-
Отговор: Кафемашини-кафеварки-кафемелачки / FAQ - избор, обсъждане, мнения
Преди 10-на години купих една мелачка delonghi и мелеше много едро.Занесох я на един познат,който има кафене да я види и той каза,че и има нещо (след като и гледа ножовете)да я връщам.Аз помислих,че са ми пробутали нещо 2 у-ба и я върнах.Не знам каква беше истината.
Купих си SAECO автомат и вссичко е перфектно.
Относно кафето.
Купувам си Tchibo ,но от другия вид-MILANO stile,100% arabika и по слабо препечено.Разбира се това е въпрос на вкус.
Най -добрите от популярните кафета които съм пил са LAVAZZA Tierra(което също често използвам),и ILLY.
https://coffeespot.bg/lavazza-tierra-na-z-rna-1kg.html
По-специалните и скъпи мисля няма защо да ги обсъждаме.
Дано съм бил полезен.Това щях да го напиша още като видях темата,но както казах не мога да бъда сигурен в изводите си за кафемелачката.Занеси на някой който се сеща да я погледне...и така.
Успех.
-
За тези мелачки пробвай това, но като цяло са пари на вятъра, Хариото е къде по-способно.
-
-
Добро Утро !
Поне за мен е такова,да се таковам у главата проста.;)
След,като вчера се оаках с новата придобивка,днес реших да пробвам пак.Тръгвам да сипвам кафе и ми се видя ,че онова "черно нещо" (наистина незнам,как е точно това,което е в казанчето за несляно кафе) седи някак си на криво.Позачистих,сложих го на място да щрaкне на щифтовете на позиция "closed" и о чудо.:thumbsup:
Кафето е смляно перфектно и аромата е невероятен.
Лек ден на всички.
-
DeLonghi
Как да увеличим периода за почистването от калк?
Има няма и ми излиза съобщение всяка 2-ра седмица че трябва да се енткалква машината!
А за едно енткалкване и трябват ~45мин.
-
Интервала за почистване трябва да зависи от настройката за твърдост на водата.
Щом има сигнализация за декалциране, значи може да се задава каква е твърдостта на водата.
Трябва да се провери в ръководството как точно се настройва.
-
Мерси за бързия отговор ,Да така е ,сменихме настройката за твърдост на водата и сигнализация за декалциране.
Дано да е за по дълго, че всеки 1-2 седмици по ~45мин. декалциране ,някак си ми е множко
Мерси и лек ден .
-
На Саеко се настройва количеството вода преминало през машината. като се увеличи заданието, се увеличава и интервала за излизане на сигнализация за декалциране.
-
Колеги моето Саеко ( роял капучино ) нещо за първи път го пробвах на капучино и смуче едвам едвам от каната с мляко... Имам същата в офиса и прави страхотно капучино и макиато... Къде да търся проблема ? Предполагам е нещо тъпо ?
Sent from my iPhone using Tapatalk
-
Здравейте , имам Делонги от първите , имам я от 99г. и с малки ремонти и ъпгрейд/крема диск/ ми служи добре и кафето бива.Но май е време да я сменям .Та поразгледах , прочетох тук ,там ,та
1.Делонги ЕС 251.B
2.Гаджия -престиж,стил,делукс,чик и т.н.
Превъзхожда ли Делонгито тия и с какво ,че е по-скъпо.
-
1 Прикачен файл(ове)
-
-
Здравейте,
търсим си хубава кафе машина.
Критериите са:
- Да прави хубаво кафе с каймак (но не половината ти чаша да е каймак). Държа да е хубаво.
- Да има опцията за правене на лате. Следобед обичам да го пия с мляко. Евентуално с резервоар за мляко.
- Ще се правят по 4-5 кафета на ден
- Отлична сглобка. Не искам да я водя по сервизите.
- Бюджет за кафе машината до 700-800 лева
Не съм наясно в момента дали си струва да се инвестира в нова кафе машина или да се вземе такава втора ръка.
Не знам кои са читавите марки и модели в момента. Нещата се променят всеки ден.
Ако не греша е по-добре машината да е без "автоматична" мелачка, а кафето да си е смелено по-добре предварително. За тази цел ни трябва или готово смляно кафе или кафемелачка (автоматична) в най-добрия случай.
Благодаря предварително.
-
Излишно е да се харчат много пари за кафемашина, ако няма сносна кафемелачка, а вместо това се ползва пакетирано смляно кафе.
Освен ако не се закупи впоследствие кафемелачка - тогава си струва
-