AEG
Arieli
Ariete
Beko
Bosch
Brasilia
Briel
Daewoo
DeLonghi
Diplomat
Electrolux
Elite
Fagor
Gaggia
Illy
Jura
Kenwood
Krups
Monix
Miele
Moulinex
Neo
Philips - Saeco
Rohnson
Rowenta
Здравейте! Бихте ли ми препоръчали кафемашина с ръкохватка в ценови диапазон 650 - 1000 лева.
Здравейте.
Кой номер хартиени филтри са подходящи за тази машина ДЕЛОНГИ за шварцкафе?
https://zora.bg/product/icm21b?utm_s...gn=lowerfunnel
В магазина не можаха да ми отговорят на въпроса,представете си...дори взеха да ме разубеждават да НЕ си ги купувам, понеже не ми трябвали, а в същото време ги предлагат.
Мерсих
Този пост е редактиран от ontario1; 25-03-23 в 21:06.
Трябва да са най-големите - ХАРТИЕН филтър за КАФЕ No 4 x 100, код К04 (nitecfilters.com)
Аз си купих за моя Bosch метален постоянен филтър и съм много доволен. Постоянен филтър за КАФЕ No 4 [метална мрежа], код К12 (nitecfilters.com)
Мрежата му е по-фина от на найлоновите оригинални. Пак има пластмаса, ама тя цялата машина е такава, така, че е без значение.
Като гледам размерите на този, с металната мрежа от линка - моят е точно със същите размери т.е. номер 4 хартиен.
Благодаря.
Това струва ли си парите : DeLonghi EC 685 Dedica
Аз съм с такава и прави хубаво кафе, има си настройки за темп. на водата, програмиране на бутоните за дължината на кафето и още някакви неща.
Вече дали си струва парите е въпрос на лична преценка, аз я взех понеже исках семпла машина, която да не ми заема много от плота.
Принципно за тези пари има и по-добри на Делонги, все пак тази е повече дизайнерска и в по-тясна нашина, и за това цената е по-висока.
От вчера съм с "DeLonghi EC 685 Dedica ".Старата "Krups XP320830" спря да пуска вода,а само бръмчи и си казах време е за нова.Исках пак да е обикновенна с ръчка,защото си имам мелачка "Delonghi KG79".Първото,което забелязох е,че Делонгито иска кафето да е по едро смляно от Крупс-а.За да стане хубав плътен каймак разликата е поне две степени по едро спрямо Крупс-а.Не разбрах само,как се разглобява напълно системата за капучино за да се почисти.
пп:Чудя се дали си заслужава да давам старата в сервиз.Ремонта,няма ли да е колкото нова ?
Този пост е редактиран от cosera; 06-02-24 в 12:04.
Повечето кафемашини са с помпи ULKA дето струват около 30лв. Може да я смениш сам, не е кой знае колко сложно. За ремонт повече от 20-30лв не бих дал, като знам че на нашите помпата на делонгито я сменихме за 10 минути. Зависи какви инструменти имаш. На делонгито отстрани цедката има 2 канала с винтчета, в които отвертка с бит не може да пъхнеш, т.е. трябваше си дълга отвертка кръстачка с определен размер.
Благодаря ти,но се извинявам не съм задал правилно въпроса.Аз свалих накрайника,но не знам има ли още какво да се разглобява.Остава да виси някаква "чурка" .
Прилича на гумено маркучле и се чудя дали да я свалям и нея за да се почисти ?
Това е, няма какво друго да се разглабя, то няма и смисъл.
Благодаря !
Искам да си взема една кафемелачка че не могат да ми го смелят на точния размер та каква е разликата м/у тези Sencor SCG5050BK и GAGGIA MD15, двигател ножове какво да е по различно. Приемам и други предложения стига да са доказано читави.
И върнете тъмната тема на форума че тази ми е отвратителна.