Страница 1 от 2 12 ПоследноПоследно
Резултати от 1 до 15 от общо 25

Броим по 120 лева за пломба

Сподели във Facebook Сподели в Twitter Изпрати на Email Сподели в LinkedIn
  1. Member
    Тук е от
    Feb 2001

Плащаме €600 за коронка, след като влезем в Евросъюза

СОФИЯ. Пломбите ще поскъпнат двойно, когато влезем в Европейския съюз. Поне 60 евро, или 120 лв., ще излиза лекуването на кариес догодина, прогнозират от Сдружението на българските стоматолози. Около 600 евро пък ще плащаме за коронка от металокерамика, твърди председателят на сдружението д-р Георги Цалов. Всички зъболекарски услуги ще поскъпнат с влизането ни в Евросъюза, прогнозира той.
    Цените в момента се поддържат изкуствено ниски. Всички зъболекари обаче работят със скъпи материали. За тях ще плащаме толкова, колкото и европейските ни колеги, обясняват стоматолозите.
    Македонци, гърци и албанци се възползват от намалението у нас и масово идват в България, за да лекуват болни зъби, съобщават още зъболекарите. Стойността на пломбите и у нас, и в чужбина е една и съща, у нас обаче стоматолозите работят на няколко пъти по-ниски тарифи. Ако вдигнем цените, българите ще останат без зъби, обясни преди дни шефът на Съюза на българските стоматолози д-р Николай Шарков.
    Българите са с едни от най-окаяните зъби в Европа. 98 на сто от децата имат кариес на млечен зъб. Всеки човек има средно по четири дупки, а три от тях не са лекувани. Около 1 млрд. лева са нужни само за поддържане на това ниво на заболеваемост на зъбите у нас, изчисляват от Съюза на стоматолозите.
    Юлияна Узаничева

Източник :
    http://www.standartnews.com

-----
    Ужас...Горките стоматолози. Сигурно сега умират от глад...

2.  

3. Super Moderator Аватара на FearMe
    Тук е от
    Jan 2001

Re: Броим по 120 лева за пломба

следващия път, когато отида на зъболекар, ще му оставя 50 лева отгоре, за да има с какво да купи хляб и сол за семейството си

4. Senior Member
    Тук е от
    May 2004

Тая пломба ако е златна, ще е по-евтина, ебахмумаматастара!

5. Member
    Тук е от
    Mar 2006

Цитат Първоначално публикувано от DarkRose
    ...
    СОФИЯ. Пломбите ще поскъпнат двойно, когато влезем в Европейския съюз. Поне 60 евро, или 120 лв., ще излиза лекуването на кариес догодина, прогнозират от Сдружението на българските стоматолози.
    ...
    това двойно ли е?! 60 лв ли излиза лекуването на кариес в София?

6. Cko
    Cko е офлайн
    Senior Member
    Тук е от
    Aug 2001

Цитат Първоначално публикувано от Silviya
    това двойно ли е?! 60 лв ли излиза лекуването на кариес в София?
    Амиии - не, но журналистите ги знаем до кой клас са учили математика...

7. Senior Member
    Тук е от
    Dec 2000

Поредният шум за глупости. Ако заплатите не станат адекватни с тези в ЕС, могат спокойно да искат и по 5 000 евро за преглед само. Като няма кой да им ги даде, ще свалят цените и готово. Да не говорим, че ако изравнят цените с тези в ЕС няма сила, която да ме накара да отида при нашенски касапин вместо в кабинет с последен модел оборудване в Германия примерно.

8.  

9. Senior Member Аватара на Profita
    Тук е от
    Jun 2003
    Живее в
    Бургас

Ако плащаме за пломба по 120 лв, то вероятно ще направят пунктове за безплатно раздаване на пасти и четки за зъби, за да си ги мием вместо по три, по тридесет пъти на ден. А ако на някой завалия му се наложи вадене, ще разчита на един прав десен от приятел и ще се моли за точно попадение от първия път.

10. Senior Member
    Тук е от
    Dec 2004

Преди години, точно около голямата инфлация, бях на гости в Родопите. Купувахме си мляко от един местен овчар...та човекът определяше цената на млякото като гледа вечер по новините колко струва литъра в София и Пловдив (тогава всяка вечер даваха статистика къде е най-скъпо).

Сега покрай влизането ни в ЕС редовно чета такива статии и се чудя...дали пък онзи овчар не е станал журналист и не пише под различни псевдоними - гледа коя услуга колко струва в ЕС и къде е най-скъпо, а после пише статии как и при нас ще струва толкова.

А може би не е само един овчарят-журналист...

