Резултати от 1 до 7 от общо 7

Задача 149 (французойка)

Сподели във Facebook Сподели в Twitter Изпрати на Email Сподели в LinkedIn
  1. Senior Member Аватара на Wise
    Тук е от
    Oct 2004

Задача 149 (французойка)

Нещо като басня:

Родителите си не помня, но знам, че съм от стар френски род. Доста съм закръглена, но явно това ми е чарът. Винаги сме били заможни и си падаме по живота, особено по нощния. Край мен винаги има много ухажьори - повечето мъже, но има и доста жени. Разполагам с много пари и винаги ще е така. Живея в луксозна къща с много стаи и имам обслужващ персонал. Реших да проверя как живеят сестричките ми по света. В Европа - нищо интересно, къщите им са със същия брой стаи. Наредбата е малко по-различна, но нищо интересно. В Америка сестричките ми са по-богати и имат една стая повече (тоалетна). И това си е нормално, нали? В *****, обаче имам доведени сестри, които са доста по-опасни, но живеят по-бедно. Разполагат с цели 31 стаи по-малко от мен.

С колко?

2.  

3. Cko
    Cko е офлайн
    Senior Member
    Тук е от
    Aug 2001

Задача 149 (французойка)

...я каква изненада Wise! Тотално ни беше заблудил за пола си [:P]

4. Member
    Тук е от
    Jun 2003

Задача 149 (французойка)

31 ли са?

5. Member Аватара на Krusteva
    Тук е от
    Oct 2004

Задача 149 (французойка)

Никога не съм играла рулетка, но явно думата пари ми се вклини в съзнанието (все пак съм зодията на парите)!

Мисля, че става дума за рулетката като хазартна игра.

Произхожда от френски, в Америка има double zero (каквото и да значи това), а в ***** - сигурно става дума за прословутата игра с пистолета...

И така - залагам на 6, <font color="red">червено</font id="red">, любимият ми цвят и число... (и защото френската рулетка има 37 числа)

6. Evy
    Evy е офлайн

Тук е от
    Jan 2005

Задача 149 (французойка)

<blockquote id="quote"><font size="1" id="quote"><b id="quote">quote:</b id="quote"></font id="quote"><table border="0" id="quote"><tr id="quote"><td class="quote" id="quote"><font size="1" id="quote">

Произхожда от френски, в Америка има double zero (каквото и да значи това), а в ***** - сигурно става дума за прословутата игра с пистолета...

</td id="quote"></tr id="quote"></table id="quote"></blockquote id="quote"><font size="2" id="quote"></font id="quote">

браво много яка задачка, double zero e тоалетната която Wise споменава по горе, или 00. Американската рулетка има 1 цифра в повече и това е 00(общо 38), докато в европейския вариант има само една 0(общо са 37). А за руската рулетка - 31 стаи по-малко, това са шест стаи в револвера.

А тази цифра в повече при американците какво ли точно предимство им дава?

7. Senior Member Аватара на Wise
    Тук е от
    Oct 2004

Задача 149 (французойка)

Браво @Krusteva!

Добре си с френския. Жалко само, че още не са ми минали мазолите[]

Дано си по-милостива със следващата задачка[xx(]

Успех!

8.  

9. Member Аватара на Krusteva
    Тук е от
    Oct 2004

Задача 149 (французойка)

<blockquote id="quote"><font size="1" id="quote"><b id="quote">quote:</b id="quote"></font id="quote"><table border="0" id="quote"><tr id="quote"><td class="quote" id="quote"><font size="1" id="quote">Браво @Krusteva!

Добре си с френския. Жалко само, че още не са ми минали мазолите[]

Дано си по-милостива със следващата задачка[xx(]

Успех!

<div align="right">Originally posted by Wise*-*24/01/2005*:* 10:11:56</div id="right">

</td id="quote"></tr id="quote"></table id="quote"></blockquote id="quote"><font size="2" id="quote"></font id="quote">

Добре съм, я [}]

Милост за мен е крайно непозната дума [], но като за мои хора ще измисля нещо за 14:00.

Сподели във Facebook Сподели в Google Plus Сподели в Twitter Изпрати на Email Сподели в LinkedIn

Подобни теми

1. Задача 270 (Следваща задача)
    От tricklys във форум Логически задачи
    Отговори: 18
    Последно: 22-06-05, 12:43
  2. Задача №183 (Нелогическа задача)
    От Cko във форум Логически задачи
    Отговори: 17
    Последно: 23-02-05, 17:16
  3. Задача №63
    От Star Warrior във форум Логически задачи
    Отговори: 30
    Последно: 01-11-04, 02:00
  4. Задача №62
    От dedis във форум Логически задачи
    Отговори: 3
    Последно: 29-10-04, 13:23
  5. Задача № 47
    От prt във форум Логически задачи
    Отговори: 15
    Последно: 10-10-04, 18:27

SetCombG.com
SetCombG.com е портален сайт и Форум за битова техника, телевизори, климатици, лаптопи и смартфони, създаден през 1999 година.
Заедно сме над 20 години!
Следвай ни
Горе