Страница 4 от 6 ПърваПърва ... 23456 ПоследноПоследно
Резултати от 46 до 60 от общо 81
Like Tree8Одобрявам

Xbox - съвети и обсъждане

Сподели във Facebook Сподели в Twitter Изпрати на Email Сподели в LinkedIn
  1. Senior Member Аватара на svetlio1
    Тук е от
    Oct 2008
    Мнения
    11,562
    #46

    Отговор: Xbox - съвети и обсъждане

    Априлските игри за Gold абонамент -

  2.  
     
  3. Senior Member Аватара на hristoslav2
    Тук е от
    Jun 2008
    Живее в
    Варна
    Мнения
    41,411
    #47

    Отговор: Xbox - съвети и обсъждане

    Dolby Vision Xbox One S/X e с по-нова версия на Dolby Vision (например Dolby Vision - Sony или LG 2017/2018 (LG телевизори от 2016 г. имат стара версия!)
    https://forum.blu-ray.com/showthread.php?t=309554

    Списък на Dolby Vision-съвместими телевизори:
    https://www.dolby.com/us/en/categori...compatible.pdf

    Какви са разликите между Dolby Vision LG C6 и Dolby Vision LG C7 или LG C8?

  4. Senior Member
    Тук е от
    Aug 2015
    Живее в
    Сев.-Изт. Б-я
    Мнения
    6,170
    #48

    Отговор: Xbox - съвети и обсъждане


  5. Senior Member Аватара на hristoslav2
    Тук е от
    Jun 2008
    Живее в
    Варна
    Мнения
    41,411
    #49

    Отговор: Xbox - съвети и обсъждане


  6. Senior Member Аватара на hristoslav2
    Тук е от
    Jun 2008
    Живее в
    Варна
    Мнения
    41,411
    #50

    Отговор: Xbox - съвети и обсъждане

    At the Hot Chips 2020 symposium, Microsoft has revealed that the upcoming Xbox Series X next-gen console will be using 10Gbps FRL (Fixed Rate Link) with DSC (Display Stream Compression), pointing to an HDMI 2.1 chipset with 40Gbps bandwidth, which means that LG CX/ GX and Samsung Q80T/ Q90T owners won't be missing out.

    Due to the prevalence of HDMI 2.1 TVs with 40Gbps bandwidth, we hope the new NVIDIA Ampere graphics cards scheduled to be announced on the 1st of September will support 10-bit output for 4K@120Hz 10-bit 4:4:4 to fit within the 40Gbps bandwidth.

  7. Senior Member Аватара на hristoslav2
    Тук е от
    Jun 2008
    Живее в
    Варна
    Мнения
    41,411
    #51

    Отговор: Xbox - съвети и обсъждане

    https://news.xbox.com/en-us/2020/09/...xbox-series-s/
    Dolby Vision support for gaming will come first to our next-gen Xbox consoles in 2021.

  8.  
     
  9. Senior Member Аватара на hristoslav2
    Тук е от
    Jun 2008
    Живее в
    Варна
    Мнения
    41,411
    #52

    Отговор: Xbox - съвети и обсъждане

    https://news.xbox.com/en-us/2020/09/...source=ixbtcom
    https://www.bloomberg.com/news/artic...source=ixbtcom

    Microsoft купува Bethesda и това може да е най-големият удар на Xbox по PlayStation. Но докато въпросът за изключителността е отворен..
    Сумата на сделката е рекордна за индустрията
    Стратегията на Microsoft на пазара на конзоли се смята от мнозина за губеща, тъй като Xbox всъщност няма пълноценни изключителни елементи: всички игри, пуснати на конзолите на Microsoft, се издават и на персонални компютри.

    В същото време това не е стратегия, наложена от някого - Microsoft реши да действа по този начин съвсем умишлено, тъй като за него пазарът на компютри с Windows е и неговият вътрешен пазар. Освен това Microsoft по едно време започна активно да купува различни студия за разработка, така че все по-голям брой игри да не отиват в PlayStation.


    И днес се случи нещо, което, вероятно, малко биха могли да си представят. Microsoft придоби ZeniMax Media. Може би самият ZeniMax Media не е известен на всички геймъри, но Bethesda определено е известен на мнозина. Bethesda е част от ZeniMax Media. Разбира се, Microsoft купи всички свои вътрешни студия и марки с него. И това е много впечатляващ списък с много известни проекти.

