Чистя я редовно с пълно разглобяване , включително да светне металната цедка, кафета пробвах няколко вида, при някои даже е мъка / Давидофф № 57 едвам тече примерно /, пресоването си е нормално - притискам с нормално усилие
AEG
Arieli
Ariete
Beko
Bosch
Brasilia
Briel
Daewoo
DeLonghi
Diplomat
Electrolux
Elite
Fagor
Gaggia
Illy
Jura
Kenwood
Krups
Monix
Miele
Moulinex
Neo
Philips - Saeco
Rohnson
Rowenta
Чистя я редовно с пълно разглобяване , включително да светне металната цедка, кафета пробвах няколко вида, при някои даже е мъка / Давидофф № 57 едвам тече примерно /, пресоването си е нормално - притискам с нормално усилие
Имаше един клип, в който обясняваха точно тази неравномерна струя и беше свързано с пресоването, но не мога да го намеря.
Пробвай с различна сила на пресоване и гледай хубаво да уплътни по периферията.
На мен също ми се е случвало някой път да тече различно и го отдавам на това.
Не ми се занимава , просто искам съвет за хубав автомат до 1000 лв, тая я отписах .....
Хубавите автомати започват от около 2000лв. нагоре.
Под тази цена всичко е ширпотреба,с много малки изключения...
За 1000лв. и малко отгоре,може да си вземеш съвсем прилична еспресо машина с цедка.
Нещо такова например:https://www.emag.bg/espreso-mashina-.../pd/DYX1W9BBM/
https://www.emag.bg/espreso-mashina-...pd/DJBS0JMBM/?
Поне ще имаш нещо истинско,а не пародия....
През годините съм имал 2 автомата,единия евтин,другия скъп.
И двата правеха не лошо кафе,но далеч от перфектното.
Много скъпа поддръжка,обслужването може да те изкара от равновесие,отварят се всякакви капачета за незнам си какво,на всеки 5-6 кафета се пълни контейнера ,и трябва са се чисти.А това,че преди,първото кафе,след като загрее машината,трявва да се пусне една чаша само гореща вода,направо ме побъркваше.
Накрая ги продадох и си взех ето тази ,и направо се родих!
https://www.emag.bg/espreso-mashina-.../pd/DHNYQKMBM/
Този пост е редактиран от iveto; 09-07-22 в 23:02.
Дъщеря ми хареса тая машина заради млякото, читава ли е ?
https://www.technopolis.bg/bg/Kafeav...Ty6CfwOouplogQ
- - - - - - - - - -
Дъщеря ми хареса тая машина заради млякото, читава ли е ?
https://www.technopolis.bg/bg/Kafeav...Ty6CfwOouplogQ
Читава ще е първите 6 месеца.После няма да излезе от сервиза!
Накрая ще постъпиш като мен
- - - - - - - - - -
Читава ще е първите 6 месеца.После няма да излезе от сервиза!
Накрая ще постъпиш като мен![]()
С Briel A1 Preta няма да се спогодим...
Но казвате, че новите /Саеко, Делонги.../ са с занижено качество... някой каза да си стоя с ЕС 156 ама...трябваше да изчакам с продажбата й, ... иконка с блъскащо се в стена човече ///
ПП: А и доста по-лесно се затягаше.
Какво мислите за тази, в работата имаме EC190 модела - още е жив, а поне на 5г като го гледам.
DeLonghi EC221 /има го и за 180лв с 2г/ - само дето е почти двойна от сегашния Бриел... каквато му беше идеята при покупката.
Май накрая ще взема едно Биалети за 80лв и толкоз, и то работи с парно налягане...
Понеже решихме да занесем старият ни кафе автомат/робот (кой както си го нарича) в "лятната ни резиденция" (някакъв модел на Филипс който вярно ни служи вече 6та година). Взехме ТОВА и за сега сме много доволни.
Относно оплакванията на iveto, честно да си кажа единственото обслужване което някога съм правил е когато светне индикатора за декалциране. Но при мен машините правят по 4 кафета на ден.
@hakama: Бягай далеч от това Делонги. Сменихме му маса неща за 3-4г (реотан, помпа, някакви клапани), ще трябва да си купуваш и дълга отвертка звезда за някои ремонти, с битове не става. Изтриха се знаците около врътката. И като гледам яко са му надули цената. Преди година на промоция беше 150лв.
Хора, трябва ми контейнер за вода на автомат Делонги Магнифика ECAM 22.115 B. Не намирам от сервиза, а ми трябва спешно. Някой да има от развален автомат или идея къде има налична такава?
Напиши part number на частта в Google. Може да има заместител, както и да става от друг модел.
ecam 22.115.b резервни части - Google Търсене
РЕЗЕРВНИ ЧАСТИ КАФЕМАШИНИ DELONGHI (almabar.com)
Питай и тук, ама цената няма да ти хареса: Резервни части за De Longhi,Ariete и др. (ashop.bg)
Здравейте, наследих Gaggia Viva Style, която е работила активно от 2017-та до 2020-та. След това е била оставена с пълна ръкохватка и контейнер. Измих с топла вода и сапун контейнера, махнах цедката на ръкохватката, минах с четка и наксинах металните решетки във вряща вода с лимонена киселина. Прекарах един път резервоара с вода, но вкусът на кафето беше горчиво-кисел, не ставаше за пиене. Пуснах един резервоар с половин пакет лимонена киселина, после един с нормална вода. В крайна сметка водата която излиза няма никакъв вкус и мирис, освен лек на пластмаса или гума, но когато сложа кафе пак излиза това горчиво-кисело нещо. Освен това леко капе 10-15 секунди след като я спреш. Не съм разглобявал досега машина. Има ли готов кит с всички гумени уплътнения и пластмасови неща, които биха били за смяна и въобще има ли финансов смисъл цялото начинание и дали това е проблемът? Също наследих и Saeco Gran Crema която от 2017-та стои така след неуспешно минаване през Интерсервиз. Тя пък освен, че капе направо пада кафе в чашата.
Този пост е редактиран от Yulian Georgiev; 15-10-22 в 09:48.
Здравейте,старата машина на Саеко ,Via veneto,сдаде багажа.Насочил съм се към машините с ръкохватка на Gaggia,моля за мнение,примерно за Viva Deluxe и Viva style,или да гледам Делонги.
Ми аз преди няколко години минах точно от Венето-то на Стайл-а ... За сега прилична евтина машинка, като нацелиш точната едрина за смилане си е прилично кафето (аз си плющя в двойната цедка, че го пия почти двойно), засега безпроблемна, но с няколко дразнещи дизайнерски/конструктивни решения.
- копчето за включване е на гърба, което си е супер неудобно
- ваничката се издърпва за почистване и няколко пъти ми се е случвали като вземам чашата да я закачам и 1-2 пъти дори я изсипах ... с последващите псувни и почистване
п.п. ползвам си още мелачката на Венето-то и ме е яд, че няма части и читави майстори да я стегнат - супер машина