Резултати от 1 до 7 от общо 7

AMD + ATI вече е факт

Сподели във Facebook Сподели в Twitter Изпрати на Email Сподели в LinkedIn
  1. Super Moderator Аватара на FearMe
    Тук е от
    Jan 2001
    Мнения
    17,616
    #1

    AMD + ATI вече е факт

    с учудване констатирах, че никой не е отворил все още тема, затова го правя аз:

    http://www.amd.com/us-en/0,,3715_141...l?redir=goBG01

    срещу скромните $ 5.4 млрд ATI вече е собственост на AMD, с което компанията трябва да се бори на два фронта - процесорния срещу INTEL и графичния срещу nVIDIA. а като се има предвид как наистина чудесно се разбират AMD и nVIDIA направо ми става чудно какво има да се случва

    по моето скромно мнение нито AMD, нито nVIDIA някога са правили грешен ход, така че си задавам въпроса дали пък nVIDIA не са ударили едно рамо на добрия си партньор AMD за елиминирането на конкуренцията ATI, а после да поставят и INTEL на колене с утроени сили...?

    time will tell... но все пак да припомня какво се случи с 3Dfx, когато ги купи nVIDIA. а чувам ли въпроси "а кои са били тия 3Dfx?"

  2.  
     
  3. Super Moderator
    Тук е от
    Dec 2000
    Живее в
    Sofia
    Мнения
    6,621
    #2

    Re: AMD + ATI вече е факт

    Дано им стигнат силиците на новите партньори , според мен , Интел и nVidia ще предприемат доста сериозни мерки точно сега , когато финансово АМД са зле

  4. Senior Member
    Тук е от
    Aug 2002
    Мнения
    8,784
    #3

    Re: AMD + ATI вече е факт

    със Стенли обсъдихме какво горе долу може да се постигне
    АМД + АТИ = АМИ ( сега накъде  ) , в комбинация със СИС = АМИ СИС ( кво да праиш )

    Варианта с Интел + Nvidia = ( Intel Force ) ili  IN Nvidia

    но това е свободна интерпретация на Болния ми мозък !
    моля да не се коментира ! ! !

  5. Member
    Тук е от
    Jan 2005
    Мнения
    880
    #4

    Re: AMD + ATI вече е факт

    важното, е че цените падат...

  6. Junior Member
    Тук е от
    Feb 2004
    Мнения
    23
    #5

    Re: AMD + ATI вече е факт


  7. Super Moderator
    Тук е от
    Dec 2000
    Живее в
    Sofia
    Мнения
    6,621
    #6

    Re: AMD + ATI вече е факт

    Цитат Първоначално публикувано от kingfisher
    Мдам става интересно вече. Интел отрязаха Ати с лиценза за правене на чипсет за техните процесори И сега кво ? nVidia сигурно ще правят за Intel чипсети , Ати ще се опитва да прави чипсет за AMD, а ние ще минаваме на Conroe Представяте ли си VIA+SIS+IBM да се метнат да правят чипсети и процесори за Персоналните компове .........ех мечти ..........да има пак едни Сайръкс-и процесори с много кеш и никакво сметало (някои сигурно си ги спомнят, уж пентиум пък не се познаваха много като такива без емулатори). Скоро ще видим какво ще стане

  8.  
     
  9. Senior Member
    Тук е от
    May 2004
    Мнения
    3,779
    #7

    Re: AMD + ATI вече е факт

    Ами да, почна се.
    Ся ше стане еднаааа...

    Intel отне лиценза на ATI

    През последните 3 месеца на годината ATI няма да произвежда чипсети за Intel платформи. Същевременно повечето анализатори оценяват като малки шансовете за сделка Intel/ NVidia.

    "Intel реагира почти мълниеносно на сливането на AMD и ATI, като прекрати договора си с канадската компания за поддръжка на интелските процесори, съобщи руското издание CNews. Това означава, че през последното тримесечие на 2006 г. ATI няма право да произвежда схемни набори за персонални компютри, работещи с процесори на Intel.
    Подобна реакция бе очаквана от ръководството на новата обединена компания, която дори предвиди обема на загубените приходи от нереализирани продажба на Intel чипсети.

