умен". Та в тоя аспект пц с няколко пдф-а на него си е отличник, а такова с енциклопедия британика 2006 е гений просто. Нищо нередно няма в определението на журналистите, то си е масова практика
    Тая история с умните хора май обърква доста...хора. Умен за мен значи интелигентен. Интелект за мен е способността на мозъка да приема, обработва, и предава дадено количество информация за единица време.

Това ще рече, че човек, който има много къса памет, въпреки способността си за логично мислене, не е много умен, защото издъхва при работа с големи обеми информация. Примерът даден от теб, представлява обратният случай - поема огромни количества, но никакъв го няма при обработката (тези ме дразнят най-много, типична черта на "зубърите"). Третият вариянт: приема, обработва и после не може да предаде навън резултатите. "Xубав кон, ама кьорав". Такива обикновено са т.нар. "природно интелигентни" хора, но с ниска обща култура.

Като отнесем понятието "умен" към компютрите, ще излезе, че си трябва и хард диск големичък да има (ако може даже да са няколко в RAID навързани) и РАМ да се намира повечко, а пък и процесорчето трябва да щрака бързичко, да обработва много MIPS. Най-после за предаването - ами нужни са хубави видео и аудио карти плюс големичък монитор, може дори за домашно кино да помислим..или е малко прекалено, а? )...Както и да е, истината е, че няма как хем да е умен, хем да е евтин един копютър - капацитета си струва пари. Както знаем, Windows на глупав компютър не работи добре. Значи за хубави машинки иде реч, демек за много пари става дума. Пак ще се краде на едро. Ще се дострояват хотелите и нови ще се почват.

Преди няколко години правителството на някоя азиатска държава (мисля Тайланд) обяви, програма за евтини компютри. Естествено с линукс, защото нямали пари. Доколкото е вярна статията, която четох, Майкрософт, само и само да не се случи такова нещо, са снабдили въпросното правителство с компютри с инсталиран Windows на цена 20 щатски долара за бройка.
    Не зная вярно ли е, но ми се струва напълно възможно.
    Просто не искам да правя сравнение с това, което става в наш'та мила Татковина....

6. Senior Member
    Тук е от
    Dec 2000

Бреейй! Чудна работа. Памет изглежда имам - намерих линк за Тайланд и М$. Излиза, че съм го чел 2003-2004 г. и още помня. Като си гледам предния пост, очевиндо и в предаването ме бива. Пък и логика май не липсва...Ха, обяснете ми тогава що съм толко тъп! ;-)

Има неточности в казаното от мен по-горе. Не ставало дума за 20$, а за 37$, но компютърът бил с Windows + MS Office. Тук само софтуерът се продава за > 600$. Горе-долу така е било и в Тайланд, преди да се вземе решението за ползване на безплатен софтуер. Като прибавим и цената на "умната машинка"....тамън 37$ идва. Излиза, че за да вземеш машината, ти се дават пари. 500 и няколко долара. Аз мисля да си "купя" няколко "умни машинки", при което ще помоля да си задържат Windows-а и Офиса. Парите които ще имат да ми дават приемам "и кеш, и на ръка, и в брой"...няма проблеми ;-))))))

ЛИНКЪТ...с голямо главно Л:
    http://www.linuxinsider.com/story/32110.html

П.П.
    Обещавам, че даже всеки месец ще си купувам поне по 1-2 компютъра от въпросната програма! ;-)))

7. Member
    Тук е от
    Jun 2001

хехе чудно, а нашите веднага се надупиха и трупнаха еквивалента на трезора на чичо скрудж на миркомеките. Лошо...
    А за умността, съм напълно съгласен, дефиницията ти за умен компютър трябва да влезе в тълковните речници
    От друга страна пц-тата поумняват с дни, а хората затъпяват, имаше някаква плачевна статия наскоро че средната оценка от изпита по математика след 7-ми клас била 3.20 а народа масово окапвал на всяка задача дето иска малко мислене. Тефал мисли за всичко мдам...

8.  

