Страница 2 от 3 ПърваПърва 123 ПоследноПоследно
Резултати от 16 до 30 от общо 44

Домашна машина за печене на хляб - върши ли работа?

Сподели във Facebook Сподели в Twitter Изпрати на Email Сподели в LinkedIn
  1. Junior Member
    Тук е от
    Jan 2008
    Живее в
    Плевен

Re:Домашна машина за печене на хляб - върши ли работа?

Цитат Първоначално публикувано от SET_time
    Днес гледах някакви евтини в TCM магазините, някой знае ли дали са качествени?
    И аз имах подобна дилема каква да е?, модел, цена и т.н. Колегата по-отгоре не вярва на бг.мама, но там намерих най-много инфо и стигнах до извода, че не си струва 250-300 лв., при условие, че същото нещо го има в ТСМ за 100-150 лв. Тези от ТСМ ги препоръчват пред другите по-маркови и по-скъпи модели.

Успех в избора

2.  

3. Super Moderator Аватара на FearMe
    Тук е от
    Jan 2001

впечатленията ми са от "среден" модел - за около 150лв, марка не помня, защото не е моя, а на роднина, но мога да питам

с две перки е и на мен лично направеният в нея хляб ми харесва

накратко - не виждам причина да се плаща х2

разходните норми, рецепти и т.н. си идват със самата пекарна, така че тук е малко излишно да се коментира в конкретика

разликата с купешкия хляб, независмо от вида му, е предимно в коричката (много хубава и плътна е от пекарната), както и плътността на самия хляб. е, то си зависи и от рецептата, но аз, понеже ям изключително малко хляб, държа да има вкус и плътност, а не да е като царевичните пръчици (които м/у др. напоследък ги правят от пшенично брашно )

според мен си струва, особено ако имаш място къде да е сложиш, за предпочитане малко по-далеч от всекидневната, защото по време на месенето все пак се чува тътъркане...

... от друга страна пък сега през зимата е още един източник на топлинка

4. Junior Member
    Тук е от
    Nov 2009

Имам от 3 години ALASKA с две перки за 1250гр. хляб купена от METRO(около80-90лв. беше).
    Ако се спрете на нея ето ви изпитана рецепта: 430мл. вода, ако се използва жива мая се разтваря вътре (стоплена водата с микровълнова) 1/6 или 1/8 от пакетчето(зависи от маята). Отгоре се изсипва брашното 610-660гр.(зависи от качеството). След това си правя два канала в брашното и изсипвам 20гр. сол и 30 гр.захар има си мерилки с машината. Олио, масло, мас или друга мазнина 40-50мл.(забравял съм и пак става без мазнина). Ако маята е суха слагам 1/2 пакетче по средата върху брашното и я покривам с него, без да има досег със захарта, мазнината или солта и тогава използвам таймера.
    Като време ми отнема 7-8мин. подготовката(все пак имам опит )
    На програма 2(бял хляб) хляб голям, зачервяване средно и след 3ч.35мин. хляба е готов - 1кг. Изчаквам 15 мин. след края на програмата, изваждам го и го завивам в месал(памучна кърпа за завиване нахляб).
    Ако имате друга машина пригодете си тази рецепта, няма да съжалявате!

5. Junior Member
    Тук е от
    Sep 2008

от две седмици имаме хлебопекарна на "Тефал", и мога да кажа , че прави страхотен хляб.Изпича се много добре, и няма нищо общо със хляба от магазина. основната тънкост е продктите да са със стайна температура, като първо се слагат течностите, след това солта и захарта, следва брашното и най накрая маята, като се гледа да не влизат в контакт маята със захарта и солта.От голямо значевие е да се получи правилната консистенция на полученото тесто-виж тук :http://geriblog-bg-recepti.blogspot.com

