Страница 3 от 4 ПърваПърва 1234 ПоследноПоследно
Резултати от 31 до 45 от общо 57

Подписка срещу правителството

Сподели във Facebook Сподели в Twitter Изпрати на Email Сподели в LinkedIn
  1. Senior Member
    Тук е от
    Feb 2003

Re: Подписка срещу правителството

Цитат Първоначално публикувано от Lupus
    Когато дойде демокрацията, ние с жена ми се радвахме, като всички млади хора. А тъста ми (бог да го прости) вече на доста години ни каза една мисъл, която не сън забравил и до сега: "Не се радвайте, деца. До сега хранихме сити въшки, от сега нататък ще храним гладни въшки". Излезе много прав!
    И решението е ???? Да си храним ситите въшки? питах и преди, не даваш решение, а критики и спомени от социализма.

Да прочетем Ботьов, докато мислим, а?

Христо Ботев
    Елегия

Кажи ми, кажи, бедний народе,
    кой те в таз рабска люлка люлее?
    Тоз ли, що спасителят прободе
    на кръстът нявга зверски в ребрата,
    или тоз, що толкоз годин ти пее:
    "Търпи, и ще си спасиш душата?!"

Той ли, ил някой негов наместник,
    син на Лойола и брат на Юда,
    предател верен и жив предвестник
    на нови тегла за сиромаси,
    нов кърджалия в нова полуда,
    кой продал брата, убил баща си?!

Той ли? - кажи ми. Мълчи народа!
    Глухо и страшно гърмят окови,
    не чуй се от тях глас за свобода:
    намръщен само с глава той сочи
    на сган избрана - рояк скотове,
    в сюртуци, в реси и слепци с очи.

Сочи народът, и пот от чело
    кървав се лее над камък гробен;
    кръстът е забит във живо тело,
    ръжда разяда глозгани кости,
    смок е засмукал живот народен,
    смучат го наши и чужди гости!

А бедният роб търпи и ние
    без срам, без укор, броиме време,
    откак е в хомот нашата шия,
    откак окови влачи народа,
    броим и с вяра в туй скотско племе
    чакаме и ний ред за свобода!

2.  

3. Pat
    Pat е офлайн
    Senior Member Аватара на Pat
    Тук е от
    Oct 2003
    Живее в
    Варна

Решението е само едно и го има във всички учебници по история....ама на българина не му стиска такова решение, 'щото е свикнал все някой друг да го "оправя".

Предполагам повечето тук знаят от къде идва името на "Иван Златоусти", - за нещо подобно става въпрос, но не толкова смешно.....

4. Senior Member Аватара на Wise
    Тук е от
    Oct 2004

Когато дойде демокрацията, ние с жена ми се радвахме, като всички млади хора.
    Че то вече на жените не се радваме (като всички млади хора ), а ти искаш на демокрацията.............

5. Moderator
    Тук е от
    Mar 2005

И аз, и аз, и аз.
    И аз да кажа - нали така уточнихме в една друга тема - и да не разбираш, кажи си - за да не опустее форума. Ако не друго, това което ще кажа поне изглежда като да е "конструктивно".

... че за 20г се изредиха по два пъти всички възможни - комунисти, демократи, центристи, царисти, че и разни техни комбинации при един и същи резултат?
    Не те ли навежда това на мисълта, че проблема не е в хората и партиите, а в начина по който функционира системата наречена "парламентарна република"?
    Ако ти си лидер на една партия, на която утре и дадем властта и неограничената възможност всичките ти хора - малки и големи шефове да крадат с пълни шепи ти какво ще направиш? Имаш две възможности - или да вземаш своя дял от откраднатото или най-много да си затваряш очите и ушите. В противен случай ще те изритат твоите хора.
    То се е видяло, че цвета няма значение. Т.е., не че съвсем няма значение, но на фона на сегашния лош имидж на политиците, цвета се е обезцветил .
    Значи нещо друго куца. Или е от гена на нацията, или е от кривата система тук. За друго не се сещам.
    Не ми се ще да приемам (все още) за абсолютна истина, че е от гена.
    Затова съм склонен да мисля, че нещо в системата е криво.
    И понеже понаглеждам вестници и телевизия, съм приел за абсолютна истина, тезата на Валери Найденов, че трябват мажоритарни избори (а не пропорционални), които постепенно ще изправят кривата система. Даже може да се окаже, че няма да е постепенно, а отведнъж.
    Обаче се получава нещо като "параграф 22" - тези които могат да направят изборите да са мажоритарни, нямат интерес да го правят. И не го правят. Чудя се, има ли как да бъдат принудени да го направят, без да се стига до идеи за насилие.

