Резултати от 1 до 5 от общо 5

Задача 283 (с благословията на Горския и ......)

Сподели във Facebook Сподели в Twitter Изпрати на Email Сподели в LinkedIn
  1. Senior Member Аватара на Wise
    Тук е от
    Oct 2004

Задача 283 (с благословията на Горския и ......)

Отдавна мислехме с Bibi подобна задачка - по-точно аз исках да не се заблехосва по чужди форуми, а да си я прикоткаме тук. Не можах да се справя сам и каката ми подаде лапа. Считайте, че само идеята е моя - всичко останало дължим на Bibi. Затова и се осмелявам да я постна. Това си е и нейна (много даже) задачка.

Какво очаквате да видите когато обърнете неизвестната плочка?

2.  

3. Senior Member
    Тук е от
    Dec 2004

Re: Задача 283 (с благословията на Горския и ......)

На мен ми прилича на футболно първенство - резултатите са точките, а цветовете засега не мога да разбера...прилича ми на световното в САЩ 1994 г. (заради 4:0 на малкия финал и 6:1 в групите - ***** с/у Камерун)

4. Тук е от
    Aug 2005

Не мога да ви разбера! Никога през живота си не съм срещал толкова умни хора! Не знам откъде ви идват тези идеи, но те са гениални! Още откакто прочетох една задача за Мунчо и Гея разбрах, че нещо ви има . Никога не съм се комплексирал повече. Колкото до тази задача- @Edin_Lud я реши. Не знам как успя да разбере, че това е световното по футбол от '94- та, но го направи! Смятам, че няма смисъл да обяснявам как съм достигнал до този отговор: , защото е ясно. Отново не успях да се проявя като добър художник, затова моля да ме извините. Цветовете, които @Edin_Lud излъга, че не може да разбере, са уникални (с изключение на черното) за всеки отбор. Като пример ще дам България- бяло, Бразилия- жълто, Швеция- червено. Липсващата плочка всъщност е четвъртфиналният мач между Швеция и Румъния. Завършват наравно 1:1 в редовното време и 2:2 след продълженията, а при дузпите Швеция побеждава с 5 на 4. Шведите са червени, а румънците- тъмнолилави. Сега, разбира се, има два варианта: или червеното е отдолу, или лилавото. Аз съм избрал червеното да ми е отдолу. При резултата също има два варианта: или 5:4 (както е записан резултатът навсякъде), или 7:6 [ако вземем за пример България- Мексико (1:1 в редовното + 3:1 при дузпите= 4:2)]. Аз избирам 5:4, защото плочка от домино със 7 точки не съм виждал. Както виждате има много варианти и аз съм избрал един от тях. Не знам дали е верен и не ме интересува особено. Просто сега трябва да преодолея шока, в който изпаднах, след като прочетох задачата на @Wise и @Bibi и отговора на @Edin_Lud. Явно лудият не е един . Моля да ме извините отново, но за пръв път се сблъсквам с наистина умни хора, а аз по принцип уча в "най- елитната" гимназия в София, което явно не е от значение. Явно всичко опира до мозъчен капацитет, а не до оценка, изкарана на изпит. Много станаха "явно"- тата, но това е от шока . Леко се отплеснах, но е разбираемо- не мога да се окопитя все още. Ако сте имали нерви да прочетете глупостите ми, сте загубили ценно време, в което сте можели да зададете нова загадка и да отговорите на нея . Надявам се, че не съм ви отегчил!
    П.П. Повтарям, че @Edin_Lud реши задачата, не аз.
    П.П.П. Сега прочетох простотиите, които съм написал и отново искам да ви се извиня.

5. Senior Member Аватара на Wise
    Тук е от
    Oct 2004

Аз нямам какво да добавя - по идея бе замислено 7:6, но това разбира се е подробност. Наистина @Edin_Lud за секунди ни разби с предположението си за световното. Както каза @Bibi - нищо, поне се получи красивичка задачка. Жалко, че не беше много трудна.

Аз съм съгласен, че заслугата основно е на @EdinLud. :Super:
    Да очакваме ли поредната "нерешимка"?

6. Senior Member
    Тук е от
    Dec 2004

В момента съм в много кофти ситуация с един проект, над който се трудя. Затова не се изявявам много често и предпочитам Anubis Black да се прояви.

@Anubis Black, един съвет - не давай популярни главоблъсканици, а се пробвай да проявиш творчество. Със стандартна задача рискуваш да я разбият докато преглеждаш условието за грешки :coolsmiley:

Сподели във Facebook Сподели в Google Plus Сподели в Twitter Изпрати на Email Сподели в LinkedIn

Подобни теми

1. Задача 282 (попитайте горския)
    От MitkoS във форум Логически задачи
    Отговори: 27
    Последно: 18-08-05, 23:12
  2. Задача 270 (Следваща задача)
    От tricklys във форум Логически задачи
    Отговори: 18
    Последно: 22-06-05, 12:43
  3. Задача №183 (Нелогическа задача)
    От Cko във форум Логически задачи
    Отговори: 17
    Последно: 23-02-05, 17:16
  4. Задача 71
    От Bibi във форум Логически задачи
    Отговори: 7
    Последно: 07-11-04, 12:54
  5. Задача №61
    От Raid във форум Логически задачи
    Отговори: 6
    Последно: 28-10-04, 15:57

SetCombG.com
SetCombG.com е портален сайт и Форум за битова техника, телевизори, климатици, лаптопи и смартфони, създаден през 1999 година.
Заедно сме над 20 години!
Следвай ни
Горе