9. Senior Member
    Тук е от
    Feb 2003

Понеже ми разводнихте темата с какви ли не простотии, да ви сипя и аз малко зоб.
    Умен KOMPЮТЪР - НЕМА, компютъра е толкова умен, колкот е умен един радиопарат или един кран за чешмата.
    Всяко едно устройство е сбор от компоненти, които сами по себеси не правят нищо.
    Ха остави вечерта СУПЕР НАТРУФЕНИЯ си компютър @Ghost, ей така да си седи, па да видим до сутринта дали ще се 'сети' да се включи дори?
    Ха не му инсталирай никаква ОС, и не щракай с мишката или клавиатурата пред него, па да видим дали ще свърши каквото и да е?
    Умни и глупави компютри НЯМА. Има Знаещи и Незнаещи ПРЕДКЛАВИАТУРНИ устройства.

10. Member
    Тук е от
    Jun 2001

Сеща се! Има една такава опцийка в биос... ама не си спомням кога съм го спирал изобщо та да го проверя
    Аааа за умните и глупавите пцта ти беше виновен с онова червенкото горе
    Моя си е умен, оставил съм го да мисли вместо мен, а скоро и лекарство за рака ще измисли разправя

11. Senior Member
    Тук е от
    Dec 2000

Цитат Първоначално публикувано от Black Adder
    Понеже ми разводнихте темата с какви ли не простотии, да ви сипя и аз малко зоб.
    Тя пък силната тема....
    Умен KOMPЮТЪР - НЕМА, компютъра е толкова умен, колкот е умен един радиопарат или един кран за чешмата.
    Всяко едно устройство е сбор от компоненти, които сами по себеси не правят нищо.
    Нима човек не е сбор от компоненти?
    Ти какво, да не се притесни, че ще вземе да излезе, че компютрите са по-умни от тебе? ;-)

Ха остави вечерта СУПЕР НАТРУФЕНИЯ си компютър @Ghost, ей така да си седи, па да видим до сутринта дали ще се 'сети' да се включи дори?
    Ха не му инсталирай никаква ОС, и не щракай с мишката или клавиатурата пред него, па да видим дали ще свърши каквото и да е?
    Умни и глупави компютри НЯМА. Има Знаещи и Незнаещи ПРЕДКЛАВИАТУРНИ устройства.
    Далеч не ми е натруфен комютъра. Съвсем спартански е бих казал. След някой друг месец ще може да се смята за напълно остарял. Нито бих му инсталирал ОС, нито бих го слагал където и да било, дори не бих го купувал, ако имах достатъчно пари, за да не ми се налага да работя. Щях да си се излежавам на някой плаж по цял ден с разни вкусни неща за ядене и пиене и разни красиви неща за....опа....пак се отнесох...

12. Senior Member
    Тук е от
    Jul 2002

@Ghost, време ти е за отпуск, струва ми се...

13. Senior Member
    Тук е от
    Dec 2000

Дай, Боже всекиму! ;-)

14.  

Сподели във Facebook Сподели в Google Plus Сподели в Twitter Изпрати на Email Сподели в LinkedIn
Страница 2 от 2 ПърваПърва 12

Подобни теми

1. · Бил Гейтс се завърна в интернет
    От cvb във форум Коментирай новина
    Отговори: 0
    Последно: 23-01-10, 08:47
  2. ПРЕМЕСТЕНО: Продавам евтини компютри
    От Mr.TECHNO във форум Продава
    Отговори: 0
    Последно: 30-06-09, 18:36
  3. Бил Гейтс вече не е най-богатият човек на света
    От DoRa във форум Коментирай новина
    Отговори: 5
    Последно: 14-07-07, 04:43
  4. Бил Гейтс пророкува скорошна смърт за Blu-ray и HD-DVD
    От IvO™ във форум Коментирай новина
    Отговори: 20
    Последно: 03-02-07, 14:24
  5. Фалшива кредитна карта на Бил Гейтс :)
    От breiii във форум Дъра-Бъра
    Отговори: 15
    Последно: 01-11-04, 12:30

SetCombG.com
SetCombG.com е портален сайт и Форум за битова техника, телевизори, климатици, лаптопи и смартфони, създаден през 1999 година.
Заедно сме над 20 години!
Следвай ни
Горе