седя и си мисля...
от една страна като че ли ми се иска да стане като в гърция. видя се, че на никоя друга страна не й пука особено дали има граждански мир/безредици в една категорично капиталистическа/демократична/стара държава, никой не прати умиротворителни сили, никой не я изключи от ЕС и т.н.
България, бидейки от още по-малък (да не кажа "никакъв") интерес за ЕС, ще бъде една вметка под линия на новините. директните щети, пропуснатите ползи и накърнения имидж пък не пречат на никой от нормалните граждани - те са пречка за инвестициите във фирмите на "своите" хора, в дейността на макдоналдс (даже без тях ще е и по-добре) и т.н.
така че май няма да е зле да има един погром като по учебник
ама пък от друга страна - какво ще се промени ?![]()
Може би FearMe ще станем малко повече граждани. Във всеки случай ако останем вкъщи до студените радиатори (аз съм с топли климатици) да си пием ракията и псуваме пред телевизора нищо няма да се случи.
Гласувах с "да", но с резерви.
Имал съм възможността да познавам организаторите и участниците на няколко студентски стачки организирани през последните 15 години, както и протичането на самите стачки.
Общо взето, бяха организирани от хора непритежаващи нито морал, нито забележителен умствен потенциал. 99% от участниците в подобни студентско граждански начинания бяха хора прекъсвали по един или повече пъти заради невзети изпити, хора не можещи да се класират за общежития или стипендии по същите причини и др.
Някои от тях успяха да станат народни представители дори, само за един мандат естествено и не ги видяхме на трибуната, но ги виждахме редовно по нощните клубове.
Гласувах с "да" защото не познавам тези хора и не мога да правя изводи за тях.
Но ги запомнете. Според мен се търси не решение на написаните проблеми, а проправяне на път до политиката. И след това е ясно.
Не се радвам на малко прасенце, защото не знам каква свиня ще излезе.
Аз мисля, че трябва да приемаме правото на протест като свой личен избор а не като мероприятие организирано от "малките прасенца". За мен това не трябва да е протест срещу тези които са на власт за да качим други като тях.
Съгласен съм друже, но за мен е от значение кой се пише "начело".
За обществото, стачкуващите, всички са като тези дето ги гледа по телевизията.
Затова за мен е важно какви са инициаторите, с които трябва да се съглася или не.
Това имах предвид.
Обичам да следвам водачи, а не ездачи.
Разбирай да нося някой на гърба си, някой да ме язди докато стигне до Парламента.
Като чета по форумите, струва ми се , че доста от хората които смятат да участват в този протест не са "организирани". Не знам защо притежаваме тази отвратителна според мен черта когато ни излъжат, окрадат, насилят и подиграят ние да ставаме апатични да се скрием всеки по отделно и да си ближем раните мърморейки пред под носа си. Търпимостта и късата памет са голям порок според мен.
Защото много са ни лъгали, крадили и подигравали blue1, затова.
Наивността е още по голям порок. И е по болезнен, повярвай ми.
Безразличен ми е! Нещо повече - безмислен е.
Този протест дори в най-смелите очаквания да кажем бутне правителството и доведе до предсрочни избори и какво?
Всички онези които са горе имат своите твърди електорални тълпи, които отново ще ги качат горе и новото правителство ще е старото правителство с нищожни изменения в броя министри и депутатски места.
Не звучи обнадеждаващо нали?
И какво според тебе, Malone, ТРЯБВА да се прави? Щото да правим нищо както казва blue1 всеки го може. Или си на принципа "Не знам как е, ама и така не е!". И само да отбележа, че доста революционни неща на този свят във всяка една област са дело на наивници и на такива дето не са знаели че няма смисъл да се занимават с това.
Хаиде нека всеки който е против да предложи реалистичен план за действие, като алтернатива!!!
Ако четеш внимателно pavele, гласувах с "подкрепям".
Коментирам предвижданията си, какво ще се случи и с тези "грижовници за народа".
А иначе имам мнение какво трябва да се направи, но не е мястото тук да се пише. А и не е редно.
Сещам се за една песен на John Lennon - Power To The People какво ли е искал да каже автора с нея. Сега някой ще ме обвинят, че съм наивен, и че в така наречените стари демокрации е същата работа като тук. Позволете да не се съглася. В една стара карта на Европа където държавите са нарисувани с животни България беше изобразена като вол. Какво щяло да стане ако бутнем това правителство и следващото щяло да бъде такова. Ами ще бутнем и него. Всичко се ражда с болка и кръв, а не като при нас мирен преход, Доган фактор за етническа стабилност и тем подобни глупости и лъжи. Мирен преход от общото към личния джоб на шепа хора. Доган е фактор единствено за личното си обогатяване. И всички тези хора които ни управляват вече 20 години независимо с какъв цвят са се боядисали много добре знаят, че умрелия вол няма и да гъкне....
@Malone: Ок, приципно си прав. Само че ако няма протести - няма да има и промени. И ако 1 от 10 такива е резултатен, то това е напредък! Добре е да се знае, че ако малкото прасенце стане голяма свиня може да и турят ножа насред жълтите павета. Да, крайно е.
Интересно е къде споделяш своето виждане (стига да не е партийно такова, надявам се)? Когато си сам в асансьора ли?
И каква мислиш е твоята подкрепа за протеста? "Трошете си главите, пичове, да знаете че нищо нема да стане. Аз принципно съм с вас." - това ли е подкрепа, мотивация, дух? Точно такива философии не трябва да споделяш публично, а виж идеите си за разрешаване на проблема - ТЯХ ДА!
//Offtopic
@blue1
Пускаш анкета и след това коментираш всяко мнение, опитвайки се да налагаш своето!
Това е полицейски подход - опитай се да потраеш малко и да прочетеш повече мнения,
преди да налагаш твоето!
Това е просто съвет - нищо лично!
//
А по същество - абсолютно ЗА съм за подобен род протест! Малко ме смущават
исканията - някак не отговарят на очакванията ми. Но това си е лично мое виждане.
Wise посочи ми къде и по какъв начин НАЛАГАМ мнението си. Това, че изразявам мнение след постове на други участници по никакъв начин не противоречи на правилника на форума. Много грубо е да си позволяваш класификации и определения към мнението на хора които даже не познаваш.