Резултати от 1 до 11 от общо 11

[ПОЧНА СЕ] Мезето скача с 2 лева

Сподели във Facebook Сподели в Twitter Изпрати на Email Сподели в LinkedIn
  1. Senior Member
    Тук е от
    Feb 2003

[ПОЧНА СЕ] Мезето скача с 2 лева

както любезно ни информират от днешния брой на в-к Стандарт
    Мезето скача с 2 лева

Говеждото месо от Южна Америка струва $2 за килограм с транспорта, а внесено от европейските страни - Белгия, Германия и Франция - близо 3 евро без транспортните разходи. Замразено свинско от Европа ще замести наполовина скъпата говежда суровина в родните салами. Цената на свинската мръвка отвън ще е 2 евро за килограм без транспортни разходи. Българските салами ще бъдат натъпкани със свинско замразено месо, а досега рецептурниците залагали на говеждата суровина.
    Големите търговски вериги натискат българските месопреработватели за по-ниски цени на продуктите. Но кренвирши за 3 лв. на килограм са пълни със соя, предупреди Емил Димитров. Производителите им трябва да имат сертификат за соеви изолати и протеини и за отсъствие на генномодифицирани съставки.
    За Нова година пък цената на родните пържоли ще скочи далеч над 6 лв. за килограм с ДДС, предупреди Димитров. За миналите празници неговата фирма внесла 10 тира със суровина от Франция, която с платени митнически такси - 40%, излязла едва по 3,50 лв. на килограм.
    Садете повече зеленчуци, че да има за ракията, щото ... иначе без мезе ще трябва да я караме.
    То не че и парцуцата нема да скочи от 01.01 де.
    Дето са вика - на печелившите - честито

2.  

3. Member
    Тук е от
    Oct 2003

Re: [ПОЧНА СЕ] Мезето скача с 2 лева

Как бе, тва са доУни инсинуации! Навсякъде разправят, че нищо няма да се увеличава. Аааа!

4. Senior Member
    Тук е от
    May 2004

Black Adder - в крайна сметка "месото" ли скача с 2 лева или "мезето"? Защото "месото" не е само "мезе", както и "мезето" не е само "месо".

5. Senior Member
    Тук е от
    Feb 2003

@IvO™, не убивай вестоносеца, дори да е прасе за мезе
    Не съм го мислил аз заглавието в Стандарт, аз само реших да ви информирам по този важен за всеки сериозен пияч проблем.

6. Moderator
    Тук е от
    Mar 2005

Цитат Първоначално публикувано от Black Adder
    ... Садете повече зеленчуци, че да има за ракията, щото ...
    Плодове Black Adder, плодове. Ракията се прави от плодове. Така че: "садете повече плодове".

7. Member
    Тук е от
    Mar 2006

Абе Митье! Тя ракията се прави от плодове, ама зеленчуците са за мезето

Май отдавна не си пил ракия, а?

8.  

9. Senior Member
    Тук е от
    Jul 2002

Ракията по нашия край се прави най-вече от сливи... така че да си пазим каките и няма страшно

10. Moderator
    Тук е от
    Mar 2005

Цитат Първоначално публикувано от Silviya
    Абе Митье! Тя ракията се прави от плодове, ама зеленчуците са за мезето
    ...
    Най-важното в случая са плодовете и най-вече тяхното количество и донякъде качество. Колкото повече, толкова повече. Пък зеленчуци или някакъв друг аксесоар - все ще се намери нещо подходящо.

А иначе по темата:
    Аз като цяло съм оптимист относно приемането на България в ЕС. Предполагам, че ще има битови сътресения първите две-три години, но самите години, ще се изнижат неусетно. Като се разходим по два-три пъти до Италия, Испания или Германия със собствената си кола като пълноправни европейци, сигурно ще ни хареса повече отколкото сега.

11. Member
    Тук е от
    Sep 2003

Тази тема отива към алкохола, а не към поскъпването на месото ми се струва

12. Senior Member
    Тук е от
    Dec 2003

Мезето скача с 2 лева
    У нашио край си праиме кисела трушия за мезе, а за мéсото ич ми не дреме - глеаме свинье, краднеме óвци.. А бе мéсо има! И трушия има, и ракия има...

Цитат Първоначално публикувано от MitkoS
    ще има битови сътресения първите две-три години, но самите години, ще се изнижат неусетно
    Това е противоречие - за човешката психика и възприятие по-неприятните часове/дни/месеци/години отминават по-бавно.

Цитат Първоначално публикувано от MitkoS
    Като се разходим по два-три пъти до Италия, Испания или Германия със собствената си кола като пълноправни европейци, сигурно ще ни хареса повече отколкото сега.
    Само дето за да се разходим до там ще ни трябват средства. Цената на бензина знаеш ли колко е? Или пък на един самолетен билет до Италия/Испания/etc.? Аз с трудност си покривам пътя до морето лятото (когато въобще смогна финансово и отида на море), какво да си говорим за разходка до Германия...

13. Member
    Тук е от
    Feb 2001

Българинът и мезе и ракия ще си намери...и да ги вдигат цените.
    Аз лично си мечтая за къща някъде на някое близко селце да си гледам това онова, ама пусто имотите леееко се вдигнаха :-)

14.  

Сподели във Facebook Сподели в Google Plus Сподели в Twitter Изпрати на Email Сподели в LinkedIn

Подобни теми

1. Таксата за шофьорски изпит скача двойно.
    От fori във форум Коментирай новина
    Отговори: 2
    Последно: 05-01-07, 04:10
  2. Отговори: 6
    Последно: 30-11-06, 11:21
  3. [Почна се] Харчим 3 млн. лева по тържествата за ЕС
    От Black Adder във форум Коментирай новина
    Отговори: 14
    Последно: 19-11-06, 12:13
  4. Акцизът за цигари и алкохол скача предсрочно
    От BerkStock във форум Коментирай новина
    Отговори: 8
    Последно: 28-09-05, 18:43
  5. Отговори: 1
    Последно: 09-08-05, 11:12

SetCombG.com
SetCombG.com е портален сайт и Форум за битова техника, телевизори, климатици, лаптопи и смартфони, създаден през 1999 година.
Заедно сме над 20 години!
Следвай ни
Горе