Страница 1 от 3 123 ПоследноПоследно
Резултати от 1 до 15 от общо 37

Firefox изяжда пазарния дял на Internet Explorer

Сподели във Facebook Сподели в Twitter Изпрати на Email Сподели в LinkedIn
  1. Senior Member Аватара на dragozow
    Тук е от
    Dec 2005

Firefox изяжда пазарния дял на Internet Explorer

Microsoft все още има 66.5% от пазара на уеб браузъри в Европа, но в някои държави алтернативата става все по-популярна

Уеб браузърът Firefox на Mozilla става все по-популярен. За четири месеца конкурентът на Internet Explorer е увеличил дела си на пазара в 32 страни в Европа средно с 3.1%, показва проучване на френската фирма за уеб мониторинг XiTi Monitor, което обхваща период от 33 седмици - от 24 юли 2006 г. до 11 март 2007 г.

Откакто беше пуснат на пазара, Firefox бележи постоянен ръст, взимайки от дела на доминиращия уеб браузър Internet Explorer на Microsoft. През първата седмица на юли 2006 година делът на Firefox е бил 21.1%. Една година по-късно браузърът на Mozilla държи 27.8% от европейския пазар, се казва в доклада на XiTi Monitor.
    От Mozilla се надяват на по-нататъшно увеличение на пазарния дял на своя браузър. Целта е да се покаже на потребителите, че имат избор, а монополът на който и да е пазар води до липса на иновации.Въпреки че Microsoft все още има 66.5% от пазара за уеб браузъри на Стария континент, в някои държави Firefox е станал изключително популярен, и най-вече в Източна Европа. Общата употреба на всички версии на Firefox в Словения се оценява на 47.9% от пазара, а в Полша, Унгария и Хърватска делът на Mozilla е 39%.В България, що се отнася до последните версии на двата браузъра, Firefox 2 има пазарен дял от 16.8%, докато IE 7 е със само 9.9%. В Румъния ситуацията е идентична – 15.1% за FF 2 и 9.6% за IE 7.В Европа FF 2 държи най-големи дялове от пазара във Финландия, Словения, Германия, Хърватска, Полша и Словакия, където има по над 20%, а във Финландия бележи връх с 27%.В същото време, последният браузър на Microsoft - IE 7 - може да се похвали с 33.2% във Франция. Други страни с преимуществена употреба на IE 7 са Швеция, Швейцария, Ирландия, Холандия, Великобритания, Белгия и Андора, в които делът на майкрософтския браузър се движи в рамките на около 30% от пазара.Mozilla отдава голяма заслуга за успеха в страни като Словения и Полша на мрежата за поддръжка на тези пазари. Общността там е много дейна, с активен онлайн форум за поддръжка. Освен това, ако някоя фирма изпитва трудности, хората от общността отиват доброволно на място, за да разрешат съществуващите или потенциални проблеми.

technews

2.  

3. Member
    Тук е от
    Jul 2003

Re: Firefox изяжда пазарния дял на Internet Explorer

Абе като гледам колко тежка започва да става лицицата, скоро май доста хора ще се откажат от нея и ще отидат на IE7 или Opera...

4. Super Moderator
    Тук е от
    Dec 2000
    Живее в
    Sofia

Лично аз никога не съм харесвал нещо различно от IE под Windows. Особенно със излизането на 7мата версия и включването на табове.

5. Member
    Тук е от
    May 2004

Цитат Първоначално публикувано от blue_
    Абе като гледам колко тежка започва да става лицицата, скоро май доста хора ще се откажат от нея и ще отидат на IE7 или Opera...
    Като гледам анкетата за "кой колко рам има на своя компютър" силно се съмнявам на някой да му пука колко тежки са станали уеб браузарите

Цитат Първоначално публикувано от stenly
    Лично аз никога не съм харесвал нещо различно от IE под Windows. Особенно със излизането на 7мата версия и включването на табове.
    Ако се замислиш с второто изречение "и включването на табовете" май първото ти не е много вярно.

6. Super Moderator
    Тук е от
    Dec 2000
    Живее в
    Sofia

Цитат Първоначално публикувано от G_R_U
    Като гледам анкетата за "кой колко рам има на своя компютър" силно се съмнявам на някой да му пука колко тежки са станали уеб браузарите

Ако се замислиш с второто изречение "и включването на табовете" май първото ти не е много вярно.
    Табовете ми липсваха доста, но това не беше основателна причина да мигрирам към огнената лисица която пък имаше проблеми с ActiveX control на времето. Дали и сега е така нямам време и желание да пробвам.

7. Senior Member
    Тук е от
    Jan 2002

Ползвам 64bit експериментален Firefox 3 client aka MineField. По-бърз браузер няма

8.  

