<blockquote id="quote"><font size="1" id="quote"><b id="quote">quote:</b id="quote"></font id="quote"><table border="0" id="quote"><tr id="quote"><td class="quote" id="quote"><font size="1" id="quote">Два-три пъти вече ме изядоха, да ви кажа, не е чак толкова лошо, свиква се. Смело ще опитам пак!
Чудех се как Върховният жрец проверява дали отново имат благословията на Бог за следващата година. Това, от което туземците най-много се боят изглежда са природните катаклизми - вулкани, земетресения, свлачища. Може би той е проверявал има ли данни да се очакват такива събития. Малък прорез в тавана на Храма, през който тънък слънчев лъч попада в точно определен час и дата върху древния надпис. Ако е на същото място, значи и островът е стабилен. Датата - лятното слънцестоене, часът - 12 на обяд. Тогава ъгълът, под който слънчевите лъчи падат, е неизменен.
Ако не се лъжа това е 22 юни.
Тъкмо тогава и аз ще имам тен :-)
А за по-сигурно, преди да тръгна, ще проверя в пресата дали в района е имало земетресения и вулкани напоследък.
<div align="right">Originally posted by Bibi*-*23/11/2004*:* 13:33:52</div id="right">
</td id="quote"></tr id="quote"></table id="quote"></blockquote id="quote"><font size="2" id="quote"></font id="quote">
Брей, бях сложил олиото и запържвах лучеца.......
Пак ще се тъпча с банани. Браво Bibi - не беше сложно, нали?
Този въпрос бе зададен в едно руско предаване - "Знатоки".
Твърдеше се, че наистина има такъв храм и обичай! / е без някои кулинарни нюанси/. Знатоките стигнаха до този извод за 1 минута!!!
Чакаме Bibi.