мдаааааа,Първоначално публикувано от XIIID
като прочетох "новината" .. - и аз реших, че е станала платена "лисицата" ..
ама - явно пак става дума за "медийна новина"(прости журналисти)..
мдаааааа,Първоначално публикувано от XIIID
като прочетох "новината" .. - и аз реших, че е станала платена "лисицата" ..
ама - явно пак става дума за "медийна новина"(прости журналисти)..
Да де, ама в тия "пазарни" проучвания се отчита като IE. Просто ползва неговия engine. И аз го ползвам и не бих го сменил (ех тия китайчетаПървоначално публикувано от hihimor
.
Не че не съм се пробвал и с Opera, Netscape (докато го беше, даже с него почнах щъкането из нета), Firefox (така и не можах да я "залюбя") и дори Safari.
Просто ползвам това, което ми харесва. Не си падам по моди или фенско-религиозни ексцесии.
BTW, статистиката на французите е на база 250 000 сайта. Изглеждат много, но на фона на количеството в света... е представителна извадка. И касае само Европа. В световен мащаб дела на лисицата е малко под (или около) 15%. Това за любителите на статистиката. На мен не ми пука.
Хубавото би било ако се стигне пак до реална битка между браузърите, като тази между Netscape и IE навремето. Тогава бълваха иновации по три пъти на ден.
Мантрата на черногледците е, че IE е спечелил само с маркетинг и мръсни номера, но... аз бях свидетел (и потребител) на това, а не читател на wikipedia...![]()
IE е спечелил и продължава да печели от мързела на потребителитеПървоначално публикувано от pimpirlit
![]()
Какво е това IE имам нещо с име "Launch Internet Explorer Browser" но не зная за какво служи.
Някой смятат, че е браузер, но аз не съм много сигурен. Може би е клавиатурен шпионин и не само, особено с Active X. През ум не ми е и минавало да го ползвам. Странно e, че някой го ползват, при наличието на Firefox.
Аз съм 100% на същото мнение!Първоначално публикувано от ru-boy
![]()
За мене IE е много важна програма - една от най важните! Без нея няма как да си инсталираш Firefox!Първоначално публикувано от ru-boy
//Това, разбира се е цитат на съфорумник, много ми хареса, но не запомних автора, за което се извинявам.![]()
Ами че то мързела е основната движеща сила на прогреса.Първоначално публикувано от DeathKnight
![]()
Има, има. Примерно да го изтеглиш с lynx или wgetПървоначално публикувано от Lazar
![]()
Аз пък, както казах вече
А вие щом толкова неистово и безкритично си харесвате Лисицата (Алилуя!!!) и я смятате за толкова велика, че дори не смеете да погледнете малко встрани от капаците си... Или може би ви е страх да не ви обвинят в неправоверност? ;-)Първоначално публикувано от pimpirlit
Ами освен в Опера няма в какво да погледнем.Който ползва вече някой от двата браузъра едва ли се кефи на ИЕ 7.Останалите са просто жалки опити или скинове на някой от популярните браузъри(говоря за Maxton,Netscape и подобни).Първоначално публикувано от pimpirlit
Не съм съвсем съгласен с това, но няма да споря. Тоя спор е безкраенПървоначално публикувано от dragozow
Само дето ми става смешно когато уж борци за свободата на избора се държат като Торкемада и обявяват всички, които не харесват тяхната мантра за задръстени, пропаднали леймъри и профани.
Не съм борец и защитник,мога да работя с всеки браузър.Въпроса е че с тоя работя най-бързо и удобно.Вярно че лапа вече и по 100 мегабайта рам ама като гледам анкетата почти няма хора с по-малко от 512 мб рам.На работата го ползвам на P3/1000 MHZ/256 Ram и върви прилично.Първоначално публикувано от pimpirlit
Във всеки браузър има по нещо дървено (визирам IE, Firefox и Opera). Честно казано идеологията на Opera ми харесва най-много, но... липсва функционалността на добавките на Firefox. IE пък ползвам рядко за някои сайтове, които не се визуализират коректно с Firefox (сори ама има пропуски, и най-често издънките се случват я на сайта на някоя банка, я на някой онлайн магазин).
--- Offtopic ---
Я, Opera вече не била "the fastest browser on Earth"![]()
Аз ползвам бразузърите в този ред:
1.Мозила
2.Опера
3.Нетскейп/ИЕ6
По принцип на мен лично Мозилата ми е малко по-удобна от Операта и за това най-често съм с Мозила. Преди време съм изпробвал доста браузъри, но след последната преинсталация на уиндоус ползвам само тези 4-ри в реда, който изброих по-нагоре.