@InfiniteChaos, за съжаление не е това логиката. Годината (да, това са години) е вярна, но друго ги свързва.
Bibi е много по-близо до логиката на отговора. Даже много близо... []
@InfiniteChaos, за съжаление не е това логиката. Годината (да, това са години) е вярна, но друго ги свързва.
Bibi е много по-близо до логиката на отговора. Даже много близо... []
Мммда, ще опитам тогава нещо друго.
А кестените ще оставя за по-късно.
Разлики в брой дни и излизат разни интересни неща, но...групирането не е ясно. Пък и вярни логики, които да докарват до 2008 - бол.
1617 - 1682 = 23741
1682 - 1748 = 24105
1748 - 1780 = 11688 + 12053 = 23741
1780 - 1813 = 12053
1813 - 1911 = 35793 - 11688 = 24105
1911 - 1943 = 11688 + 12053 = 23741
1943 - 1976 = 12053 + 11688 = 23741
1976 - 2008 = 11688
<s>Годините със по 7 (максималния годишен брой) лунни затъмнения?</s> Да бях проверил преди да се пробвам - не са тия. [B)]
А някакви други небесни явления - слънчеви затъмнения, преминаване на ярки комети?
<blockquote id="quote"><font size="1" id="quote"><b id="quote">quote:</b id="quote"></font id="quote"><table border="0" id="quote"><tr id="quote"><td class="quote" id="quote"><font size="1" id="quote">А някакви други небесни явления - слънчеви затъмнения, преминаване на ярки комети?
<div align="right">Originally posted by Lupus - 14/03/2005 : 13:30:05</div id="right">
</td id="quote"></tr id="quote"></table id="quote"></blockquote id="quote"><font size="2" id="quote"></font id="quote">
кометите ги научих наизуст [:D]
а затъмнение имаше преди 5-6 години
И аз смятам че е някакво периодично космическо явление
След като и аз научих наизуст кометите и затъмненията, от мъка реших да си подредя персийските, китайски, ирански, прабългарски и к'вит се сетиш още келендарчета дето ги събирам в един кашон вкъщи. [8D]
Заека изскочи от южнопакистанския (ислямски ня'къв), в който тия години, според нашия си те са намазали с по 2 нови години (тая дето е на 1-ви Moharram). Според туй по-следващото в редичката е 2041?
Мисля, че наистина става дума за астрономическо явление...
<font color="beige">.</font id="beige"> Което е можело да бъде наблюдавано дори и с Галилеев телескоп...
<font color="beige">.</font id="beige"> (все още си падам по маите и фазите на Луната)
Мисля, че периодът е малко по-къс отколкото съм го написала...
Мисля, че е било в края на декември 1943 година...
Мисля, че търсим игла в купа сено... [V]
Мисля, че 48-те часа на задачата изтекоха...
Сигурна съм, че ако pimpirlit не ни освободи скоро от мъките, явно става дума за датите на преражданията на автора. И че отговорът му е грешен - март 2005 ще е сладващото (лично ще се погрижа)! [}]
@Key, ти успя! И намери ключа от бараката. Наистина става дума за годините от нашия, Грегорианския календар, които съдържат по две Нови години според мюсюлманския календар. Той е базиран на лунни месеци и годината е с 11 дни по-къса от нашата.
Давай следващата, а аз изчезвам преди да ме е докопала Bibi, а и всички останали май...[8)]
Я по-добре преди да изчезнеш обясни подробно за какво става въпрос, че съм зле с религиите.
Какво им е особеното на точно тези числа??
//Едит
@Krusteva
по кой от двата календара имаш предвид, че си получила "цъка"[8)]
<blockquote id="quote"><font size="1" id="quote"><b id="quote">quote:</b id="quote"></font id="quote"><table border="0" id="quote"><tr id="quote"><td class="quote" id="quote"><font size="1" id="quote">На 12 март в 17:54 по ICQ BlindVivtim ми прати цък.
Казвам го само с цел да покажа, че някои си мълчат [].
</td id="quote"></tr id="quote"></table id="quote"></blockquote id="quote"><font size="2" id="quote"></font id="quote">
Идейката май е че някое и друго число като 1845 1878 малко липсват по местата си? В моя кашон между другото календарчетата те са от 1900, така че ако този някой трябва да съм аз, не печелиш. Иначе в историята няма нищо религиозно - едната година (ислямската) цялат в грегорианската. Бай да вей тая липса на годинки като нищо може да е баш от смяната от юлианския към грегориански.
<blockquote id="quote"><font size="1" id="quote"><b id="quote">quote:</b id="quote"></font id="quote"><table border="0" id="quote"><tr id="quote"><td class="quote" id="quote"><font size="1" id="quote"><blockquote id="quote"><font size="1" id="quote"><b id="quote">quote:</b id="quote"></font id="quote"><table border="0" id="quote"><tr id="quote"><td class="quote" id="quote"><font size="1" id="quote">На 12 март в 17:54 по ICQ BlindVivtim ми прати цък.
Казвам го само с цел да покажа, че някои си мълчат [].
Идейката май е че някое и друго число като 1845 1878 малко липсват по местата си? В моя кашон между другото календарчетата те са от 1900, така че ако този някой трябва да съм аз, не печелиш. Иначе в историята няма нищо религиозно - едната година (ислямската) цялат в грегорианската. Бай да вей тая липса на годинки като нищо може да е баш от смяната от юлианския към грегориански.
<div align="right">Originally posted by Key*-*14/03/2005*:* 15:19:13</div id="right">
Key,
мълчанието касаеше BlindVictim...