За Пи не знам, ама за единицата за измерване на времето съм сигурен че се променя и посоката на промяна е скъсяване.
Хе-хе, открил съм топлата вода май
За Пи не знам, ама за единицата за измерване на времето съм сигурен че се променя и посоката на промяна е скъсяване.
Хе-хе, открил съм топлата вода май
Има едно интересно изследване на Айнщайн за поведението на линийки и часовници в гравитационна среда. Та там, в зависимост от движението на средата, се получаваха различни стойности на Пи.
Изглеждаше съвсем логично, но за жалост не го помня добре.
Обаче какво е "нестабилност" на Вселената?
Стабилна Вселена е само тази, която изобщо не се изменя ли?
Ако състоянието й се променя постоянно, но по един и същи закон, това нестабилност ли е?
Защото наличната постоянно се разширява.
Специално за Пи, в математическия анализ дефиницията е такава, че няма как Пи да се променя. Сума на ред си е сума на ред.
Обаче разните там константи от Физиката се променяли, още преди 20-тина години имаше такава информация - константа на Планк например, число на Авогадро също, и др.
И аз разсъждавам точно така. Обаче:Първоначално публикувано от MitkoS
В топлистата на величините, които се променят, са скоростта на светлината (с=300 000 км/сек) и числото на Архимед, познато още като Пи (3.14). Пи се увеличава, а скоростта на светлината намалява. Надолу върви и стойността на гравитационната константа.
От тук:
http://blogzaserioznihora.blogspot.c...11-1401-3.html
Срещал съм и на други места подобни дивотии, та може и да са верни...
Що да са дивотии ?!
Нали вселената се разширява (поне така мислят много физици), нищо не пречи да съществуват някакви все още неоткрити зависимости на константите с това разширение.
В предното ми изказване ставаше дума за тази дефиниция на Пи: отношението на дължината на окръжност към диаметъра й.
Сумата на реда е само начин за пресмятане на "сегашната стойност на Пи".
Скоростта на светлината има връзка с двете метрики на окръжността. Поне в изследването на Айнщайн.