Ако имам точните чертежи и размери, ще си направя за себе си, а няма да ги публикувам! До колкото знам, размерите и конструкцията са патентовани.Първоначално публикувано от pe6o1975
Ако имам точните чертежи и размери, ще си направя за себе си, а няма да ги публикувам! До колкото знам, размерите и конструкцията са патентовани.Първоначално публикувано от pe6o1975
Тогава направи си за себе си,ама не казвай на никой заради патента ДЕ!Първоначално публикувано от Lupus
П.п. Ако модераторите на форума преценят,че се нарушава патента на някой и представлява проблем
може да изтрият чертежа!
Нищо не нарушаваш. В конструирането и изработката на една антена освен сметките винаги има и малко магия. Дявола е в детайлите, в размерите и точното разположение на елементите. Дано сме помогнали на човека с нещо, че оспамихме темата. А ако наистина намериш такава антена, аз съм любопитен да видя дали става за DX приемане на DVB-T сигнал.
Прав си, ! Май вярно оспамихме темата на колегата!Първоначално публикувано от Lupus
А такава антена ще потърся действително!
П.П.Тези "закачалкки" които се продаваха по времето на соца мисля,че бяха до 40 канал на UHF обхвата и бяха с около 11 db усилване по производствени данни. По-скоро магията е в рефлектора на тези антени не знам дали си спомняш но имаше един техен вариант с повече рефлекторни пръчки който в района на София се ползваха за гледане на Сръбската телевизия на UHF обхвата(23и 39 канал).
Спомням си! Бяха оформени като част от парабола, а дипола беше във фокуса.
Едно интересно линкче относно принципа на този вид антени : http://www.w8ji.com/sleeve_baluns.htm
_________________________________________________[color=red]слети поредни публикации на: [time]1335940020[/time]_________________________________________________Първоначално публикувано от pe6o1975
_________________________________________________[color=red]слети поредни публикации на: [time]1335950631[/time]_________________________________________________Първоначално публикувано от Lupus
OK Пиши на: ivo1968@abv.bgПървоначално публикувано от pe6o1975