9. Super Moderator Аватара на FearMe
    Тук е от
    Jan 2001

всеки избор е въпрос на баланс между потребностите и възможностите

преди 15-ина години ползвах netscape на 14.4 модема си, защото друго в общи линии нямаше
    след като включиха IE във Windows ползвам само него. не защото е най-прекрасният браузър, а защото натоварването на системата с още един софтуер ми се струва излишно спряно изискванията, които имам към браузването.

различна е ситуацията примерно с разглеждането на картинки. image viewer не ме удовлетворява и затова слагам Irfan, но пък в сравнение с него acdsee ми идва прекалено тромав, а плюсовете над irfan мисля, че няма

та за браузърите - да, кофти е, че IE нямаше табове, но пък аз и не държа да имам отворени 25 сайта. абсолютно непонятно ми е защо трябва да си слагам firefox/opera/....., след което да им слагам 15 плъгина, за да се доближат до съвместимостта, която имат сайтовете с IE?!

може да съм изпуснал момента, в който е станало модерно да се ползва не-М$ браузър, но пред модата аз предпочитам удобството

10. Member Аватара на XIIID
    Тук е от
    Dec 2002
    Живее в
    Burgas, Bulgaria

Абе като иде реч за "пазар", не значи ли че се касае за дялове на платени програми?
    Иначе новинката звучи твърде хубаво, нещо като "Разгневени граждани набучиха на кол главите на 12 видни мутри пред общината"
    @FearMe "..., след което да им слагам 15 плъгина" - На Opera "плъгини" няма нужда да слагаш, само на Fox-а - да го догони малко, щото е твърде велик да включи такива функции в и без това доста по-големия си инсталационен файл

11. Super Moderator Аватара на FearMe
    Тук е от
    Jan 2001

Цитат Първоначално публикувано от XIIID
    @FearMe "..., след което да им слагам 15 плъгина" - На Opera "плъгини" няма нужда да слагаш, само на Fox-а - да го догони малко, щото е твърде велик да включи такива функции в и без това доста по-големия си инсталационен файл
    whatever, dude. I just don't care

12. Member
    Тук е от
    Nov 2003

С удоволствие виждам колко привърженици има IE. Браво! Така ще има повече материал за хакване

13. Pat
    Pat е офлайн
    Senior Member Аватара на Pat
    Тук е от
    Oct 2003
    Живее в
    Варна

Цитат Първоначално публикувано от universum
    С удоволствие виждам колко привърженици има IE. Браво! Така ще има повече материал за хакване
    Аз пък предпочитам да хаквам нещо по сочно....

14.  

15. Member
    Тук е от
    May 2004

Цитат Първоначално публикувано от FearMe
    абсолютно непонятно ми е защо трябва да си слагам firefox/opera/....., след което да им слагам 15 плъгина
    Явно доста често си преинсталираш бозата (joke)

Всеки ползва това което му е най-удобно

16. Io
    Io е офлайн
    Member
    Тук е от
    Oct 2003

Цитат Първоначално публикувано от XIIID
    Абе като иде реч за "пазар", не значи ли че се касае за дялове на платени програми?
    Иначе новинката звучи твърде хубаво, нещо като "Разгневени граждани набучиха на кол главите на 12 видни мутри пред общината"
    Аз затова ползвам Maxthon. Всичко което ми трябва си идва с него.

17. Member
    Тук е от
    Dec 2004

Ползвам Firefox само за интернет банкиране, за дази дейност ми се вижда по-надежден и по-удобен. Основно ползвам IE6 (нe 7!!!), а ако искам да отварям по 15-20 прозовеца накуп, задължително ползвам Avant Browser, справя се перфектно с тази задачка!
    Добре е да има алтернатива на всичко!

18. Member
    Тук е от
    Jan 2005

Цитат Първоначално публикувано от Io
    Аз затова ползвам Maxthon. Всичко което ми трябва си идва с него.
    и аз! е, слагам някой и друг plugin понякога

Сподели във Facebook Сподели в Google Plus Сподели в Twitter Изпрати на Email Сподели в LinkedIn
Страница 1 от 3 123 ПоследноПоследно

Подобни теми

1. explorer.exe гърми заради .js на firefox
    От glarus във форум Windows
    Отговори: 0
    Последно: 28-12-08, 12:08
  2. Internet Explorer
    От DENITO във форум Общ - софтуер
    Отговори: 9
    Последно: 03-06-08, 23:33
  3. Internet Explorer 6.0
    От polpoz във форум Мрежи
    Отговори: 2
    Последно: 02-02-04, 20:51
  4. Win XP и Internet Explorer
    От Wizard във форум Windows
    Отговори: 5
    Последно: 14-05-03, 23:40
  5. Tup "bug" v Internet Explorer
    От Aquadark във форум Windows
    Отговори: 11
    Последно: 12-11-02, 00:25

SetCombG.com
SetCombG.com е портален сайт и Форум за битова техника, телевизори, климатици, лаптопи и смартфони, създаден през 1999 година.
Заедно сме над 20 години!
Следвай ни
Горе