    Nvidia и Intel?

    За разлика от оптимистичните изказвания на шефа на Nvidia, според когото поглъщането на ATI от AMD ще ги направи единствения производител на графични чипове, анализаторите са на противоположно мнение. Според Дейвид Ву, специалист от Global Crown Capital, цитиран от CNN, сделката ATI-AMD е лоша новина за Nvidia, поне в краткосрочен план. Това се дължи на факта, че Nvidia е реализирала отлични продажби на чипсети именно за AMD процесорите и по-специално за сървърния модел Opteron. Според Ву схемните набори представляват 20% от целия бизнес на Nvidia, а 90% от тези чипсети са за платформите на AMD.
    Според Ерик Рос от ThinkEquity Partners тясната обвързаност на Nvidia с AMD ще се окаже проблем за все още независимия производител. Според него Intel ще излезе със своя стратегия за производство на графични процесори от висок клас. Intel и сега прави GPU, но те са проектирани за машини от нисък клас, за разлика от процесорите, които Nvidia и ATI правят за сложни приложения с големи изисквания към графиката, например игрите.
    Според Рос е възможно Intel да предприеме стъпки за купуването на Nvidia, но вероятността това да се случи е малка. Анализаторът твърди, че това отчасти се дължи на проблемите на Intel със загубата на пазарен дял и забавено нарастване, което е довело до по-лошо представяне на гиганта в няколко последователни тримесечия. Това, от своя страна, предизвика преструктуриране на борда на компанията, което все още е в ход.
    "Intel няма да промени политиката си и да купи Nvidia, твърди Моземан, старши вицепрезидент в Moors & Cabot. – Мисията сега е да се намалят разходите, да се подобри фокуса и да се разчита на знанията в основния бизнес”.

    Дали ще се случи сделката Intel – Nvidia?

    Според Моземан покупката на ATI от AMD не означава непременно влошаване на отношенията на AMD и Nvidia. Той твърди, че половината от произвежданите от Nvidia чипсети са предназначени за Opteron. ATI обаче не прави схемни набори за сървъри, така че този бизнес сегмент няма да отпадне за Nvidia, твърди специалистът.
    Други анализатори са още по-крайни. Ако Intel купи Nvidia, то това ще е края на Отелини (президент и CEO на Intel), твърди Снорек. AMD е платила 25% премия за ATI, като това е ударило цената на акциите. Intel обаче не може да си позволи такъв риск.
    Все пак покупката на Nvidia може да не се отрази толкова силно на Intel, която има пазарна оценка от $101 млрд., докато тази на Nvidia е около $7 млрд. Оценката за AMD бе за около $8,5 млрд., докато тази на ATI – над $5 млрд."


    По CNN и IDG News Service

Сподели във Facebook Сподели в Google Plus Сподели в Twitter Изпрати на Email Сподели в LinkedIn

Подобни теми

  1. DAIKIN VRV IV - Вече е факт
    От loszetas във форум Климатици Daikin
    Отговори: 0
    Последно: 27-09-12, 19:33
  2. Има ли виста на сд !? вече...
    От cvb във форум Windows
    Отговори: 8
    Последно: 17-06-07, 20:15
  3. Любопитен факт за Tiny Personal FW 3.0
    От FearMe във форум Мрежи
    Отговори: 8
    Последно: 11-09-02, 11:24
  4. Вече има USB 2.0 за WinXP...
    От LordOfEvil във форум Общ - хардуер
    Отговори: 3
    Последно: 06-02-02, 17:24
  5. Вече и в БГ,и то доста:-)
    От DPetrov във форум Коментирай новина
    Отговори: 26
    Последно: 17-01-02, 23:01

SetCombG.com
SetCombG.com е портален сайт и Форум за битова техника, телевизори, климатици, лаптопи и смартфони, създаден през 1999 година.
Заедно сме над 20 години!
Следвай ни
Горе