Според митологията в Атика живял разбойникът Дамаст , по прякор Прокруст ('разтягащ') . Той имал ложе на което заставял да легнат плениците си. Ако то се окажело прекалено дълго , той опъвал нещастника , докато краката стигнели докрая . Ако ложето се окажело късо , Прокруст отсичал краката на пленника .
Ужасна легенда , но помислете за всички ли е толкова страшно Прокрустовото ложе ? Ако човек е два пъти по къс от леглото , нищо добро не го очаква .Ако обаче неговият ръст е малко по-малък от дължината на ложето , той спокойно ще издържи на неголямото допълнително удължаване . Този пример ни показва ясно , че големината на деформацията трябва да се оценява относително .
Трябвало е да минат векове докато един кух учен не публикува своите изследвания във вид на някаква си 'телеграма' ли що ли .Естествено и на латински за да е по-гадно на аудиторията [:D]. Аз ще ви дам числата , а намерете вий закона .
<font color="red">Атомът е жива енциклопедия.</font id="red">
3,3,5,1,9,4,9,1,9,5,14,9,15,2,19,6,19,5,19,3,20,5,20,8,21,9,21
Сега сте въоръжени и с бинокъл , да видим къде ще стреляте.
Oпсс [:D]... без да искам щях да пропусна , колко съм ,разсеян напоследък ... изтървах стария си ключ аз между числата , но нали не сте от вчера , ще се справите вий без грешка.