    Bethesda Game Studios притежава The Elder Scrolls, Fallout и Starfield, id Software притежава DOOM и Quake, Arkane е известен с Dishonored, Prey (2017) и Deathloop, MachineGames са създателите на Wolfenstein, Tango Gameworks, които може да знаете от The Evil Within и Ghostwire: Токио и Microsoft вече притежават The Elder Scrolls Online.

    В съобщението за пресата не се казва нищо за игрите на студията на ZeniMax Media, които са изключително за Xbox и PC, но това е очаквано. И ако е така, това ще бъде огромен удар за Sony и PlayStation. Но засега не се паникьосвайте. Освен това сега се оформи интересна ситуация: игрите Ghostwire: Tokyo и Deathloop ще бъдат временни ексклузиви на PlayStation 5, но това е само защото съответните споразумения бяха постигнати отдавна.

    Също така си струва да се отбележи, че всички нови игри на Bethesda ще бъдат пуснати незабавно в услугата Xbox Game Pass, което ще бъде още едно много сериозно предимство на Xbox пред PlayStation, дори ако тези нови игри не са ексклузивни за конзолите на Microsoft.

    Самата Microsoft не посочи сумата на сделката, но известният журналист Джейсън Шрайер твърди, че ZeniMax Media й е струвала 7,5 милиарда долара. Ако е така, това ще бъде най-голямата сделка в историята на пазара на видеоигри.
    Този пост е редактиран от hristoslav2; 21-09-20 в 20:48.

  10. Senior Member Аватара на hristoslav2
    Тук е от
    Jun 2008
    Живее в
    Варна
    Мнения
    41,411
    #53

    Отговор: Xbox - съвети и обсъждане

    Докато мнозина задочно обвиняваха PlayStation 5 за шум и топлина, се оказа, че е напълно възможно да се изгорите за Xbox Series X
    Може би серийните конзоли няма да имат този проблем.


    Конзолите Xbox Series X и PlayStation 5 вече са били в ръцете на блогъри и журналисти, благодарение на които научихме, че и двете конзоли са много тихи, което не може да не се радва.

    В същото време блогърите, които тестваха PS5, също отбелязаха, че той остава само леко топъл. Не е много ясно защо същият въпрос първоначално не е повдигнат от онези, които са имали възможност да тестват Xbox Series X, но сега коментарите от журналисти започнаха да се появяват в мрежата, които твърдят, че новата конзола на Microsoft е много гореща.

    Кен Богард от Jeux Video коментира, че конзолата е тиха, но се оплаква от жегата.

    Серия X е гореща, наистина гореща! Тя е абсолютно тиха, но адски гореща. Конзолата генерира топлина като луда. Почти е като камина. Можете да го използвате за отопление на апартамента си.
    Ко-водещият на Giant Bomb Джеф Бакалар също се присъедини към това. Той заяви, че неговата приставка се нагрява дори само в режим на готовност и то толкова, че изгаря ръката си на конектора за инсталиране на собствена карта с памет.

    Разбира се, може би това е проблем с тестовите проби на конзолата, а серийните няма да се нагреят толкова много. Най-вероятно обаче това ще се реализира само чрез ускоряване на вентилатора на охладителната система и не е факт, че нивото на шума няма да се повиши.

    Интересното е, че мнозина очакваха PlayStation 5 да се загрее и да вдигне шум, тъй като има много висока честота на графичния процесор. В същото време всички забравиха, че Xbox Series X има точно този графичен процесор много по-голям поради по-големия брой поточни процесори.

    https://www.videogameschronicle.com/...-a-fireplace/?

  11. Senior Member Аватара на hristoslav2
    Тук е от
    Jun 2008
    Живее в
    Варна
    Мнения
    41,411
    #54

    Отговор: Xbox - съвети и обсъждане

    Забравете слуховете за прегряването на Xbox Series X. Охлаждащата система на конзолата е много добра
    Вероятно по-добре от Xbox One X и PS4 Pro


    Преди време в мрежата имаше слухове, че Xbox Series X става твърде горещ. По-късно стана ясно, че поне някои от тези слухове вероятно са просто лъжи, но все пак въпросът остава отворен.

    И сега можете да сложите край на това. Накратко: новата водеща конзола на Microsoft работи добре и изобщо не се затопля, както някои писаха.

    Venturebeat твърди, че охладителната система в Xbox Series X работи по-добре от Xbox One X и PlayStation 4 Pro. Вярно е, че не говорим за отоплението на техните хибридни процесори, а за температурата на въздушните потоци, издухани от охладителните системи. Между тези показатели обаче има пряка връзка.