Добавено: Нещо повече - напоследък се чуват гласове от страна на политиците за задължително гласуване.
    Бах'ти наглостта - не стига, че не са легитимни в моите очи (не приемам сегашната избирателна система), ами се опитват по всякакъв начин да ме принуждават да им "ползвам" избирателната система.

6. Senior Member
    Тук е от
    Feb 2007

Не мога да се съглася с байганьовското определение, че всички са маскари. Че политическата класа в България е изгнила то е ясно, нали всички произхождат малко или много е от червената майка партия. Лично за мен по-пагубно управление от това на комунистите-социалисти няма. Поредното им "управление" го доказва, но както е казано- всеки народ си заслужава управниците!

7. Member
    Тук е от
    May 2002

Цитат Първоначално публикувано от blue1
    Не мога да се съглася с байганьовското определение, че всички са маскари.
    А , те тука е истината. Алеко го е казал толкова отдавна и (за съжаление или не) е бил прав. Като добавим и Ботев , за остатъка от нрава ни , всичко си идва на мястото. Защо съветите , идеите , псувните и т.н са само по блоговете , а? Коментирай новината - и отдолу сеч от грозни изказвания. Ни така - ни така. Някой горе писа , че всичко отричаме и нищо не ни "пасва". Всичко ни пречи , дразни , обижда и ни кара да сме все по злобни към всеки и към всичко.
    Смисъл от "скачане" срещу правителството е никакъв. Най-много да нахраниме някой предварително (една година). Така или иначе , ако дойдат нови "гладни въшки" , както писа Lupus , ще е още по страшно от досегашното (щото не остана много за крадене) и пак ще се дразним .
    П.С. Защо смятате , че Б.Б. иска да срине Кремиковци? Щото не остана и 1 кв.м. общинска земя за раздаване. (ех тоя "бедняк" Софиянски)

8.  

9. Moderator
    Тук е от
    Aug 2005

Ох,да ги спрат Кремиковци би било много добре за климата на София.

10. Senior Member
    Тук е от
    Nov 2002

Цитат Първоначално публикувано от Vanquished
    Ох,да ги спрат Кремиковци би било много добре за климата на София.
    Мда... Хилядите новоизпечени безработни ще ни дойдат много добре на климата. А въвежденето на винетки за София би се отразило още по-благотворно на климата.

11. Member
    Тук е от
    Nov 2003

Честно да ви кажа, не мога да разбера, защо плачете.
    Визирам вас "господа демократи". Тия били крали, ония били крали ... ами то кражбите са неразделна част от това обществено-полиитческо и икономическо устройство, което ние с вас, къде доброволно, къде насила, избрахме . "Кредитен милионер", "финансова пирамида", "търг с подставени лица", "спекула с държавни и общински имоти", "рекет", "данъчни измами", ..... да продължавам ли още. А, сега, с ръка на сърцето ми кажете, колко от тези термини, въобще, ги бяхте чували по "татово време". Да не говорим за практикуването им.
    Така, че "Ш-ш-ш-ш-т" по темата за кражбите. Или може би съжалявате, че не сте в играта?
    Колкото до изборите - мажоритарни или пропорционални? Не е голям плюс за мажоритарните избори примера с Велинград (за малко да напиша Беевград) от предишните кметски избори и Перник (и още някъде имаше, но не ми идва в момента) от последните. Купуването на гласове, разбира се, може и да не е чак толкова явно, като в примерите, но и по скрито, както е в "етнически еднородните" региони. Така че за мене и това не е решението.
    Аз продължавам да си държа на мнението, че в момента е най-добре да се разформироват правителство, президентство, армия, тъй като те имат само представителни функции. Конкретно у нас. Да се назначат постоянни представители на европейската комисия (или както там се казва, европравителсквото), без друго те упражняват реалната власт. Така хем ще спестим от избори, хем няма да се караме помежду си, а ще ги плюем директно тях. Защото по-добре няма да станем.
    Хайде със здраве.

12. Member
    Тук е от
    Mar 2008

Като стана въпрос за спирането на "Кремиковци" и чистотата на въздуха.....
    А като спрат парното и ТЕЦ-овете......е тогава верно ще е "зачистят" въздуха!
    Щото и това предстои!

13. Super Moderator Аватара на FearMe
    Тук е от
    Jan 2001

предстои, ама така и трябва

преди няколко дена гледах репортаж. интервюираха една лелка.
    питат я:
    - плащате ли си сметките за парно?
    тя отговаря:
    - не
    - защо?
    - защото нямам пари

е какво да кажем на подобна наглост!? аз като нямам пари, не мрънкам, че в магазина не ми дават безплатно кашкавал или на 1/2 цена. като не се плаща - ще се спира.

