Страница 2 от 2 ПърваПърва 12
Резултати от 16 до 22 от общо 22

[ПОЧНА СЕ] България ще има недостиг на ток за зимата

Сподели във Facebook Сподели в Twitter Изпрати на Email Сподели в LinkedIn
  1. Super Moderator Аватара на FearMe
    Тук е от
    Jan 2001

Re: [ПОЧНА СЕ] България ще има недостиг на ток за зимата

преди малко пак имаше спиране на тока за 10-ина минути (Варна)

P.S. че овчаров не е цвете, не е цвете, но както по-горе е казано в статията: "...Овчаров, който беше от най-ревностните противници на предсрочното извеждане на ІІІ и ІV блок на АЕЦ "Козлодуй". ако ще обръщаме спора в политическа посока, нека си спомним кои сини дупедавци се съгласиха на изваждането от експлоатация на напълно годната ни АЕЦ. не знам за вас, но според мен, САМО това бе достатъчно на всеки трезвомислещ последовател на синята идея да преосмисли "родолюбието" на тези, за които е гласувал!

спомнете си как всички говореха, как мръсните комунисти не милеели за безопасността на държавата ни, и как нямало цена прекалено висока за влизането ни в ЕС. сега, незнайно защо, всички се усетиха, че АЕЦ-ът бил хубаво нещо, ама пак мръсните комунисти са виновни, че го спирали (само да припомня, че договореностите с ЕС не са като да се пазариш на илиянци. каквото сините са подписали, червените няма как да не спазят след няколко години).

моите възгледи в политиката не са цветово ориентирани, а съобразени с интересите на държавата и моите в частност. когато сините са подписали спирането на АЕЦ-а - за тях, когато червените направиха долара 3000 при заплати 15 000лв - за тях

2.  

3. Moderator Аватара на Lazar
    Тук е от
    Aug 2005
    Живее в
    Варна

Цитат Първоначално публикувано от Silviya
    Много скоро старите японски климатици ще поевтинеят - ще отпадне нуждата от понижаващ траф от 220 на 110волта !

4. Senior Member Аватара на Lupus
    Тук е от
    Aug 2003
    Живее в
    София

Цитат Първоначално публикувано от FearMe
    преди малко пак имаше спиране на тока за 10-ина минути (Варна)
    ......
    А аз си задавам езоповския въпрос: Не е ли неподдържането на енергийната система на една страна в изправност директна заплаха за националната сигурност? Какъв по-голям саботаж от това??? Еднакво ударени са бизнес, граждани, целия социум.... На времето за това разстрелваха, сега глобяват 20К лева....

5. Member
    Тук е от
    Sep 2003

Тия хора могат ли да си представят какво ще им се случи ако пак има режим на тока... аз, както несъм от политически активните, както негласувам, и аз ще изляза по улиците.... някой може ли да си представи какво ще стане с всичкия бизнес, бил той голям, среден или малък, като една дъвка неможеш да си купиш като няма ток....

6. Member
    Тук е от
    Jan 2005

Цитат Първоначално публикувано от MetalMilitia
    Тия хора могат ли да си представят какво ще им се случи ако пак има режим на тока... аз, както несъм от политически активните, както негласувам, и аз ще изляза по улиците.... някой може ли да си представи какво ще стане с всичкия бизнес, бил той голям, среден или малък, като една дъвка неможеш да си купиш като няма ток....
    Много интересна работа ... значи негласувайки първо заявяваш доволство от управлението и индиректно им даваш рамо а после рИвеш ...

Айде стига глупости - към днешна дата България има излишък от мощности и ще продължи да има излишъци дори и след затваряне на 3ти и 4ти блокове ... всичкото това са бабени деветини за плашене на деца в стил "гласувайте за нас пък ний ще ви построим нов ядрен гигант"

Айде негласуващия пробвай да решиш следното уравнение:

- Заради негласуващи тъпани Партията кърмилница къде сама, къде в коалиция с бъдещите център-ляво-десни от ГЕРБ има още един мандат управление - демек поне до 2011та
    - АЕЦ "Белене" ще струва поне 2 милиарда евро излизащи директно от джоба на данакоплатеца, и поне още толкова от финансиране с неясен произход