    Така че журналистът източник използва термометър с термодвойка, поставяйки сензорите там, където излиза най-горещият въздух. Журналистът зареди конзолата с играта Hitman 2.


    Както можете да видите, Xbox Series X има най-ниската температура на въздуха, напускащ корпуса, и ако разликата с Xbox One X е малка и е около 5 градуса, от тук PS4 Pro загрява с 15 градуса повече. Освен това новата конзола на Microsoft също има значителна разлика между средната и минималната температура.

    Този тест не дава представа за температурата на APU, но определено можем да кажем, че цялостната система за охлаждане на Xbox Series X е доста добра.

    https://venturebeat.com/2020/10/15/x...t-does-it-get/
    Прикачени изображения Прикачени изображения

  12. Member
    Тук е от
    Nov 2012
    Мнения
    258
    #55

    Отговор: Xbox - съвети и обсъждане

    Някой има ли идея от къде мога да закупя празни DVD+R DL дискове ? За София става въпрос.

  13. Senior Member
    Тук е от
    Sep 2006
    Мнения
    5,233

  14.  
     
  15. Senior Member Аватара на hristoslav2
    Тук е от
    Jun 2008
    Живее в
    Варна
    Мнения
    41,411
    #57

    Отговор: Xbox - съвети и обсъждане


  16. Senior Member Аватара на hristoslav2
    Тук е от
    Jun 2008
    Живее в
    Варна
    Мнения
    41,411
    #58

    Отговор: Xbox - съвети и обсъждане

    Избрани игри на Xbox Series X ще изпълняват рендеринг в 6K
    Например Ori и Will of the Wisps


    Що се отнася до конзолите от следващо поколение, обикновено говорим за 4K игри при 60 кадъра в секунда, въпреки че в действителност тези цифри няма да са някакъв нечуплив стандарт и изобщо не се отнасят за Xbox Series S.

    И ако понякога показателите могат да бъдат по-ниски от посочените, тогава, както се оказа, понякога те могат да бъдат и по-високи. Творческият директор на Moon Sturios Томас Малер (Thomas Mahler) разкри, че играта им Ori и Will of the Wisps на Xbox Series X ще се изпълнява вътрешен рендеренг при 6K, а след това посредством суперсемплинг резолюцията ще се сваля до 4K за ненадминато качество на картината. ... Има и друга игра, която ще работи по същия начин - The Touryst.

    И двете игри не са налични в PlayStation, така че няма начин да сравнявате платформи.

    https://wccftech.com/ori-and-will-of...CCFtech.com%29
    https://www.resetera.com/threads/wha...#post-50115562

  17. Senior Member Аватара на svetlio1
    Тук е от
    Oct 2008
    Мнения
    11,562
    #59

    Отговор: Xbox - съвети и обсъждане

    Явно днес "отвързаха" ревютата
    https://www.trustedreviews.com/revie...npoI4sD45GR4jo
    https://kotaku.com/xbox-series-x-the...iew-1845578573
    https://www.avforums.com/reviews/mic...shFbOMHkSe9bZs

    ...нещо май не видях да пише нещо за поддръжка на HDMI CEC, което ще е мега тъпня ако 2021г М$ още не са открили (те и литий-йон батериите още на са открили ама ... )

  18. Senior Member Аватара на hristoslav2
    Тук е от
    Jun 2008
    Живее в
    Варна
    Мнения
    41,411
    #60

    Отговор: Xbox - съвети и обсъждане

    Xbox Series X review: next generation games machine, continuity console - or both?
    https://www.eurogamer.net/articles/d...console-review

Сподели във Facebook Сподели в Google Plus Сподели в Twitter Изпрати на Email Сподели в LinkedIn
Страница 4 от 6 ПърваПърва ... 23456 ПоследноПоследно

Подобни теми

  1. Xbox 360 Jasper
    От Koceto_19 във форум Продава
    Отговори: 0
    Последно: 17-09-15, 01:41
  2. Отговори: 9
    Последно: 21-01-15, 18:31
  3. Xbox 360
    От Torres във форум Конзоли за игра
    Отговори: 1
    Последно: 07-07-13, 11:19
  4. Xbox 360
    От Torres във форум Конзоли за игра
    Отговори: 2
    Последно: 03-01-12, 10:18
  5. XBOX emulator
    От DeathKnight във форум Конзоли за игра
    Отговори: 8
    Последно: 01-08-02, 21:00

SetCombG.com
SetCombG.com е портален сайт и Форум за битова техника, телевизори, климатици, лаптопи и смартфони, създаден през 1999 година.
Заедно сме над 20 години!
Следвай ни
Горе