[EDIT:]
<s>Форума нещо се запъна и никой не пуска редовна задача, та ще пусна една лесна "междинка" за запълване на времето...</s>
[/EDIT:]
Както знаете, аз задачите ги решавам по инженерния начин - правя си опитна постановка и т.н., в резултат, на което опуках всичкия си лимит за бензин за 2 години напред (докато се занимавах с Хамър-а на Слави). Сега пътувам с градския транспорт и ето какво ми се случи вчера в метрото:
Слизах бавно-бавно по ескалатора и по навик си броях стъпалата. Той си се движи надолу, аз си слизам стъпало по стъпало и се радвам на живота. След като минах 20 стъпала се озовах на перона, но... Нали съм си разсеян веднага се сетих, че съм си забравил чадъра на касата, докато съм си купувал билет. Моментално се изстрелях нагоре с 5 пъти по-голяма скорост (мерил съм я с електронен спидометър за една друга задача). В паниката, а и нали съм си разсеян (това май го казах вече... [8)]) тръгнах пак по същия ескалатор, а не по тоя, който върви нагоре. "Хитро, а?!" [:D] Машинално продължих да си броя стъпалата нагоре и те се оказаха 50 на брой този път.
Чадъра се оказа на касата (за моя голяма изненада), но пък в този момент ескалатора нещо се повреди и спря. Аз, обаче, знаех точно колко стъпала ми предстоят надолу по спрелия ескалатор. А вие?