монополизъм, акции на н'ам си к'ви парцали и тиви-та. покрай сухото не трябвало да гори и мокрото? кажете го на масово уволнените по време на сините, червените и жълтите чистки!

не искахте планова икономика - на ви пазарна. сега обаче защо заврънкахте "ама субсидии ми дайтееее", "ама държавата да намали цената на парнотоооо". защо!? лицето Х произвежда в ЧАСТНАТА си фирма мляко, но държавата да му поеме част от разходите. лицето Y шие бебешки дрешки и плаща като поп всичко. защо? нали и двамата са частници? нали конкуренция, това-онова.....

поне да беше някаква изстрадала бабка (тая неплащащата), че да я съжаля, а то жена в нормална трудоспособна възраст. на всички им е хубаво да ги топлят вертикалните щрангове за сметка на комшиите, а като им поискаш пари - "нямааам". като нямаш ще минеш на ток. като ти е скъпо - на дърва. като ти е мръсно - ще се завиваш с одеяла. ако не ти се стои под одеяла - ще започнеш работа на 2 места и ще имаш за ток/парно/дърва. после защото всеки работещ носел на гърба си 3.5 други

разбрахте ли защо по-горе писах, че по-нагло същество от българина няма, като все някой му е длъжен с нещо.

P.S. ааа, и забравих последното нещо - никой не си знае гьола. лелята си лакира ноктите по цял ден зад гишето за вестници, ама иска да отоплява оставения от майка й 200 кв апартамент...

14.  

15. Senior Member Аватара на Lupus
    Тук е от
    Aug 2003
    Живее в
    София

Цитат Първоначално публикувано от zla gad
    Като стана въпрос за спирането на "Кремиковци" и чистотата на въздуха.....
    А като спрат парното и ТЕЦ-овете......е тогава верно ще е "зачистят" въздуха!
    Щото и това предстои!

Парното да го спират. Едва ли има по-неефективна система за отопление от тази, особено в София. Стотици километри тръби, които отопляват земята. Но ТЕЦ-овете не разбирам защо? Те са единствения начин да си оползотворяваме ефективно нискокалорийните въглища.

16. Member
    Тук е от
    Mar 2008

Парното да го спират. Едва ли има по-неефективна система за отопление от тази, особено в София. Стотици километри тръби, които отопляват земята.
    Е и аз съм ЗА!
    Но точно тази лелка,която си лакира ноктите по цял ден и може само да ти каже"Няма" или "Елате утре,за да не те връщам днес"...точно тази дето нямат парички и са свикнали ,че парно не се плаща и ,че топломерите се "лекуват" и само балъците плащат...точно от тези хора ще стане веселото!
    Да сме живи и здрави да видим!Като имате предвид,че големите градове са топлофицирани на 60-70% и тези хора даже нямат печки.....ще стане.....

17. Moderator
    Тук е от
    Aug 2005

Цитат Първоначално публикувано от fori
    Мда... Хилядите новоизпечени безработни ще ни дойдат много добре на климата. А въвежденето на винетки за София би се отразило още по-благотворно на климата.
    А милионите които дишат този въздух?Да спират и парното и Кремиковци,а тецовете след като потроят АЕЦ Белене.Поне като крадат да дишаме хубав въздух

18. Member
    Тук е от
    Nov 2001

Aз понеже не притежавам дар-слово ще дам само три линка.
    Написаното на тези страници, а и коментарите към него са повече от красноречиви.

http://dnes.dir.bg/2008/09/15/news3378005.html

http://www.dnevnik.bg/show/?storyid=550826

http://www.dnevnik.bg/show/?storyid=550731

Сподели във Facebook Сподели в Google Plus Сподели в Twitter Изпрати на Email Сподели в LinkedIn
Страница 3 от 4 ПърваПърва 1234 ПоследноПоследно

Подобни теми

1. Отговори: 1
    Последно: 01-04-12, 11:32
  2. как се прави електронна подписка-софтуер
    От vtdy във форум Общ - софтуер
    Отговори: 4
    Последно: 01-03-11, 16:11
  3. Поредното малоумие на правителството
    От Eddie във форум Дъра-Бъра
    Отговори: 9
    Последно: 09-09-10, 11:07
  4. Топкомпании с подписка срещу Windows Vista
    От Perk0 във форум Коментирай новина
    Отговори: 1
    Последно: 29-01-07, 12:17

SetCombG.com
SetCombG.com е портален сайт и Форум за битова техника, телевизори, климатици, лаптопи и смартфони, създаден през 1999 година.
Заедно сме над 20 години!
Следвай ни
Горе