11. Senior Member
    Тук е от
    Aug 2002

Това е смешно !
    няма как да стане
    нали все ще се намерят млади надъхани за пазар зъбарчетаи ще подбият цените !
    Бг расата е такава - конкуренция до дупка
    а и здравната касичка ако не даде , да видим как ще надупят цените - а е надупил- а е стоял гладен !

Ваденето на зъд с прав десен е решение , ама корените как ще се вадят - че точно от тях идва болката !
    @FearMe има здраво въже от проволка - връзваш го за зъбчето и с лагуната на 1-ва и педала до метала !

12. Member
    Тук е от
    Nov 2003

Цитат Първоначално публикувано от Profita
    ... А ако на някой завалия му се наложи вадене, ще разчита на един прав десен от приятел и ще се моли за точно попадение от първия път.
    В тази връзка излизам с оферта (дано да не се зачете за фирмена реклама ) , все пак тази пазарна ниша още не е разработена
    Имам приятел ~120 кг., спортно телосложение, юмрук с големината на агнешка глава.
    Услуга: ---ВАДИ ЗЪБИ, почти безболезнено (след удара заспиваш, така че може да се счита за анестезия)----
    Цена: на половината от цената на конкуренцията (+10 % за мениджера, т.е. мене)
    Бонус: Може и повече от един зъб на цената на един, няма нужда от упойка

13. Member
    Тук е от
    Jan 2005

Ми да ги вдигат цените - едно е да искаш, друго да можеш, а трето да ти се даде ... преди 80 год тез усуги са ги извършвали бръснарите ... баба ми бог да я прости като са и махнали зъбите да й слагат протези на около 65 години, единия й зъб са го свалили с пломба правена от бръснар когато е била на 12 .... да си опичат дървените глави дето се вика, че тука в района гледам 1-2 интелигентни коафьори дето колко му е да прочетат 1-2 книжки как се прави пломба и се вади зъб ...

14.  

15. Member
    Тук е от
    Dec 2000

Ще си мълчим и ще си плащаме, както е в момента. Някакви други идеи?
    Ще се наприказваме и ще попсуваме и ще си плащаме новите цени, като на поп.

16. Senior Member
    Тук е от
    Aug 2002

Цитат Първоначално публикувано от А.Петров
    Ще си мълчим и ще си плащаме, както е в момента. Някакви други идеи?
    Ще се наприказваме и ще попсуваме и ще си плащаме новите цени, като на поп.

Тръпна да го Видя ! ! !

с Евросъюза влизат и новите изисквания
    не очаквам да се изръся 80-120лв а обстановката да е като войнишка столова !
    ке требе много сертификати ( категоризация му викат ! )
    така лесно няма да си оставят сиренцето контролните органи

17. Senior Member
    Тук е от
    Dec 2003

Цитат Първоначално публикувано от Mr.TECHNO
    с Евросъюза влизат и новите изисквания
    Аз само едно не схванах - тия прословути изисквания касаят ли заплатите на хората? Може да не съм догледал - не знам - но досега не успях да видя да се коментира подобен въпрос по медиите. 'Щото лично аз нямам нищо против да ми искат по 120 евро за пломба - стига да ми направят заплатата 5,000 евро например...

18. Senior Member
    Тук е от
    Aug 2002

Berk , и до там ще се стигне
    но идеята ми бе че не може да искаш 120лв за пломба , а да нямаш модерна техника и добре оборудван кабинет !

Сподели във Facebook Сподели в Google Plus Сподели в Twitter Изпрати на Email Сподели в LinkedIn
Страница 1 от 2 12 ПоследноПоследно

Подобни теми

1. Избор на LED TV до 800 лева
    От kranista във форум Телевизори
    Отговори: 2
    Последно: 12-03-14, 16:53
  2. Продавам компютър Core2Duo 230 лева + монитор 30 лева
    От alexananiev във форум Приключили продажби
    Отговори: 1
    Последно: 04-02-12, 10:41
  3. DVD с DivX до 150 лева
    От sev във форум Blu-ray и DVD плейъри и рекордери
    Отговори: 3
    Последно: 07-08-07, 20:37
  4. Климатик до 2 000 лева
    От eroman във форум Всичко за климатиците
    Отговори: 18
    Последно: 31-07-07, 17:57
  5. Пломба за пломбиране на контейнер?
    От kod във форум Дъра-Бъра
    Отговори: 5
    Последно: 23-02-07, 15:45

SetCombG.com
SetCombG.com е портален сайт и Форум за битова техника, телевизори, климатици, лаптопи и смартфони, създаден през 1999 година.
Заедно сме над 20 години!
Следвай ни
Горе