Des^, използвай бутончето "редактирай", за да не пускаш няколко поста един след друг.
Des^, използвай бутончето "редактирай", за да не пускаш няколко поста един след друг.
Иво съжалявам, не беше нарочно, бях се замислила:)) Между другото отговора не е ли Р? В БДС подредбата на мясотто на < стои точно Р... kamenf помагай....
Мммм, а така! Сега е по-ясно...Първоначално публикувано от MitkoS
@Des^ Добре дошла!
Помагам аз, помагам... седя отстрани и акъл давам. Ама никой не слуша... Буквички, даже може и да не ги знаеш как се казват, ник'ва (ама съвсем никаква) математика (да не говорим за римска такава), никаква латиница... Саааамо мъничко логика и... готово. Е да де - не е зле да се гледат всичките кириличковчета.
Айде! Помогнах!
След като е за първокласници, значи не е римски цифри. На първокласника сигурно му е забавно да си играе с изрязани букви. (да ги наслагва една до/върху друга и да се опитва да създава нови букви)
Правилото при мен е такова:Първоначално публикувано от kamenf
Взимам една и съща изрязана буква два пъти, наслагвам ги някак си двете, и ми прилича на "Ж". Всъщност в предишния пост съм объркал - би трябвало да посоча "Н" вместо "Ж"
Започва да се затопля. Остава и мъглата да се вдигне...
първокласниците не пишат печатни букви, а пишат с ченгелчета... аз с ченгелчета мислих на първия ден още, но явно ми липсва фантазия или това отново е "ъ дед енд". а и това Л, дето го искаме "/\"
с помощта на дадените букви могат да се напишат всички останали ако ги ползвам по неограничен брой пъти при това положение под "?" не би трябвало да стои нищо,но ако се постави условие с най- малко повторения на буквите тогава може би ще се добави още една сега мисля....
ПП:Тя(задачата)май затова се казва "без име" или по - скоро някоя завъртулка без име и ако всв пак съм прав според мен няма нужда от нея(завъртулката)
ПП:защо ли "Б" не е написано от "Г" и "С"?
Чудя се какво ли да подсказвам още... Още повече, че 10 годишно дете вече я реши само като прочете какво е писано по темата. Може би просто трябва да се отървете от излишно усложняване - по-простичко, не е нужна кой-знае колко фантазия, само малко сравняване... Айде стига толкоз и дано съм ви амбицирал.
Това 10-годишно дете... Мишо Скофийлд ли се казва?
Прости ни нас, непросветените, ама те не рАзбрахме к'во казваш...Първоначално публикувано от IvO™
Можеш да подскажеш например, че реда на буквите има/няма значениеПървоначално публикувано от kamenf
Главният герой от http://forum.setcom.bg/index.php/topic,23454.0/all.html - един невъзпят гений, пролетарий на умствения труд.Първоначално публикувано от kamenf
залагам на " Ь " или на "З" ,ако съм познал ще обяснявам, ако ли пък не здраве да е ...
ПП: ето и логиката добавяме по една вертикална чертичка на първата буква на следващата една хоризонтална и т.н.
става следното:
Б=В
И=Й
С=О
? Ь=Ъ може и "З" =В но" В" вече го имаме пък и се нарушава редуването на една вертикална с една хоризонтална
Ш=Щ
Л=А
Г=П
а "Х" в първия случай става на Ю
ПП: "Ь" ер малък - има си име но не може да се произнесе самостоятелно, само в комбинация с други букви затова и заглавието на тази задача е поредната подсказка