6. Member
    Тук е от
    Apr 2003

Да се включа и аз, макар и късно може би. Имаме MOULINEX OW-5000 от малко повече от година, аз бях притив да се купува, защото хляб продават и на магазина и то най различни видове ... Жената ми се обади по телефона да я пренеса от магазина до дома з-то беше бременна и не можеше да носи тежко ...
    За машината - с 2 думи превъзходна е, хляба е чудесен и не само коричката му, по-траен е от купешкия, по пухкав. Сестра ми има от по-евтините машини, е има си разлика хлябът става различен /не е толкова добър и вкусен/. Багети и земели съм пробвал - мн добри са, както и всякакви видео диетични хлябове, стават превъзходни стига да се използва качествено брашно и мая тия два компонента са от същесвено значение за хляба който се приготвя. Първият път бяхме взели възможно най-евтиното бряшно за хляб, жалко подобие на хляб се получи, след това нещата се промениха чувстиветелно...
    MOULINEX по мое скромно мнение са най-добрите машини за хляб / имам в предвид от тия за дом, ползване и сравнително достъпни на нашия пазар/ , опитвал съм хляб и от ТЦМ, ЕЛИТ и Тефал не може да се сравнява с този от по-горните /тефал се доближават най-много /.
    Козунак меси, но не се изпича мн добре вътре особенно ако е с някакво сладко... - това може да изтъкна като недостатък, но пък технологията на козунака е по-различна ...

7. Тук е от
    Jun 2008

Още един глас за Мулинекс. Само да допълня колегата mxkolev, че специално за козунака, се препоръчва да се меси в машината но да се пече в обикновена фурна, това го пише в книжката на Мулинекса, така че недостатъка отпада . Иначе от както имаме пекарната заводския хляб сме забравили какво е. А най-голямото предимство за мен е че знаеш от какво се състои хляба който си произвеждаш, за разлика от заводския.

8.  

9. Тук е от
    Oct 2008

дами и господа,които участвате в тази тема.подариха ми една хлебопекарна-елит 002а.опитахме с жената да направим хляб,обаче все не се получава.остава в средата глетав.открая се изпича ,а в средата,сурово тесто.чвно нещо бъркам.ПОМОГНЕТЕ!

10. Member
    Тук е от
    Jul 2004

Влез в bgmama има огромни теми с рецепти и съвети от опитни майстори с този вид пекарни
    Аз имам същата машинака но Мулинекс - хляба е превъзходен :rolleyes:

Успех

11. Senior Member
    Тук е от
    Dec 2009

Цитат Първоначално публикувано от bilian
    дами и господа,които участвате в тази тема.подариха ми една хлебопекарна-елит 002а.опитахме с жената да направим хляб,обаче все не се получава.остава в средата глетав.открая се изпича ,а в средата,сурово тесто.чвно нещо бъркам.ПОМОГНЕТЕ!
    В БГ.Мама има много рецепти. Разгледай ги и се насочи към някои от тях. Ако поразгледаш форума, ще научиш и поредността при смесване на продуктите (не ми се обяаснява сега ). Използвайки готови рецепти, вероятно ще получиш задоволителен, но не непременно добър или отличен резултат. За това, използвайки готовите рецепри - експериментирай! Всяка марка/модел машина работи по различен начин. С жена ми се зарибихме, опитвайки прекрасен хляб, приготвен от Мулинекс-а на брат ми. Купихме си пекарна Мидеа(досвидяха ми 350 лв за Мулинекс, като на брат ми ). Рецептите за Мулинекс се оказаха неудачни за нашата пекарна. С много експерименти и доста похабено брашно, улучихме рецептата, подходяща за нашата машина. Сега се наслаждаваме на пресен, топъл и вкусен домашен хляб.

П.П. Когато нещата ти се получат и направиш първия си вкусен хляб, не забравяй да го увиеш в памучна кърпа, веднага след като го извадиш от пекарната!

12. Member
    Тук е от
    Nov 2006

След като изчезна свестния хляб от пазара си взехме MIDEA EHD25AD , с две перки за 99,90 лева От тогава хляб не съм купувал. Взех си обаче и везничка за продуктите. Правя стандартния хляб по първата рецепта от книжката и като си я модифицирам леко по вкус и според качеството на маята и брашното. Трябва да се спазват точните пропорции, но и на ръка да се меси надали ще е по друг начин. Проблема е при намиране на свястно брашно, при което робуването на марки е излишно защото и там качеството не е постоянно. За сега имам само един не добър хляб поради брашно Клевър от Била.

