Почти няма вече такива уреди, които да са "прости" и да изкарват по 15г. Щом искате "проста" , взимате някаква евтина, която като се развали ще подмените с нова и така.
AEG
Beko
Bosch
Candy
DeLonghi
Electrolux
Fagor
Gorenje
Haer
LG
Panasonic
Rohnson
Samsung
Sang
Sharp
Taurus
Whirpool
Midea
Cookworks
ALASKA
NEO
Daewoo
Почти няма вече такива уреди, които да са "прости" и да изкарват по 15г. Щом искате "проста" , взимате някаква евтина, която като се развали ще подмените с нова и така.
В "Метро" има на промоция Daewoo за 80 лева. Брат ми си купи и според мен е доста прилична.
Подобно DAEWOO с механичен таймер ползвах 16-17г. И все още работи, просто му се олющи боята в основата, където се върти ринга.
Най-важното нещо при купуването на Микровълнова е Обема тоест най-добре е 23л. Стандартните са 20л., малките са 17л., а големите са 23 и 25 литра обем.
Като това го казвам от опит пробвах да притопля Печено пиле в голяма чиния и проблемът беше че чинията е голяма и невлиза в Микровълновата защото е 20л.
Затова откакто си взех 23 литрова нямам такива проблеми. Много по практична е и върши повече работа.
Имам микровълнова Panasonic Inverter - спря да загрява храната , а загрява корпуса на печката. Същия модел имам друга, тя пък загрява, но много бавно - ако беше 1 минута, стана 3-4 минути. Идеи имате ли?
Търся безшумна (доколкото е възможно) микровълнова. И да не се скапе за 3-4г. Никакви други екстри не ме интересуват.
Samsung и LG правят най-хубавите пуканки.
Голяма греда пристигна Samsung MS23K3515AW 23л. и се оказа, че не съм видял добре размерите. А размерите са ми много важни имам ниша в кухнята в която я слагам. Хубаво обаче самсунг нямат 20л. А другите в този клас имат само остарели модели които не са ъбгрейд на моята. Не искам просто нова, а по-хубава.
Ако имаш късмет и е наличен отнасяй LG MS2042D. Сайтът не е с много добро реноме, но не пречи да пробваш.
Друг модел, който със сигурност ще ти хареса е Sharp R242INW.
Имай превдид, че в тея напълно затъмнени отпред Самсунги нищо не се вижда. Ако сложиш нещо и заври, трудно ще го видиш. И врътката на таймера е много вероятно да не си изкара гаранцията. При нашите има подобна, без бутоните версията.. Въртиш да увеличаваш времето, то един път +5сек, после -5сек. Докато направиш 1 мин, въртиш като луд.
Бях чел, че е по-добре да е с дръжка не с бутон.
Daewoo как ви се струва? https://www.emag.bg/mikrovylnova-fur.../pd/D8XS07BBM/
Само тази отговаря на изискванията ми електронно управление, дръжка и до 33см дълбочина.
Микровълновите печки от висок клас включват инвертори за маркетинг, а не за ефективност
Тестването не разкрива реално предимство пред традиционното управление на мощността
https://www.rtings.com/microwave/lea...wave-inverters
След дълга служба реших да заменя "Delongi 7 day" (от 2006 година) все още работеща .Взех https://www.technomarket.bg/mikrovyl...ak-ol-09129570
Първото ми впечатление е ,че много загрява от горе (в пъти повече от "делонгито".А жената редовно си слага от горе нещо.Представям си ,ако забрави хляб с найлонова опаковка .Нормално ли е да загрява толкова много.Няма значение дали е на грил или микровълнова,просто се загрява до степен,да не може да се пипне.
Този пост е редактиран от cosera; 23-08-24 в 10:35.
Няма как да не загрее при използване на грила.