- ПИТА СЕ : колко от тази сума ще бъде подарена от негласуващите на партията кърмилница? 100 милиона? 500 милиона? 1 милиард?
    - кажи според теб колко ще прилапа партията кърмилница

7. Moderator Аватара на Lazar
    Тук е от
    Aug 2005
    Живее в
    Варна

Цитат Първоначално публикувано от painmaster
    ...Айде стига глупости - към днешна дата България има излишък от мощности и ще продължи да има излишъци дори и след затваряне на 3ти и 4ти блокове ... всичкото това са бабени деветини за плашене на деца в стил "гласувайте за нас пък ний ще ви построим нов ядрен гигант"...
    @painmaster, след като имаш информация колко ни е излишната енергия, сигурно имаш информация и колко енергия в същото време дължим по дългосрочни договори. Защото аз ако имам хиляда лева в банковата си сметка, а за месеца ми трябват 800 за домашни нужди, не мога да съм спокоен при положение, че банката ще си дръпне 400(примерно) като месечна вноска по кредита. Това, че произвеждаме повече от колкото ни е потреблението не означава, че ни е достатъчно и за покриване на износа по дългосрочни спогодби. А там спреш ли кранчето - лошо ти се пише.

8.  

9. Member
    Тук е от
    Sep 2003

Цитат Първоначално публикувано от painmaster
    Много интересна работа ... значи негласувайки първо заявяваш доволство от управлението и индиректно им даваш рамо а после рИвеш ...

Айде стига глупости - към днешна дата България има излишък от мощности и ще продължи да има излишъци дори и след затваряне на 3ти и 4ти блокове ... всичкото това са бабени деветини за плашене на деца в стил "гласувайте за нас пък ний ще ви построим нов ядрен гигант"

Айде негласуващия пробвай да решиш следното уравнение:

- Заради негласуващи тъпани Партията кърмилница къде сама, къде в коалиция с бъдещите център-ляво-десни от ГЕРБ има още един мандат управление - демек поне до 2011та
    - АЕЦ "Белене" ще струва поне 2 милиарда евро излизащи директно от джоба на данакоплатеца, и поне още толкова от финансиране с неясен произход

- ПИТА СЕ : колко от тази сума ще бъде подарена от негласуващите на партията кърмилница? 100 милиона? 500 милиона? 1 милиард?
    - кажи според теб колко ще прилапа партията кърмилница
    споменах че съм от политически неактивните, затова няма да те правя на 2 стотинки, и да ти обяснявам къде сме заради "тъпани" като тебе, а и мисля доста отклонихме темата,
    друг е въпроса за излишъците, как се смятат те, към кой момент, и дали можеш да се сетиш, че електроеергията не е като ракията да я складираш някъде, и че примерно през зимата потреблението е в пъти по-голямо.....друг е въпроса защо харчим незнам колко милиарда да си купум например кола, след като си имаме работеща(разбирай електроцентрала), но това все пак си е политическо решение, а аз съм, за щастие далеч оттова, но си мисля че може би си от "тъпани"-те които са гласували и може би имат индирекно вина за това което става...незнам, предпочитам да съм встрани...и приключвам с политическите shitz, ако някой има нещо по темата да каже, още по-добре с факти за излишък или недостиг на енергия, съм готов с радост да го изслушам..

Сподели във Facebook Сподели в Google Plus Сподели в Twitter Изпрати на Email Сподели в LinkedIn
Страница 2 от 2 ПърваПърва 12

Подобни теми

1. Отговори: 15
    Последно: 09-03-15, 23:56
  2. Panasonik през зимата
    От stivy88 във форум Климатици Panasonic, National
    Отговори: 8
    Последно: 26-01-12, 13:21
  3. [Почна се] Върнаха Екотаксата
    От Black Adder във форум Дъра-Бъра
    Отговори: 14
    Последно: 02-07-08, 21:10
  4. Недостиг на памет за DOS приложения !? Решение ?
    От LudZaVrazvane във форум Общ - софтуер
    Отговори: 10
    Последно: 28-06-05, 11:23
  5. От къде да почна
    От mitkom във форум Уебдизайн и 3D
    Отговори: 9
    Последно: 21-05-02, 14:05

SetCombG.com
SetCombG.com е портален сайт и Форум за битова техника, телевизори, климатици, лаптопи и смартфони, създаден през 1999 година.
Заедно сме над 20 години!
Следвай ни
Горе