13. Moderator
    Тук е от
    Nov 2001

При пекарните най-важно е брашното за качествен хляб, а не марката на пекарната. Досега съм попадал само на две марки брашна които може да се каже, че са подходящи за хляб. Това е бяло брашно ТЕХРА тип 500 и брашно Мелко екстра(не е написан типа). С обикновеното Мелко тип 500 нестава хубав хляб. София мел НЕ СА ДОБРИ. КАЧЕСТВОТО Е НЕПОСТОЯННО. Хлебарските брашба на Софи мел са в чували по 25кг и нестават за домашна употреба. Пекарната ми е съпер ментарска, марка ДОМО, но още първия хляб стана прекрасен. Хлябва дори на бързата програма за час и читирсет минути също става много добър. Примерно бял хлям с две лъжици ружено брашно става много хубав. Става по-еластичен и мек. По-траен е. Имам много експерименти. Лененото брашно придават хубав вкус на хляба, както и го оцветява. Белият хляб става черен, но не трявба да се прекалява с количеството. Най-много три лъжици лен.

14.  

15. Тук е от
    Oct 2008

благодаря за севетите.аз си купих брашно -пълнозърнесто на "арчар".имаше рецепта на него.но нищо не се получи.в смисъл,че хляба си остана глетав посредата.а и не се вдлъбна като кратер на вулкан посредата.някои правил ли е хляб с такова брашно?

16. Senior Member
    Тук е от
    Dec 2009

Цитат Първоначално публикувано от bilian
    благодаря за севетите.аз си купих брашно -пълнозърнесто на "арчар".имаше рецепта на него.но нищо не се получи.в смисъл,че хляба си остана глетав посредата.а и не се вдлъбна като кратер на вулкан посредата.някои правил ли е хляб с такова брашно?
    С жената не сме правили черен хляб до сега и не знам дали има някакви особености в рецептите и начина на приготвяне. Мога да те посъветвам следното:
    - Пробвай с друга програма. Не съм се задълбавал чак толкова и не помня, имаше ли отделна програма за черен хляб.
    - Промени степента на запичане. Може и да помогне.
    - Пробвай с промяна на съотношението на отделните съставки. Когато си взехме пекарната, в комплекта нямаше книжка с рецепти. От интернет записах около 20 рецепти на различни хора, приготвяни на различни марки машини. Еми, не се получаваше в началото. Също и с различни марки брашно експериментирахме. Резултата беше колеблив. Масово, рецептите за 1 кг хляб включват 600 г брашно и около 320мл вода(мляко). С тези количества хляба, който приготвяхме ставаше клисав, независимо от марката на брашното и програмата на машината. След експерименти, се оказа, че оптимални за нашата машина са 680г брашно на 325мл вода. Освен това заменихме живата мая с гранулирана на Д-р Йоткер(1,3 части от малката мерителна лъжица) и всичко си дойде на мястото. Така, че пробвай варианти. Освен това, хлябът става по-добър, ако вместо бяла, сложиш кафява нерафинирана захар.

17. Member
    Тук е от
    May 2007

Брашното ни е фалшиво,единствено добър хляб става ц брашно на софия мел -готова смес за домашен робот + суха МАЯ.

18. Moderator
    Тук е от
    Nov 2001

готовата смес на софи мел е много тъпа. По принцип в нея си има мая, но хляба малко бухва и не става качествен хляб. bilian, хляба ти е превтасал. Сложи по-малко мая, може да се нали и по-малко вода да сложиш. Другото е пробвай на програма за бял хляб с нормални количества вода и мая. Програмата за пълнозърнест хляб е по-подходяща за ръженопшенични хлябове. За типов хляб само на основна програма.

Сподели във Facebook Сподели в Google Plus Сподели в Twitter Изпрати на Email Сподели в LinkedIn
Страница 2 от 3 ПърваПърва 123 ПоследноПоследно

Подобни теми

1. Fujitsu AWYZ14LB NOCRIA ще ми върши ли работа?
    От diss във форум Климатици Fujitsu, General Fujitsu, Fuji Electric
    Отговори: 37
    Последно: 01-05-14, 00:03
  2. Ще ми върши ли работа Fuji Electric RSG-12LEC
    От Daredevil_666 във форум Климатици Fujitsu, General Fujitsu, Fuji Electric
    Отговори: 14
    Последно: 01-11-12, 10:36
  3. Кое захранване върши работа
    От the_tree във форум Общ - хардуер
    Отговори: 16
    Последно: 07-05-03, 23:34
  4. Я погледнете тук дали върши работа
    От DarkRose във форум Смартфони, телефони
    Отговори: 3
    Последно: 14-02-03, 12:44

SetCombG.com
SetCombG.com е портален сайт и Форум за битова техника, телевизори, климатици, лаптопи и смартфони, създаден през 1999 година.
Заедно сме над 20 години!
Следвай ни
Горе