Имаме 2 факта по условие - ако се формулира правилно въпроса
ще стане от раз и ще получим целувка от каката.......
Имаме 2 факта по условие - ако се формулира правилно въпроса
ще стане от раз и ще получим целувка от каката.......
@Yasen6275,
чакай, не бягай!
Става ли да измислим някоя по-красива версия на комбиниран въпрос от сорта на:
"Ако отговорът ти на въпроса дали фарът е 75 м, би бил утвърдителен, посочи ми верния път, ако не - посочи грешния"
Не ми изглежда коректен подобен въпрос. По същество това са два въпроса в сложно изречение.
//Едит
Макарче при въпрос "Ако на този остров има фар от къде не можем да стигнем до него?" би имал два варианта за отговор. При лъжец ни посочва единствения път по който можем да стигнем, а при "устинец"([:D]) трите грешни. Ма незнам дали ше го приемат за верен отговор това.
//Едит 2
И пак не е коректно защото може да ни кажат че няма фар ако попаднем на лъжец.
Включете двата известни факта -не ги дават напразно.........
Формулирайте сложно въпроса
няма лесни работи..........
...ами не, няма да го приема така. най-малкото понеже така формулиран въпросът звучи като да ги заплашвате, току виж отказали да отговарят въобще и да се наложи сама да се оправя...
<blockquote id="quote"><font size="1" id="quote"><b id="quote">quote:</b id="quote"></font id="quote"><table border="0" id="quote"><tr id="quote"><td class="quote" id="quote"><font size="1" id="quote">Включете двата известни факта -не ги дават напразно.........
Формулирайте сложно въпроса
няма лесни работи..........<div align="right">Originally posted by Wise*-*08/02/2005*:* 19:36:44</div id="right"></td id="quote"></tr id="quote"></table id="quote"></blockquote id="quote"><font size="2" id="quote"></font id="quote">Не разбирам как наличието на скали на острова ни помага да формулираме по-сложен въпрос. Разсъждавайки чисто логически имам 4 възможни пътя и два варианта за отговор (грешен/верен -> 0/1). Логика не съм учил но за мен от горното =>, че ни трябват два бита зада изберем верен път. Може тотално да не съм прав в това си разсъждение но аз така виждам нещата
<blockquote id="quote"><font size="1" id="quote"><b id="quote">quote:</b id="quote"></font id="quote"><table border="0" id="quote"><tr id="quote"><td class="quote" id="quote"><font size="1" id="quote">не разбирам как наличието на скали на острова ни помага да формулираме по-сложен въпрос</td id="quote"></tr id="quote"></table id="quote"></blockquote id="quote"><font size="2" id="quote"></font id="quote">
Забрави ги тия скали, стара ми е информацията, дочух че са го превърнали в райско местенце само с пясък, уви без дори една палма за сега [V]. Още по лесничко ще й е босичка да иде до фара...[:D]
Ми тогва да прецапа пеша напряко през пясаците. 75 метра ще се виждат от всякъде на острова [}]
<blockquote id="quote"><font size="1" id="quote"><b id="quote">quote:</b id="quote"></font id="quote"><table border="0" id="quote"><tr id="quote"><td class="quote" id="quote"><font size="1" id="quote">Ми тогва да прецапа пеша напряко през пясаците. 75 метра ще се виждат от всякъде на острова [}]
<div align="right">Originally posted by Yasen6275 - 08/02/2005 : 20:08:58</div id="right">
</td id="quote"></tr id="quote"></table id="quote"></blockquote id="quote"><font size="2" id="quote"></font id="quote">
Yasen6275 , и аз това се чудех, на 5 хектара остров (около 250м в диаметър) за какво какво й е въобще да задава въпроси. 75м фар се вижда от всякъде. Следващата е от теб [^]
Разсъжденията ви с Bibi си бяха прекрасни, но в този частен случай има шорткът към решението [разбирай фара...] [:D]
<blockquote id="quote"><font size="1" id="quote"><b id="quote">quote:</b id="quote"></font id="quote"><table border="0" id="quote"><tr id="quote"><td class="quote" id="quote"><font size="1" id="quote"><blockquote id="quote"><font size="1" id="quote"><b id="quote">quote:</b id="quote"></font id="quote"><table border="0" id="quote"><tr id="quote"><td class="quote" id="quote"><font size="1" id="quote">Ми тогва да прецапа пеша напряко през пясаците. 75 метра ще се виждат от всякъде на острова [}]<div align="right">Originally posted by Yasen6275 - 08/02/2005 : 20:08:58</div id="right"></td id="quote"></tr id="quote"></table id="quote"></blockquote id="quote"><font size="2" id="quote"></font id="quote">Yasen6275 , и аз това се чудех, на 5 хектара остров (около 250м в диаметър) за какво какво й е въобще да задава въпроси. 75м фар се вижда от всякъде. Следващата е от теб [^]
Разсъжденията ви с Bibi си бяха прекрасни, но в този частен случай има шорткът към решението [разбирай фара...] [:D]<div align="right">Originally posted by mitkko*-*08/02/2005*:* 20:15:43</div id="right"></td id="quote"></tr id="quote"></table id="quote"></blockquote id="quote"><font size="2" id="quote"></font id="quote">Това беше малко подло от твоя страна []. Още ми е трудно да се справям с решаването камоли да измислям здачаки. Предлагам Bibi да даде следващата защото се сети как да редуцираме въпросите до три.
@Yasen6275,
Защо все мен ме набутвате? [V]
От друга страна все някой трябва да каже следваща задача.
След модата да се решава групово се появи нова - да се чифтосваме за измислянето на условия.
MN-мода! (Митко & Нина). Искаш ли да се обединим и да спретнем нещо заедно?
Лошо няма.
Обаче поради часовата разлика в режимите на съавторите, новата задачка ще се появи чак към 15-16 часа утре.
Така че пак дойде времето не междинките и тройките...
<blockquote id="quote"><font size="1" id="quote"><b id="quote">quote:</b id="quote"></font id="quote"><table border="0" id="quote"><tr id="quote"><td class="quote" id="quote"><font size="1" id="quote">Така че пак дойде времето не междинките и тройките...
<div align="right">Originally posted by Bibi*-*08/02/2005*:* 22:08:33</div id="right">
</td id="quote"></tr id="quote"></table id="quote"></blockquote id="quote"><font size="2" id="quote"></font id="quote">
Кои "тройки"? [][:P]
<font color="purple">P.S.</font id="purple"> Искам "тройка" с Bibi и Krusteva... т.е. тримата да измислим задача, де... []
и аз искам тройка... кебапчета... [:D]