Само идейка - може би има разлика в алгоритъма за мъже и жени, т.е. селянката отговаря на друг принцип, различен от на търговеца и монаха...
Само идейка - може би има разлика в алгоритъма за мъже и жени, т.е. селянката отговаря на друг принцип, различен от на търговеца и монаха...
И аз да си кажа неразсънените мисли.
Ей това:
казано по този начин, ми звучи по-скоро като: "Езикът е без значение".Първоначално публикувано от Silviya
И също вярвам, че става дума за проста зависимост, която да може да се смята бързо наум.
Май съм близко:
общо кратно на 28,8,16,12 е 168
общо кратно на 14, 4, 8 е 56
168-56=112
112/28 = 4;(8)
112/8 = 14;
112/16 = 7;(14)
Мда -хитро...
Селянката се досеща какво ще е числото и изчислява наум НОК.
А , разбира се, стражите са си родени математици.
Идилия.......
Търсете нещо тъпо, бе хора - като за нас
То май по-тъпо няма от нас...
Ако знаех немски (ама само ако знаех немски), бих казал, че:
28 - achtundzwanzig - 14 букви
8 - acht - 4 букви
16 - sechzehn - 8 букви
12 - zwölf - 5 букви
Обаче, понеже не го знам, изобщо не знам дали трябва да казвам нещо изобщо...
може да запишеш zwölf като zwоеlf и тогава се получава сметкатаПървоначално публикувано от kamenf
...от гледна точка на шпионина, ако е бил иностранец и не е разбирал от умлаути. Ама войника с меча ще да си е бил истински шваба...Първоначално публикувано от dark
Много добре с немския ,ама това
Първоначално публикувано от Silviya
Усмивката на @Silviya е заблуда... всъщност с цитираното от теб тя май ни насочва да търсим друга логика (или по-точно друг език). Нали знаеш... совите не са това, което са :coolsmiley:
Ах тези жени - "аман от тях,аман за тях" казваше дядо ми...
Първоначално публикувано от pimpirlitПървоначално публикувано от SilviyaПравилно де - шпионинът е бил нашенец, а градът - немски...Първоначално публикувано от Lazar
а това как го разбирате?
Първоначално публикувано от Silviya
Да бъда ли буквалист?*Първоначално публикувано от Silviya
1. Ако само нещо не е така... нещото може и да е друго нещо, а?!* :coolsmiley:
2. Май не е сигурно, че има само една логика...*
........
Ако търсим някаква формула, може да си измъдрим един тон такива. Например:
Двуцифрено число от вида xy може да се преобразува в число Z така:
тогава:Код:Z = (x+1)*6 - (x/x-y/y);* *при x=0 => x/x = 0 - т.е. x/x+y/y дава броя на цифрите различни от нула
иКод:28 -> (2+1)*6 - (2*2) = 14 16 -> (1+1)*6 - (2*2) = 8 8 -> (0+1)*6 - (2*1) = 4
Та... що да не е 8?Код:12 -> (1+1)*6 - (2*2) = 8
ПП:
Или още по-просто... на >=20 отговорът е 14, на >=10 отговорът е 8 и на <10 отговорът е 4
тъй... май е време вече да си призная...
когато написах задачата, незнаех какъв е верния отговор, и без да искам ви заблудих с това "предполагам на български", тъй като беше преписана (задачата) от списание PC World. От къде да знам, че като са я превеждали, не са "превели" и числата... Така и не разбрах какъв "верен" отговор са публикували, но предполагам, че е немския... а може и да не е той...
Абе Силве, абе каки..................
Дано не четеш арабски списания, че ме засърбя сърцето нещо :coolsmiley:
Ако си естествено руса - простено да ти е! Великден иде!